Alba Ultimele stiri

Concurență mare pentru un contract de 19 milioane de euro care prevede colectarea deşeurilor în Alba

Șase oferte au fost depuse pentru licitaţia privind concesionarea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor în cea mai mare zonă a judeţului Alba, care cuprinde municipiile Alba Iulia şi Aiud, respectiv oraşele Teiuş şi Ocna Mureş şi comunele limitrofe acestora. Valoarea totală estimată a contractului, fără TVA, este de 87.829.319 lei (19 milioane de euro), iar data limită până la care s-au putut depune ofertele a fost 16 martie.
SC Activ Salubritate SA Bucureşti cu terţ susţinător Impresa Sangalli Giancarlo & C. SRL Monza – Italia; – SC Supercom SA Bucureşti; – Asocierea SC Brai – Cata SRL Bucureşti (lider asociere) – SC Stericycle Romania SRL Jilava – Asocierea SC RER Vest SA Oradea (lider asociere) – SC Retim Ecologic Service SA Timişoara – SC Polaris M Holding SRL Constanţa – SC Financiar Urban SRL Piteşti sunt companiile interesate în obţinerea contractului, scrie adevarul.ro.
Operatorul care va obţine contractul va colecta deşeurile din localităţile menţionate şi le va transporta la staţia de transfer Aiud sau direct la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos. Potrivit caietului de sarcini, operatorul delegat va plăti UAT-urilor componente o redevenţa reprezentând 5% din valoarea cifrei de afaceri realizate din activitatea de colectare şi transport pe raza de administrare teritorială a acestora conform contractului de delegare a gestiunii. În plus, operatorul delegat va plăti, o taxa de administrare în favoarea ADI Salubris Alba în valoare de 0,75% din valoarea cifrei de afaceri totală realizată din activitatea de colectare şi transport pe lotul de operare.
Prin contractul ce va fi încheiat de către ADI Salubris Alba se vor reglementa următoarele tipuri de activităţi: colectarea separată de la populaţie şi de la operatorii economici a deşeurilor menajere reciclabile pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă; colectarea separată a deşeurilor menajere reziduale; coletarea şi gestionarea deşeurilor periculoase din deşeurile menajere; colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public; transportul acestor categorii de deşeuri la staţia de transfer Aiud şi la CMID Galda de Jos; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj, notează sursa citată.
Încasarea tarifelor se va face lunar, direct de la toţi generatorii de deşeuri din mediul urban, precum şi de la cei non-casnici din mediul rural. De la populaţia din mediul rural, preţul serviciilor va fi încasat de la primării, care, la rândul, lor vor primi banii de la oameni prin intermediul unei taxe de salubritate. În prezent, Asociaţia ”Salubris Alba” derulează procedura de analiză a celor şapte oferte depuse pentru zonele 4 şi 2.

Related posts

Cea mai modernă fabrică de pâine din Europa, în Câmpia Turzii, cu făină din Mureș și Hunedoara. Investiție de 50 mil. euro a grupului belgian La Lorraine

redactia

DAFCOCHIM a confirmat performanţa în agribusiness şi în acest an în faţa fermierilor

Stefana Muresan

P3 2017 expansion starts with €243 million Spanish portfolio acquisition

Ionut Oprea

Alexandra Baciu, Head of HR la CBRE România

Ionut Oprea

Startupul de la Sibiu care vrea să redefinească tranzacțiile la nivel global. „Blockchain-ul va avea un puternic efect asupra creșterii PIB-ului global”

Ion Surdu

Oficial ungar: Un milion de euro, investiți în calea ferată de mare viteză Cluj-Napoca-Budapesta

Stefana Muresan

Producătorul de componente auto Preh România angajează 350 de oameni

redactia

Dublă aniversare – IRUM și MAVIPROD, la Reghin

Ligia Voro

Accelerator de afaceri pentru întreprinderile sociale din Ardealul de Nord

Nora Dumitrescu

Marile combinate ale Transilvaniei își recrutează oameni de la Cluj-Napoca  

Nora Dumitrescu

Studenții de la USAMV Cluj-Napoca “dau examen de licență” la Festivalul Alimentului

Ligia Voro

Zalăul își face parc de dinozauri ca să atragă turiști

Nora Dumitrescu

Apartamente mai scumpe în marile orașe ale Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Se apropie de final prima fază din Drumul Bistriței

Nora Dumitrescu

“Personalurile” arată jalnic din cauza subfinanțării

redactia

Gebruder Weiss a ajuns la cinci huburi logistice în Transilvania-Banat

Nora Dumitrescu

O firmă va putea fi înfiinţată exclusiv online – proiect de lege

Ion Surdu

Fabrica Techtex va produce măști chirugicale la 60 de bani

Nora Dumitrescu

Turcii de la Durmazlar vor să participe la licitații pentru tramvaie în Arad, Timişoara, Brăila şi Craiova

Stefana Muresan

12 constructori, in cursa pentru centura Timisoarei

Stefana Muresan

Liebrecht & wooD anunță debutul vânzărilor pentru Liziera de Lac

Ion Surdu

Teren de 4 ha, scos la vânzare pentru investitori de Primăria Mediaș

redactia

Muncitori din Ungaria pentru fabricile din Arad

Stefana Muresan

„Evenimentele organizate în Sibiu sunt un brand pentru oraș”. Agenda Comunității și Agenda Sport nu vor fi anulate, ci adaptate

Ion Surdu

Leave a Comment