Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Concurență mare pentru un contract de 19 milioane de euro care prevede colectarea deşeurilor în Alba

Șase oferte au fost depuse pentru licitaţia privind concesionarea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor în cea mai mare zonă a judeţului Alba, care cuprinde municipiile Alba Iulia şi Aiud, respectiv oraşele Teiuş şi Ocna Mureş şi comunele limitrofe acestora. Valoarea totală estimată a contractului, fără TVA, este de 87.829.319 lei (19 milioane de euro), iar data limită până la care s-au putut depune ofertele a fost 16 martie.
SC Activ Salubritate SA Bucureşti cu terţ susţinător Impresa Sangalli Giancarlo & C. SRL Monza – Italia; – SC Supercom SA Bucureşti; – Asocierea SC Brai – Cata SRL Bucureşti (lider asociere) – SC Stericycle Romania SRL Jilava – Asocierea SC RER Vest SA Oradea (lider asociere) – SC Retim Ecologic Service SA Timişoara – SC Polaris M Holding SRL Constanţa – SC Financiar Urban SRL Piteşti sunt companiile interesate în obţinerea contractului, scrie adevarul.ro.
Operatorul care va obţine contractul va colecta deşeurile din localităţile menţionate şi le va transporta la staţia de transfer Aiud sau direct la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos. Potrivit caietului de sarcini, operatorul delegat va plăti UAT-urilor componente o redevenţa reprezentând 5% din valoarea cifrei de afaceri realizate din activitatea de colectare şi transport pe raza de administrare teritorială a acestora conform contractului de delegare a gestiunii. În plus, operatorul delegat va plăti, o taxa de administrare în favoarea ADI Salubris Alba în valoare de 0,75% din valoarea cifrei de afaceri totală realizată din activitatea de colectare şi transport pe lotul de operare.
Prin contractul ce va fi încheiat de către ADI Salubris Alba se vor reglementa următoarele tipuri de activităţi: colectarea separată de la populaţie şi de la operatorii economici a deşeurilor menajere reciclabile pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă; colectarea separată a deşeurilor menajere reziduale; coletarea şi gestionarea deşeurilor periculoase din deşeurile menajere; colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public; transportul acestor categorii de deşeuri la staţia de transfer Aiud şi la CMID Galda de Jos; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj, notează sursa citată.
Încasarea tarifelor se va face lunar, direct de la toţi generatorii de deşeuri din mediul urban, precum şi de la cei non-casnici din mediul rural. De la populaţia din mediul rural, preţul serviciilor va fi încasat de la primării, care, la rândul, lor vor primi banii de la oameni prin intermediul unei taxe de salubritate. În prezent, Asociaţia ”Salubris Alba” derulează procedura de analiză a celor şapte oferte depuse pentru zonele 4 şi 2.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Filiala de înmagazinare gaze naturale a Romgaz, operațională din 1 aprilie

Articolul următor

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share