Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Filiala de înmagazinare gaze naturale a Romgaz, operațională din 1 aprilie

Începând cu 1 aprilie va deveni operațională filiala care va gestiona activitatea de înmagazinare a gazelor naturale, a anunțat astăzi Biroul de Presă al SNGN Romgaz SA. Filiala poartă denumirea de SNGN Romgaz SA – Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploiești SRL.
 

“Astfel, începând cu data de 1 aprilie 2018, în baza Directivei 73/2009 a CE preluată în Legea 123/2012 Legea energiei electrice şi a gazelor naturale în art. 141, activitatea de înmagazinare va fi separată din cadrul SNGN Romgaz SA şi va fi desfășurată în cadrul unui operator de înmagazinare, o filială, în care SNGN Romgaz este asociat unic.
Înființarea acestei Filiale, în accepțiunea SNGN Romgaz SA, va răspunde cerințelor actuale ale pieței printr-o mai mare flexibilitate şi va permite optimizarea activității de înmagazinare prin gestionarea mai eficientă a resurselor implicate”, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Filiala va prelua operarea depozitelor de înmagazinare aflate în concesiunea SNGN Romgaz SA, va opera activele care contribuie la desfăşurarea activității aflate în proprietatea SNGN Romgaz SA şi va prelua, în totalitate, personalul care desfășoară activitatea de înmagazinare din cadrul SNGN Romgaz, beneficiind de toate prevederile Contractului Colectiv de Muncă în vigoare la nivelul SNGN Romgaz SA.
Romgaz operează următoarele depozite de înmagazinare: Bălăceanca (0,55 TWh/ciclu), Bilciurești (14,33 TWh/ciclu), Cetatea de Baltă (0,65 TWh/ciclu), Ghercești (1,63 TWh/ciclu), Sărmășel (9,6 TWh/ciclu) și Urziceni (4,02 TWh/ciclu).
Activitatea de înmagazinare este în continuare o activitate reglementată, tarifele de înmagazinare pentru ciclul de înmagazinare 2018-2019 vor fi publicate prin ordin al Președintelui ANRE până la începerea ciclului de înmagazinare (1 aprilie 2018).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UNCAPI & Cooperativa Țara Mea: Prețurile alimentelor de bază în perioada Paștelui

Articolul următor

Concurență mare pentru un contract de 19 milioane de euro care prevede colectarea deşeurilor în Alba

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share