Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii de la AGM Group demarează lucrările la drumul ce va decongestiona traficul între Baciu şi Cluj-Napoca

Lucrările la modernizarea a 8,14 km de drum agricol în comuna Baciu din judeţul Cluj, din care un tronson de 3,8 km va fi folosit ca o alternativă de ieşire la drumul naţional extrem de aglomerat, vor începe în luna aprilie 2018 şi vor fi executate de firma clujeană SC AGM Group SRL. Potrivit ziuadecj.ro, investiţia se ridică la 1 milion de euro, fonduri de la UE obţinute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) încă din luna mai a anului 2017. Termenul de execuţie este de un an de zile.
“În cadrul proiectului este cuprins un drum de legătură între strada Cometei și Valea Seacă prin zona Iertaș. Avem în vedere modernizarea din fonduri proprii a drumului de la Strada Cometei – până la intersecția străzilor Neptun cu Jupiter. Acest drum va fi o variantă care va lega Cartierul Nou de Strada Valea seacă pe o lungime de 3,74 km și va putea prelua traficul de pe străzile Neptun, Cometei, Privighetorii, Castanilor și Aluniș. 3,2 km vor fi modernizați prin fonduri PNDR din proiectul menționat mai sus, iar 0,54 km vor fi modernizați din fonduri proprii. Se are în vedere și racordarea rețelei existente de străzi cu acest drum respectiv străzile Neptun, Cometei, Privighetorii, Castanilor și Aluniș prin modernizarea porțiunilor neasfaltate”, se arată pe site-ul Primăriei Baciu.
Licitaţia pentru acest proiect a fost demarată încă din luna iunie 2017, însă a fost depusă o contestaţie în data de 22 decembrie 2017, iar decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a venit abia în luna martie 2018.
Privind racordarea reţelei de drumuri agricole modernizate la reţeaua rutieră de străzi din comuna Baciu, pe site-ul administraţiei locale se arată că studiul de fezabilitate a fost finalizat, au fost depuse documentele pentru obținerea Certificatului de Urbanism şi urmează demararea procedurilor de achiziție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Companiile mari de comunicații din Cluj-Napoca și București, investiții pentru extinderea și modernizarea centrelor de date

Articolul următor

Compania orădeană de IT Qubiz, desemnată cel mai bun loc de muncă din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share