Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Bani europeni destinati îmbunătătirii procedurilor si optimizării proceselor în Consiliul Judetean Cluj

Consiliul Judetean Cluj a semnat contractul de finantare pentru proiectul european ,,Calitate, Competentă, Performantă în Consiliul Judetean Cluj” câstigat de forul administrativ judetean în cadrul Programului Operational Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 2 – Administratie publică si sistem judiciar accesibile si transparente, Obiectiv Specific 2.1: Introducerea de sisteme si standarde comune în administratia publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordantă cu SCAP.
În valoare totală de 624.995,52 lei, din care 98% reprezintă fonduri europene nerambursabile, proiectul ,,Calitate, Competentă, Performantă în Consiliul Judetean Cluj” a fost initiat ca urmare a necesitătii alinierii la noile cerinte ale sistemului de management al calitătii (ISO-9001:2015), care să genereze o crestere a performantei la nivelul tuturor structurilor din cadrul institutiei precum si în relatia cu cetăteanul.
,,Institutiile publice, la fel ca si societatea în care trăim, sunt într-o continuă evolutie si schimbare, astfel încât un proiect de asemenea factură are exact rolul de a corela procedurile interne, standardele si sistemele folosite de Consiliul Judetean cu ultimele evolutii din domeniu. Totodată, se doreste compatibilizarea acestor proceduri cu necesitătile cetătenilor si ale celorlalte entităti publice sau private cu care interactionăm zi de zi”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Activitătile proiectului, legate în principal de certificarea noului sistem de management al calitătii si de formare profesională, se vor derula până în luna iunie 2019. Urmare a implementării proiectului, alături de optimizarea proceselor din cadrul forului administrativ judetean, de câstigat vor avea, în primul rând, cetătenii care beneficiază de serviciile oferite de către institutie, entitătile subordonate Consiliului Judetean dar si celelalte institutii si organizatii cu care institutia administrativă judeteană intră în contact în vederea solutionării diverselor probleme.
Reamintim faptul că proiectul ,,Calitate, Competentă, Performantă în Consiliul Judetean Cluj”, este unul din cele sapte proiecte în valoare totală de 143.274.500 euro aflate în implementare în momentul de fată la nivelul forul administrativ judetean, din care suma nerambursabilă provenită de la Uniunea Europeană este de 125.693.500 euro.

Related posts

AFI Brașov Mall începe construcția cu 80% din spații deja alocate

Ionut Oprea

Soluțiile propuse de CJ Sibiu pentru gestionarea deșeurilor în județ. Cum vor autoritățile să construiască o stație de tratare mecano-biologică

Papuc Irina

Ministerul Finanțelor redeschide în noiembrie o emisiune de obligațiuni în euro în sumă de 200 milioane de euro

Papuc Irina

Leave a Comment