Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul „Alege Oaia!” cooptează Cooperativa Țara Mea

Pornind de la ideea campaniei naționale de informare și promovare a consumului de carne de oaie, „Alege Oaia!”, promovat de Ministerul Agriculturii, cooperativa „Țara Mea” a venit în sprijinul crescătorilor de ovine cu propunerea unui parteneriat care să ducă acest proiect la un alt nivel. Prezentată profesionist în rafturi, ridicată la rang de industrie si optimizată pe piese in detrimentul bucatilor mari, oaia poate fi, așa cum bine a intuit ministrul Petre Daea, un business de succes pentru agricultura românească. Prin această asociere, dacă vor întelege să lucreze organizat si împreună, ca într-o singură industrie, crescătorii de ovine nu vor mai fi nevoiti sa exporte, avand acces la piata de desfacere autohtona, la consiliere de specialitate, la abatoare si ambalare de capacitate mare si, nu în ultimul rând, la un preț corect pentru produs.
Parteneriatul dintre crescătorii de ovine si Țara Mea are la bază închiderea lanțului de vânzare și stabilirea și respectarea unui circuit bine determinat: crescătorii vând oaia vie, abatorul o taie, apoi se tranșează și se ambalează, iar Cooperativa Țara Mea se va asigura că fermierii primesc prețul corect, că promovează corect programul și că în rafturi va ajunge carne de cea mai bună calitate.
Un sistem integrat – singura variantă de a lucra cu marii retaileri
“Într-un sistem integrat de lucru fiecare isi face bine partea lui de treaba. Ca să vindem, trebuie să învățăm să vedem de sus lucrurile. Să înțelegem consumatorul, raftul, produsul și apoi nevoile fiecăruia din lanț. Să lucrăm constant, susținut, cu prețuri decente, avantajoase pentru toate părțile implicate. (Florin Burculescu, presedinte Tara Mea).
“Acest gen de colaborare națională va reuși să păstreze produsele de cea mai bună calitate în țară, pentru consumatorii români, pe rafturile marilor lanțuri de magazine și în acelasi timp va asigura nu numai supraviețuirea, dar și bunăstarea crescatorilor de ovine. Vrem sa atragem familii tinere catre acest gen de activitate, sa duca un trai frumos in jurul acestei meserii. ” (Petre Daea, ministrul agriculturii)
Ministerul Agriculturii a facilitat întâlnirea dintre crescătorii de ovine și reprezentanții Cooperativa Țara Mea iar, în urma discuțiilor, majoritatea asociațiilor de crescători de ovine și-au manifestat dorința de a pune cât mai repede în aplicare proiectul.
Cooperativa agricolă “Ţara mea” activează astazi cu aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor , la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producția și consumul de produse românești, autohtone și sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, și pe de altă parte, să susțină o creștere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât și pentru economia țării. Astăzi, retailerul german Kaufland este principala piață de desfacere a cooperativei .

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Bani europeni destinati îmbunătătirii procedurilor si optimizării proceselor în Consiliul Judetean Cluj

Articolul următor

PropertyEU Outlook 2018 Investment Briefing: Europe & SEE

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share