Agricultura București

Programul „Alege Oaia!” cooptează Cooperativa Țara Mea

Pornind de la ideea campaniei naționale de informare și promovare a consumului de carne de oaie, „Alege Oaia!”, promovat de Ministerul Agriculturii, cooperativa „Țara Mea” a venit în sprijinul crescătorilor de ovine cu propunerea unui parteneriat care să ducă acest proiect la un alt nivel. Prezentată profesionist în rafturi, ridicată la rang de industrie si optimizată pe piese in detrimentul bucatilor mari, oaia poate fi, așa cum bine a intuit ministrul Petre Daea, un business de succes pentru agricultura românească. Prin această asociere, dacă vor întelege să lucreze organizat si împreună, ca într-o singură industrie, crescătorii de ovine nu vor mai fi nevoiti sa exporte, avand acces la piata de desfacere autohtona, la consiliere de specialitate, la abatoare si ambalare de capacitate mare si, nu în ultimul rând, la un preț corect pentru produs.
Parteneriatul dintre crescătorii de ovine si Țara Mea are la bază închiderea lanțului de vânzare și stabilirea și respectarea unui circuit bine determinat: crescătorii vând oaia vie, abatorul o taie, apoi se tranșează și se ambalează, iar Cooperativa Țara Mea se va asigura că fermierii primesc prețul corect, că promovează corect programul și că în rafturi va ajunge carne de cea mai bună calitate.
Un sistem integrat – singura variantă de a lucra cu marii retaileri
“Într-un sistem integrat de lucru fiecare isi face bine partea lui de treaba. Ca să vindem, trebuie să învățăm să vedem de sus lucrurile. Să înțelegem consumatorul, raftul, produsul și apoi nevoile fiecăruia din lanț. Să lucrăm constant, susținut, cu prețuri decente, avantajoase pentru toate părțile implicate. (Florin Burculescu, presedinte Tara Mea).
“Acest gen de colaborare națională va reuși să păstreze produsele de cea mai bună calitate în țară, pentru consumatorii români, pe rafturile marilor lanțuri de magazine și în acelasi timp va asigura nu numai supraviețuirea, dar și bunăstarea crescatorilor de ovine. Vrem sa atragem familii tinere catre acest gen de activitate, sa duca un trai frumos in jurul acestei meserii. ” (Petre Daea, ministrul agriculturii)
Ministerul Agriculturii a facilitat întâlnirea dintre crescătorii de ovine și reprezentanții Cooperativa Țara Mea iar, în urma discuțiilor, majoritatea asociațiilor de crescători de ovine și-au manifestat dorința de a pune cât mai repede în aplicare proiectul.
Cooperativa agricolă “Ţara mea” activează astazi cu aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor , la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producția și consumul de produse românești, autohtone și sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, și pe de altă parte, să susțină o creștere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât și pentru economia țării. Astăzi, retailerul german Kaufland este principala piață de desfacere a cooperativei .

Related posts

Going nationwide for the deals of the future

Ionut Oprea

CSR Overview

Ionut Oprea

Cea mai mare pepinieră de goji se află la Brașov. Plantele, folosite în Franța, Spania, Italia și Republica Moldova

redactia

Cum își vinde România producția de cartof – Un nou ghid Agrotrends de la TMT PR

Stefana Muresan

Vinurile Jidvei, distinse cu 8 medalii la China Wine & Spirits Awards

Stefana Muresan

IMMOFINANZ a semnat contracte de vânzare pentru mai multe terenuri din portofoliul Adama

Ionut Oprea

IASI – well represented at European level in the Outsourcing industry

Ionut Oprea

Pepiniera ROZA MUR, un furnizor serios de pomi fructiferi de calitate!

Ligia Voro

Şase ani de Produs de Cluj, sărbătoriţi la Dej

Stefana Muresan

D.S.V.S.A. Cluj – instituție de referință, cu competențe strategice

Stefana Muresan

Wirtek deschide cel de-al 3-lea birou în România

Ionut Oprea

Legume bio, cultivate cu ajutorul peștilor la Colegiul Silvic Transilvania Năsăud

Stefana Muresan

Speedwell a obținut autorizația de construire pentru The Ivy – ansamblul rezidențial din nordul Bucureștiului

Ionut Oprea

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, la International Business Forum

Stefana Muresan

CBRE: E van Wijk reînnoire, 10.400 mp, în P3 Bucharest A1

Papuc Irina

Autorităţile judeţene din Timiş dau cinci milioane de euro pentru ridicarea unui centru de colectare a legumelor şi fructelor

Robert Bloancă

Explozia cererii online alimentează creșterea P3

Stefana Muresan

MIPIM 2017: challenging trends. Romania's progress: "secret"

Ionut Oprea

Piață modernizată din Satu Mare, model pentru Maramureș

Nora Dumitrescu

Ce bugete pregătesc vizitatorii la expoziția Imobiliarium din Capitală

Stefana Muresan

MADR: Peste 6.000 de cereri pentru sprijinului financiar pentru tomate

Stefana Muresan

Alexandra Baciu, Head of HR la CBRE România

Ionut Oprea

APIA: aproape 390.000 de fermieri, plătiți în cadrul Campaniei de plăţi în avans pentru 2019. Suma autorizată: 439.581.738 euro

Papuc Irina

ROVENSA extinde afacerile de biocontrol, prin achiziția Grupului Agrotecnología

Ioan Sandor

Leave a Comment