Infrastructura IT&C Ultimele stiri

TAROM, licitații publice pentru modernizarea sistemului IT – ”prima investiție de substanță din ultimii 10 ani”

TAROM a lansat licitaţii deschise pentru achiziţii aferente infrastructurii IT de relaţii cu clienţii, aceasta fiind prima investiţie substanţială a companiei din ultimii 10 ani în acest domeniu, informează operatorul naţional de trafic aerian într-un comunicat.
“În termeni simpli, după aproape 10 ani, TAROM investeşte masiv în infrastructura IT, cu beneficii majore pentru companie, dar mai ales pentru pasageri. Prin implementarea noilor soluţii integrate IT se va crea o veritabilă revoluţie în sistemul de rezervări al companiei. Mai precis, este vorba despre rezervări mai rapide, orientate în jurul aşteptărilor pasagerului, despre un acces mai facil şi mai rapid la destinaţiile frecvente, despre dezvoltarea şi comunicarea eficientă a unor oferte comerciale avantajoase şi nu în ultimul rând, despre dezvoltarea unei platforme de comunicare reală cu clienţii şi pasagerii TAROM”, spun reprezentanţii operatorului aerian.
Compania va investi într-un centru de performanţă în ceea ce priveşte infrastructura hardware şi de aplicaţii. Cu alte cuvinte, după implementarea proiectului, compania va beneficia de un nucleu software, total integrat, care să schimbe fundamental modul în care TAROM îşi gestionează resursele.
“Este prima investiţie de substanţă pe care TAROM o implementează în ultimii 10 ani în domeniul IT. Avem aşteptări mari de la acest sistem integrat, care suntem siguri că va reinventa felul în care TAROM îşi gestionează resursele, activele şi timpul”, a declarat directorul general al companiei, Werner Wolff.
Referitor la avantajele implementării sistemului nou de relaţionare cu clienţii, acesta a arătat că este vorba despre un veritabil salt în timp în ceea ce priveşte accesul companiei la tehnologie.
“Compania noastră este obligată să facă un salt în timp şi să recupereze ceea ce a pierdut în ultimii ani în materie de satisfacţie a clienţilor, de comunicare, de deschidere şi eficienţă. Pasagerii noştri trebuie să ştie că soluţia integrată IT li se adresează. Vorbim despre dezvoltarea unui nou call-center eficient, de un sistem unitar de prelucrare a datelor, de deschiderea posibilităţii utilizatorilor de a-şi crea conturi pe platforma noastră online. În paralel, soluţiile de business intelligence vor permite managementului companiei să cunoască în orice moment care sunt costurile, veniturile, gradul de încărcare al curselor şi bineînţeles profitabilitatea”, a spus Wolff.
La finele lunii martie, Guvernul a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al TAROM, potrivit căruia operatorul aerian naţional are prevăzute, pentru anul în curs, investiţii de 440,247 milioane de lei, în creştere cu 64,4% faţă de anul precedent, 10% din sumă urmând să fie alocată sectorului IT.
“Bugetul TAROM pentru anul 2018, propus de conducerea companiei naţionale, a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern, joi 29 martie a.c. Indicatorii sunt pozitivi. Veniturile previzionate sunt cu 21% mai mari decât cele de anul trecut, în timp ce bugetul destinat investiţiilor companiei a crescut cu 64,4%. Avem încredere că în perioada următoare TAROM va reuşi să intre pe un trend pozitiv din punct de vedere economico-financiar”, se arată într-un comunicat al companiei remis AGERPRES pe 30 martie.
Bugetul TAROM pe anul 2018 este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 21,3%. Veniturile companiei vor depăşi, în 2018, suma de 1,5 miliarde lei.
TAROM a intrat într-un proces de reevaluare şi reorganizare, după mai multe incidente cu aeronavele companiei şi după un anunţ privind consemnarea de pierderi estimate în 2017 la 207 milioane de lei.
Sursa foto: tarom.ro

Related posts

Fabrica Electrolux din Satu-Mare, premieră mondială: primul aragaz cu funcție de gătit la abur

Stefana Muresan

Takata angajează peste 500 de oameni pentru fabricile din Sibiu şi Arad

Stefana Muresan

Mesajul unui elev după ce a fost acceptat la Universitatea Oxford: În mod cert, acolo se învață diferit

redactia

Zalăul își modernizează iluminatul public pe 42 de kilometri

Nora Dumitrescu

Viena: ”Ecou internațional” pentru Grupul Grampet, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica

redactia

Zilele Inteligenței Artificiale Românești – Dezvoltarea comunității AI din România

Ligia Voro

Viitorul nou spital județean din Sibiu: 1.054 de paturi pentru adulți, 315 pentru copii. Hotel și heliport, în proximitatea spitalului

Stefana Muresan

Bosch a investit 7 milioane de euro într-o şcoală duală în Cluj

Stefana Muresan

Josephine Payne – prima femeie care va conduce Ford România

redactia

Nouă intrare pe piața românească: CBRE a consiliat Bank of China în deschiderea sucursalei din București, prin închirierea a 800 mp de birouri în City Gate

Papuc Irina

Fabrică de mobilă pe 5 hectare la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Napolact a scos la vânzare fabrica din Carei

Stefana Muresan

8th Black Sea Ports & Shipping 2019

Ligia Voro

Licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Brașovului a fost reluată: Valoarea serviciilor: 5 milioane de lei

Papuc Irina

Tarom lansează o nouă cursă regulată, Chişinău-Timişoara, cu trei frecvenţe pe săptămână

Stefana Muresan

UBB, singura universitate românească inclusă în cel mai recent clasament Times Higher Education

redactia

Hidroelectrica a achiziționat Parcul Eolian Crucea și STEAG Energie România SRL

Traian Dan

Alătură-te revoluției verzi!: Hidroelectrica a lansat noi oferte de furnizare a energiei electrice

Ligia Voro

Lansare: Cartea Vreau să fiu Stewardesă

Ionut Oprea

Deloitte și FintechOS, partenere în transformarea digitală a CEC Bank

Ligia Voro

Elrond și LDV Crypto Exchange lansează primul curs de criptomonede din România

Ion Surdu

Școala Informală de IT se extinde la Brașov

Ionut Oprea

Zalăul își duce cablurile în subteran

Nora Dumitrescu

Endava si ISDC anunta fuziunea

Transilvania Business

Leave a Comment