Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost semnat contractul pentru pasajul de pe centura Aradului cu firma Implenia Baugesellschaft; valoarea contractului, 25,7 milioane lei

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că a fost semnat contractul pentru pasajul de pe centura oraşului Arad cu firma Implenia Baugesellschaft, valoarea contractului fiind de 25,67 milioane lei, fără TVA.
Proiectul “Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN7 km 540+248) peste CF Arad – Bucureşti” are o durată de execuţie de 12 luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 de luni.
”Proiectul va avea o lungime de 722 m, din care lungimea pasajului va fi de 322 m, iar a rampelor de 400 m. Lăţimea pasajului va fi de 13,6 de metri şi va cuprinde două piste de biciclişti”, se arată în comunicat.
Anterior, acest obiectiv a fost contractat cu asocierea Confort Timişoara şi VEL Service Bucureşti, contractul fiind reziliat pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale, începând cu data de 28 noiembrie 2014, potrivit CNAIR, care a precizat că, la data rezilierii contractului, lucrările erau realizate în proporţie de 21%.
”Lucrările rămase de executat până la finalizarea obiectivului constau în: devieri şi protejări ale reţelelor electrice, de apă, telecomunicaţii, iluminat pasaj; lucrări pasaj constând în continuarea unor lucrări la pilele pasajului, tablier, grinzi, benzi pentru biciclişti, rampe”, se arată în comunicat.
Finalizarea proiectului este importantă pentru decongestionarea traficului pe Drumul Naţional 7 (DN7), principalul drum care leagă Bucureşti de Nădlac.
”În acest moment, circulaţia peste calea ferată Arad – Bucureşti impune circa 74 de închideri ale barierei de tip SAT, cu o durata medie de închidere a barierelor de 170 de minute în 24 de ore, fapt ce conduce la înregistrarea zilnică a unor importante pierderi în exploatare, din cauza staţionării autovehiculelor la barieră”, se arată în comunicat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UVT și Microsoft invită studenții timișoreni la o experiență unică de învățare: Microsoft Academy 2018

Articolul următor

Editura Scoala Ardeleana sarbatoreste Centenarul Marii Uniri la Gaudeamus Cluj

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share