Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UVT – apreciată afară, penalizată în țară

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în anul 2018 pentru prima oară în clasificarea Round University Ranking, ocupând poziția 647 la nivel mondial și poziția 3 la nivel național. Pentru clasificarea din 2018 au fost analizate 783 de universități din 74 de țări, numărul acestora crescând față de anul 2017 (763 universități din 72 de țări). Potrivit rezultatelor obținute la cele patru categorii de indicatori, în zona cercetării UVT ocupă locul 2 la nivel național și locul 588 la nivel mondial.
Clasificarea Round University Ranking măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanță grupați în 4 categorii – predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) și sustenabilitate financiară (10%) și 6 domenii de studii – științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale și științe medicale.
Topul mondial Round University Ranking, publicat din 2013 de Agenția RUR Rankings din Moscova, a rezultat în urma analizei informațiilor furnizate de universități pe platforma studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice / scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar etc. şi prin interpretarea studiului privind reputația academică realizat prin intermediul Global Institutional Profiles Project (GIPP).
În această clasificare, alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente doar alte două universități din România, ambele fiind membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Continental: Conectivitatea, standard în vehicule ca urmare a implementării la nivel european a sistemului eCall

Articolul următor

Lansarea proiectului european „Calitate, Competenta, Performanta in Consiliul Judetean Cluj”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share