Auto Industrie Sibiu Timiș Ultimele stiri

Continental: Conectivitatea, standard în vehicule ca urmare a implementării la nivel european a sistemului eCall

-Sistemul automat de alertă de urgență (eCall) este obligatoriu pentru fiecare nouă omologare din aprilie 2018
-Funcția reduce timpul de răspuns și poate duce la mai puține accidente rutiere
-Conectivitatea devine standard în vehicule datorită unității telematice
-Portofoliul de telematică al Continental este pregătit pentru producție și este disponibil în cel mai scurt timp
România se numără printre țările care contribuie la dezvoltarea unității de comandă telematice a Continental
La peste 20 de ani după ce primele mașini cu sisteme telematice avansate au ieșit de pe linia de producție, conectivitatea devine standard în fiecare vehicul cu o nouă aprobare de acest tip, începând din aprilie 2018, în Europa. De acum înainte, sistemul automat de apeluri de urgență, eCall, trebuie instalat în toate autoturismele noi care primesc aprobarea după aprilie 2018 în Uniunea Europeană, indiferent de producător, model sau categorie de preț. Continental, companie tehnologică, dezvoltă unități telematice începând cu 1996 și salută decizia Comisiei Europene privind eCall. “Pentru noi, eCall înseamnă că suntem cu un pas uriaș mai aproape de Vision Zero – mobilitatea fără decese sau răniri, deoarece ajutorul este acum în mod automat pe drum în caz de accident. Prin utilizarea unității telematice pentru alte aplicații, cum ar fi oferirea de informații în timp real despre fluxurile de trafic sau potențialele pericole, accidentele pot fi chiar evitate și blocajele reduse la minim”, spune Johann Hiebl, șeful departamentului Infotainment & Connectivity al Continental.
Timp de răspuns redus și mai puține decese din trafic
Datorită sistemului eCall, mașinile au un sistem de apel de urgență la bord care poate trimite automat o alertă de urgență cu locația exactă a vehiculului la cel mai apropiat centru de intervenție. Sistemul utilizează numărul standard de urgență în Europa, 112. Potrivit Comisiei Europene, acest lucru va reduce timpul de răspuns cu până la 40% în zonele urbane și chiar până la 50% în zonele rurale. În mod statistic, un timp de răspuns mai scurt înseamnă că victimele primesc ajutor mai repede, astfel încât se poate preveni înrăutățirea situației acestora. În același timp, conform informațiilor furnizate de Comisia Europeană, introducerea sistemului eCall ar putea reprezenta o reducere a numărului de decese cu 10% pe an în UE.
Sistemul automat eCall este activat de declanșarea unității de comandă a airbag-ului. De asemenea, este posibil să fie declanșat manual un apel de urgență, de exemplu dacă un conducător auto este martorul unui accident grav. În conformitate cu standardul european, un set minim de date trebuie transmis centrului de intervenție. Această telegramă de date are o lungime de 140 de octeți și conține date selectate pe baza relevanței acestora într-o situație de salvare de urgență, cum ar fi ora apelului de urgență, tipul și locația vehiculului, numărul pasagerilor, direcția de deplasare, modul în care a fost declanșat apelul de urgență și alte informații.
Echipe de ingineri și specialiști IT&C din România contribuie, alături de echipe din alte locații Continental, la dezvoltarea unității de comandă telematice, printre care și sistemul eCall și a specificațiilor acestui sistem.
Hardware-ul din mașina utilizată pentru funcția eCall este unitatea telematică încorporată, care constă în principal dintr-un modem (dispozitiv de acces la rețea), o antenă de poziționare prin satelit (de exemplu, Galileo) și electronice necesare pentru conectarea la vehicul și o baterie de rezervă. “Cu toate acestea, sistemul eCall este doar una dintre cele peste o sută de funcții care ar putea fi integrate în unitatea telematică a tuturor vehiculelor noi. Este o piatră de temelie importantă a conectivității holistice. Așadar, din aprilie 2018, mașina devine un smartphone pe roți, aducând la un loc lumea mobilă și cea digitală”, explică Hiebl.
Noile funcții și servicii activate prin conectivitate în vehicul includ actualizări de software pentru toate sistemele electronice. Aceste actualizări sunt realizate fără fir, printr-o interfață aeriană, fără a vizita un atelier de service. Același lucru este posbil și în cazul diagnosticării la distanță și anticipată a vehiculelor. Deoarece mașinile de astăzi sunt compuse din până la 100 de milioane de linii de cod, pe lângă eCall, aceste funcții de conectivitate se numără printre funcțiile principale ale unităților telematice moderne și cheie pentru a stabili viziunea conectivității holistice. În plus, conectivitatea poate asigura siguranța rutieră deoarece vehiculele pot să facă schimb reciproc de informații prin folosirea tehnologiei V2X (Vehicle-to-everything) și să se avertizeze reciproc de potențialele pericole de pe traseu.
Pentru a-și extinde și îmbunătăți activitatea în domeniul telematicii, Continental se ocupă deja de integrarea în vehicul a noilor standarde de rețele mobile LTE-Advanced și 5G. Sistemele telematice bazate pe eCall sunt deja pregătite pentru producție la Continental. Acestea pot fi adaptate la cerințele producătorilor de autovehicule și livrate în timp util.

Related posts

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Stefana Muresan

CNAIR semnează, la un an de zile de la stabilirea constructorului, contractul pentru supervizarea proiectului centurii sud a Timişoarei

Robert Bloancă

Constructorul arădean P.A.B. aparținând omului de afaceri Ion Sandu, angajări masive

Stefana Muresan

Marile bulevarde din Sibiu au iluminat nou: cu LED

Ion Surdu

Capacitatea de cazare turistică în România: a crescut numărul hotelurilor de 5 stele

Papuc Irina

Cooperativa Țara Mea investește 6 milioane de euro într-un abator destinat cărnii de oaie

redactia

Inginerii din Cluj se mută la Brașov pentru salariile de la Autoliv

redactia

SB | Romgaz inaugurează o nouă investiție

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

Cluj: Onyx Beacon oferă soluții IT americanilor care produc avioanele de luptă F-16 și F-35

Stefana Muresan

Platforma industrială a Zalăului devine comercială

Nora Dumitrescu

Ministrul pentru IMM-uri: ”Am făcut rost de bani pentru Start-Up Nation”

redactia

Sondaj: Românii reușesc să pună lunar deoparte câte 55 de euro, de cinci ori mai puțin decât austriecii și de două ori mai puțin decât slovacii

Papuc Irina

CJ Arad, împrumut de 50 mil. lei pentru reabilitarea a două drumuri județene

Stefana Muresan

O nouă licitație pentru centrul de tranzit poștal din Cluj

Nora Dumitrescu

Trei clădiri ale Spitalului Județean Sibiu, reabilitate termic din fonduri europene

redactia

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Stefana Muresan

Aeroportul Timisoara, acreditat in Romania conform cerintelor Uniunii Europene

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, tranzitat de un milion de pasageri de la începutul anului

Stefana Muresan

Colaborarea dintre universități și companii este esențială pentru a crea echilibru pe piața muncii – Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara

Nicolae Pop

Primul Kaufland din Dej, înzestrat cu automat de reciclare

Nora Dumitrescu

WHY “ROMANIA’S REAL ESTATE YEARBOOK 2020?”

Ionut Oprea

18 milioane de euro pentru modernizarea tipografiei Rottaprint

Nora Dumitrescu

Terapie prin artă în șase spitale clujene

Ligia Voro

Leave a Comment