Auto Industrie Sibiu Timiș Ultimele stiri

Continental: Conectivitatea, standard în vehicule ca urmare a implementării la nivel european a sistemului eCall

-Sistemul automat de alertă de urgență (eCall) este obligatoriu pentru fiecare nouă omologare din aprilie 2018
-Funcția reduce timpul de răspuns și poate duce la mai puține accidente rutiere
-Conectivitatea devine standard în vehicule datorită unității telematice
-Portofoliul de telematică al Continental este pregătit pentru producție și este disponibil în cel mai scurt timp
România se numără printre țările care contribuie la dezvoltarea unității de comandă telematice a Continental
La peste 20 de ani după ce primele mașini cu sisteme telematice avansate au ieșit de pe linia de producție, conectivitatea devine standard în fiecare vehicul cu o nouă aprobare de acest tip, începând din aprilie 2018, în Europa. De acum înainte, sistemul automat de apeluri de urgență, eCall, trebuie instalat în toate autoturismele noi care primesc aprobarea după aprilie 2018 în Uniunea Europeană, indiferent de producător, model sau categorie de preț. Continental, companie tehnologică, dezvoltă unități telematice începând cu 1996 și salută decizia Comisiei Europene privind eCall. “Pentru noi, eCall înseamnă că suntem cu un pas uriaș mai aproape de Vision Zero – mobilitatea fără decese sau răniri, deoarece ajutorul este acum în mod automat pe drum în caz de accident. Prin utilizarea unității telematice pentru alte aplicații, cum ar fi oferirea de informații în timp real despre fluxurile de trafic sau potențialele pericole, accidentele pot fi chiar evitate și blocajele reduse la minim”, spune Johann Hiebl, șeful departamentului Infotainment & Connectivity al Continental.
Timp de răspuns redus și mai puține decese din trafic
Datorită sistemului eCall, mașinile au un sistem de apel de urgență la bord care poate trimite automat o alertă de urgență cu locația exactă a vehiculului la cel mai apropiat centru de intervenție. Sistemul utilizează numărul standard de urgență în Europa, 112. Potrivit Comisiei Europene, acest lucru va reduce timpul de răspuns cu până la 40% în zonele urbane și chiar până la 50% în zonele rurale. În mod statistic, un timp de răspuns mai scurt înseamnă că victimele primesc ajutor mai repede, astfel încât se poate preveni înrăutățirea situației acestora. În același timp, conform informațiilor furnizate de Comisia Europeană, introducerea sistemului eCall ar putea reprezenta o reducere a numărului de decese cu 10% pe an în UE.
Sistemul automat eCall este activat de declanșarea unității de comandă a airbag-ului. De asemenea, este posibil să fie declanșat manual un apel de urgență, de exemplu dacă un conducător auto este martorul unui accident grav. În conformitate cu standardul european, un set minim de date trebuie transmis centrului de intervenție. Această telegramă de date are o lungime de 140 de octeți și conține date selectate pe baza relevanței acestora într-o situație de salvare de urgență, cum ar fi ora apelului de urgență, tipul și locația vehiculului, numărul pasagerilor, direcția de deplasare, modul în care a fost declanșat apelul de urgență și alte informații.
Echipe de ingineri și specialiști IT&C din România contribuie, alături de echipe din alte locații Continental, la dezvoltarea unității de comandă telematice, printre care și sistemul eCall și a specificațiilor acestui sistem.
Hardware-ul din mașina utilizată pentru funcția eCall este unitatea telematică încorporată, care constă în principal dintr-un modem (dispozitiv de acces la rețea), o antenă de poziționare prin satelit (de exemplu, Galileo) și electronice necesare pentru conectarea la vehicul și o baterie de rezervă. “Cu toate acestea, sistemul eCall este doar una dintre cele peste o sută de funcții care ar putea fi integrate în unitatea telematică a tuturor vehiculelor noi. Este o piatră de temelie importantă a conectivității holistice. Așadar, din aprilie 2018, mașina devine un smartphone pe roți, aducând la un loc lumea mobilă și cea digitală”, explică Hiebl.
Noile funcții și servicii activate prin conectivitate în vehicul includ actualizări de software pentru toate sistemele electronice. Aceste actualizări sunt realizate fără fir, printr-o interfață aeriană, fără a vizita un atelier de service. Același lucru este posbil și în cazul diagnosticării la distanță și anticipată a vehiculelor. Deoarece mașinile de astăzi sunt compuse din până la 100 de milioane de linii de cod, pe lângă eCall, aceste funcții de conectivitate se numără printre funcțiile principale ale unităților telematice moderne și cheie pentru a stabili viziunea conectivității holistice. În plus, conectivitatea poate asigura siguranța rutieră deoarece vehiculele pot să facă schimb reciproc de informații prin folosirea tehnologiei V2X (Vehicle-to-everything) și să se avertizeze reciproc de potențialele pericole de pe traseu.
Pentru a-și extinde și îmbunătăți activitatea în domeniul telematicii, Continental se ocupă deja de integrarea în vehicul a noilor standarde de rețele mobile LTE-Advanced și 5G. Sistemele telematice bazate pe eCall sunt deja pregătite pentru producție la Continental. Acestea pot fi adaptate la cerințele producătorilor de autovehicule și livrate în timp util.

Related posts

A fost semnat cel mai important contract de finanțare din istoria municipiului Turda, în valoare de peste 31 mil. euro

Stefana Muresan

Sezonul pentru zborurile charter turistice debutează pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Stefana Muresan

ASF a lansat proiectul FinTech Hub

Ligia Voro

Unul din zece români nu vor respecta limitările impuse de autorități și vor petrece Paștele în deplasare

Traian Dan

Start ONG oferă finanțare rapidă de 66.000 de euro în lupta cu COVID-19

Traian Dan

Eveniment social surpriză la Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Covasna. Spend Some Time in Nature

Transilvania Business

Tratamentul inventat de bănățeanul Adrian Bot, doctor în biotehnologie, rezultate uluitoare în leucemie

redactia

ALTEX introduce chatboţi pentru simplificarea proceselor de resurse umane

Traian Dan

AZO pierde din cauza OUG 114, ministrul Agriculturii speră că va fi abrogată în Parlament

Ligia Voro

Compania Creative Concept din Mureș, afaceri de peste 400.000 de euro din obiecte de mobilier

Stefana Muresan

Schaeffler România reacționează la scăderea activității din sectorul automotive

Ligia Voro

Economia din Timiş a pierdut peste opt mii de contracte de muncă de la debutul pandemiei de corona

Robert Bloancă

150 de manageri, programatori, specialiști HR și marketing din peste 20 de companii de IT din România participă la Regatta IT 2018

Ionut Oprea

Un nou succes: BVB a înființat compania care va avea rol de Contraparte Centrală

Ligia Voro

VCST Automotive Production Alba Iulia, 5 ani de activitate. Investiții de 40 de milioane de lei, estimate în 2018

Stefana Muresan

Sistemul Român de Verificare al Medicamentelor devine operațional!

Nicolae Pop

Reșița va avea tramvaie mai bune decât Bucureștiul. 77 de milioane de euro, investiți într-un proiect de mobilitate urbană

redactia

Licitație pentru încălzire cu energie geotermală în cartierul Nufărul Oradea

Traian Dan

Pentagonul investește peste 130 milioane dolari la Câmpia Turzii

redactia

Investițiile la Spitalul Clinic Județean Mureș continuă

Stefana Muresan

Munca la distanță în contextul epidemiei Covid-19. Ce măsuri pot lua angajatorii în această perioadă?

Ligia Voro

TripnHeal: România poate deveni un centru important pentru turismul dentar

Papuc Irina

Brașovul pregătește terenul pentru construcția celui mai mare parc din municipiu – o investiție de peste 2 milioane lei și reconversia unei zone abandonate

Ion Surdu

Leave a Comment