Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că un număr de şase firme au depus oferte pentru lucrările de realizare a căilor de rulare, balizaj şi realizarea reţelelor de canalizare pluvială şi drenaj, la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, iar în cazul în care nu vor fi contestaţii, lucrările ar putea începe în martie-aprilie.
”Practic, încă de acum două săptămâni am deschis ofertele, au participat şase firme, suntem în procedura de evaluare. Această etapă este una preliminară şi sperăm ca în lunile martie-aprilie, dacă nu sunt contestaţii, să continuăm lucrările la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, la căile de rulare, balizaj, realizarea reţelelor de canalizare pluvială şi balizaj. Lucrările de canalizare trebuie urgent făcute pentru a nu exista problema la pista deja construită. De asemenea, în urma tuturor analizelor făcute am luat decizia de a accesa un credit de 200 de milioane de lei, din care 45 de milioane de lei să-i folosim pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene, iar suma de 155 de milioane de lei va fi direcţionată către finalizarea aeroportului”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, potrivit Agerpres.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) a mai reiterat că singura modalitate de a finaliza acest obiectiv foarte important pentru judeţului Braşov este construirea prin eforturi proprii, având în vedere că nu este prins nici în Masterplanul Ministerului Transporturilor, nu este eligibil pentru accesarea de fonduri europene, singura soluţie fiind contractarea unui credit.
El a adăugat că la această sumă se vor adăuga şi altele alocate multianual din bugetul Consiliului Judeţean (CJ), pentru ca finalizarea aeroportului să se facă la termenul stabilit, anul 2020.
La viitorul aeroport internaţional Braşov-Ghimbav s-a construit până acum pista, în lungime de 2.850 de metri şi lată de 45 de metri, care a fost inaugurată în luna septembrie 2014. Suma cheltuită până acum cu acest obiectiv este de 25 de milioane de euro, din care 17 milioane de euro s-au folosit pentru execuţia pistei, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
Citește și:
Înfățișare nouă pentru Pivnița Misterelor din Cetatea Ardud
Pivnița Misterelor a Cetății Ardud capătă o nouă înfățișare printr-un proiect finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul…
9 iunie 2023
10 iunie – Ziua Mondială Art Nouveau – show cu drone pe cerul Oradiei
Oradea celebrează anual patrimoniul Art Nouveau printr-o serie de evenimente inedite. Anul acesta, în premieră, pentru Oradea, Fundația…
9 iunie 2023
Economia circulară, educația și pasiunea, ingredientele pentru succesul Tenrom
Încă din 2013 Tenrom a dezvoltat un centru de recondiționare pentru mașini de curățenie Tennant în Cluj, unic…
8 iunie 2023
Seria de evenimente „Secretele antreprenorului de succes” (SAS) ajunge la Cluj Napoca
SAS ajunge la Cluj Napoca după un periplu prin Oradea, Alba Iulia și București. Ziua de 13 iunie…
8 iunie 2023
Cașcaval de capră cu mirodenii și dragoste făcut de un fost manager în imobiliare în UK
O familie tânăra din Bihor a început producția de brânzeturi, din lapte de la propria fermă de capre,…
8 iunie 2023
“Silicon Valley de Cluj”, luat cu asalt. Desant Google pe Dealul Lombului
Mii de pasionați ai tehnologiei se adună, în aceste zile, la Cluj-Napoca, în cadrul unei avalanșe de evenimente…
7 iunie 2023
Lucrările la pasajele din Piața Emanuil Gojdu din Oradea au ajuns la 50%
Gradul de realizare a lucrărilor de amenajare a celor cinci pasaje rutiere subterane din Piața Emanuil Gojdu a…
7 iunie 2023
Clujul a pierdut 12.000 de locuitori
Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
7 iunie 2023
Zi de Zi știri economice:
