IT&C

Fondatorul mașinii electrice Uniti, prezent la DevTalks Cluj Napoca

Lewis Horne, fondatorul mașinii electrice Uniti va fi prezent la DevTalks, pe 16 mai, în Cluj-Napoca. Peste 60 de speakeri internaționali de la companii precum IBM, Microsoft, BBC News și Eventbrite vor fi prezenți la DevTalks 2018
Pe 16 mai, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, va avea loc cea de-a patra ediție DevTalks, cea mai mare expo-conferință dedicată comunității de developeri din România.
Peste 1000 de developeri și pasionați de tehnologie se vor întâlni în cadrul DevTalks, un eveniment cu tradiție pentru comunitatea IT atât din Cluj-Napoca, cât și din împrejurimi. Evenimentul se remarcă prin amploarea temelor abordate, diversitatea speakerilor prezenți, dar și impactul creat de prezența numărului mare de developeri, antreprenori, investitori și companii renumite din domeniu. Cu fiecare ediție, DevTalks contribuie la crearea unui context potrivit pentru evoluția industriei și transformarea comunității, prin încurajarea proiectelor inovatoare și a schimbului de idei.
Ediția cu numărul 4 a evenimentului DevTalks Cluj-Napoca aduce împreună peste 60 de speakeri, lideri și profesioniști IT atât din România, cât și din SUA, Canada, Hong Kong, Marea Britanie, Germania, Suedia, Elveția și Polonia. Cu o experiență de aproape 10 ani în domeniu, printre profesioniștii care vor urca pe scenă se află:

  • Lewis Horne – Fondator și CEO Uniti Sweden
  • Alvin Ourrad – Cloud Architect la BBC News
  • Jennifer Wong – Software Engineer la Eventbrite
  • Gerrit Grunwald – Senior Software Engineer la Canoo
  • Júlia Biró – Infrastructure Engineer la Prezi
  • Henri Tremblay – Java Champion și Senior Software Engineer la Terracotta

Această ediție DevTalks propune șapte scene dedicate sesiunilor de conținut cu un impact major asupra societății actuale. Scena principală la această ediție va fi cea de Emerging Technologies unde vor fi discutate cele mai noi subiecte precum crearea unor soluții bazate pe inteligența artificială, impactul pe care accesibilitatea în tehnologie îl are asupra utilizatorilor, dar și modul în care developerii și antreprenorii vor beneficia de schimbările aduse de crearea de conținut prin intermediul realității virtuale, realității augmentate și realității mixte până în anul 2020. Pe scenă va urca și speakerul Audrey Tang, hacker civic și ministrul digital al Taiwanului responsabil cu inovația socială care va vorbi despre Inteligența Artificială prin prisma unei povești despre democrație.
La fel ca la edițiile anterioare, scenele de Web&Mobile și Datafication vor aborda noile trenduri din domeniu precum evoluția JavaScript, protejarea userilor în ecosistemul web bazat pe inteligența artificială, dar și impactul pe care Regulamentul European privind protecția datelor (GDPR) îl va avea asupra modului în care stocăm datele. Pe scena de DevOps vor urca speakeri care vor discuta despre cum vor evolua instrumentele și modalitățile prin care DevOps este integrat atât în cadrul startup-urilor, cât și în marile companii.
În premieră la DevTalks Cluj-Napoca vor fi amenajate 3 noi scene. Noutatea acestei ediții este reprezentată de introducerea a trei noi scene precum Java, Automotive și Product Management unde vor fi abordate subiecte de impact pentru evoluția actuală a industriei IT.
Aflat pentru prima dată la un eveniment din România, Lewis Horne va fi prezent la DevTalks pe scena de Automotive pentru a povesti mai multe despre crearea mașinilor în contextul tehnologiilor actuale și impactul acestora asupra orașelor moderne. Mai mult, în interviul oferit pentru DevTalks, Lewis a vorbit despre motivația de a construi mașina electrică Uniti și impactul pe care acestea îl vor avea în viitor asupra societății.
“Putem spune că era mobilității bazate pe cloud este aici, dar partea de hardware construită cu un anumit scop nu exista, acesta fiind un lucru necesar. Cu hardware-ul potrivit, putem avea o platformă care are caracteristicile necesare pentru autonomie și pentru o experiență de utilizator pregătite pentru viitor. Mașinile electrice, conectate și autonome vor face lucrurile mai accesibile din punct de vedere economic pentru mai mulți oameni, vor oferi caracteristici mult mai impresionante, vor fi mai sigure, mai curate și mobilitatea noastră va avea mai multă sens decât în ​​prezent.”
Scena de Java va aduce împreună speakeri de la companii precum Canoo, Burberry, Terracotta sau Adobe Systems România, iar scena de Product Management va aborda teme despre cum să construiești o experiență de utilizator bazată pe o conversație naturală umană sau cum arată viitorul business-urilor din sectorul de mobile development în era comunicării influențată de tehnologie.
Parte din experiența DevTalks sunt și zonele special amenajate pentru a facilita interacțiunea dintre participanți, dar și divertismentul în cadrul evenimentului. Zona expozițională se va transforma din locul în care companiile IT își vor prezenta cele mai noi proiecte în spațiul neconvențional cu sesiuni de live coding și modalități practice de interacțiune și prezentare a celor mai inovatoare tehnologii.
Evenimentul DevTalks este realizat cu ajutorul partenerilor noștri care vor participa atât în zona expozițională, cât și în cadrul sesiunilor de conținut. Printre aceștia se numără: Accesa, Metro Systems, UiPath, Yardi România, SDL, Frequentis, Dual IT, MHP – A Porsche Company și Porsche Engineering.
Mai multe detalii despre eveniment și achiziționarea biletelor la DevTalks Cluj-Napoca pot fi accesate pe www.devtalks.ro/cluj/.  În plus, portalul de carieră www.hipo.ro sponsorizează 100 de invitații la eveniment. Cei care doresc să obțină un bilet gratuit la DevTalks Cluj-Napoca pot aplica aici: https://goo.gl/8rLv3v

Related posts

Roboții colaborativi, demonstraţii practice la Oradea

Traian Dan

S-a lansat Digitaliada – soluție interactivă de învățare și testare online

Traian Dan

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Fonduri de peste 29 de milioane de euro pentru proiete în IT

redactia

Alfa Software anunță afaceri de 8,5 milioane lei, în creștere cu 50%

Ligia Voro

Industria IT, alături de Primărie în implementarea Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oraş inteligent

Stefana Muresan

Studiul pieței IT din Cluj lansat azi

Ionel Albu

A IX-a ediție a campaniei „Mișcarea face bine” by Telekom  

Ligia Voro

AROBS Transilvania Software achiziționează două firme din Vestul Europei, evaluate la 1,3 milioane Euro

Stefana Muresan

Compania de inteligenţă artificială Everseen îşi mută sediul principal la Timişoara

Robert Bloancă

Topul Celor mai doriți angajatori în 2019

Ligia Voro

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale susține parcursul României de aderare la OCDE în domeniul digital

Stefana Muresan

Liderii din industria mobilei – Aramis Invest, Taparo și Ecolor – au ales soluțiile NTT DATA Romania

Stefana Muresan

Cristina Pardi, Head of New Business: “Filosofia NTT DATA Romania are în centrul său clientul, viziunea și echipa”

redactia

Restaurantele McDonald’s se bucură de un nou sistem digital integrat, realizat de către NTT DATA Romania prin implementarea soluției SAP S/4HANA

Stefana Muresan

Yonder a dotat cu echipament IT o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Telekom, lucrări finalizate în 300 localități prin Proiectul Ro-Net

Stefana Muresan

Soluție pentru videoconferințe implementată la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj

Ligia Voro

Încă 50.000 de euro de la GapMinder pentru startupul cu cea mai accelerată evoluție

Ligia Voro

Câmpia Turzii se vrea smart city. Orange va extinde supravegherea video

Nora Dumitrescu

BearingPoint deschide cel de-al patrulea birou în România, la Iași

Stefana Muresan

Studiu Siemens: 532 milioane de euro, valoarea potenţială a beneficiilor generate de tehnologii inteligente în Alba lulia

Stefana Muresan

Cu aplicația DreamLab puteți ajuta la lupta împotriva cancerului la sân

Ligia Voro

Advanced Embedded Technologies (AET) Business Unit – verticala în plină dezvoltare a NTT DATA Romania  

redactia

Leave a Comment