Bihor Sanatate Ultimele stiri

Investiţie de 2 mil. euro în renovarea secţiei de urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, institiţie subordonată primăriei Oradea, a finalizat o investiţie de 9,2 mil. lei (aproximativ 2 mil. euro), din fonduri proprii, în renovarea şi dotarea cu aparatură necesară a secţiei de urologie. Noua secţie de urologie dispune, în total, de 35 de paturi, un bloc operator format din patru săli de operaţie, cu aparatură atât pentru operaţiile clasice, cât şi cu un sistem avansat 3D pentru chirurgie edoscopică minim invazivă.
Sala principală este prevăzută cu supraveghere video, putând fi oricând conectată video-audio la orice colţ al lumii. În acest fel, imagini cu proceduri specifice aplicate unor patologii rare sau foarte dificile pot fi transmise în săli de conferinţe din diverse oraşe sau ţări şi vizionate ca un material de studiu şi de către alţi medici care doresc să se specializeze în acest domeniu al urologiei. Aceste săli de operaţie permit efectuarea în totalitate a tot ce înseamnă patologie urologică, aici fiind trataţi pacienţi cu litiaze urinare, cu prostată, cancer de prostată şi cancer renal.

Related posts

Tratamentul pacienţilor cu accident vascular cerebral acut, posibil în 31 de noi spitale

redactia

Cezar Ioan – autorul cărții document „Gastronomie Românească de secolul XXI”: “Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie”

Stefana Muresan

Zboruri suplimentare pe ruta Cluj-Napoca-Istanbul-Cluj-Napoca de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment