Investitii Timiș Ultimele stiri

Zeci de firme portugheze sunt interesate de colaborari economice cu Timisoara

Câteva zeci de firme portugheze au purtat discuţii de afaceri cu parteneri din Timişoara în cadrul unor întâlniri incluse într-un parteneriat de afaceri desfăşurat la Porto. CCIAT a semnat un acord de colaborare cu Asociația Antreprenorială Portugheză.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș și AEP – Asociația Antreprenorială Portugheză (Portuguese Entrepreneurial Association, Chamber of Commerce & Industry) au semnat un Acord de Colaborare, document ce conferă cadrul instituțional de cooperare privind comerțul și investițiile, un sprijin adecvat pentru consolidarea relațiilor de afaceri bilaterale între cele două regiuni. Documentul a fost semnat de cei conducători ai instituţiilor, Florica Chiriţă și Paulo Nunes de Almeida, președinte al AEP.
Evenimentul a fost urmat de un parteneriat de afaceri multisectorial la care au fost prezente 60 de firme portugheze, interesate să cunoască piața timișeană și să facă afaceri cu parteneri români. Fiecare dintre cele 24 de firme timișene participante a avut între 3 și 7 contacte de afaceri cu omologii din Porto.
Tot în 18 aprilie s-a semnat și Acordul de Cooperare între Timișoara și Porto.
Cele trei evenimente au avut loc în cadrul misiunii economice multisectoriale care se desfășoară în aceste zile, până pe 21 aprilie, la Porto și Viana do Castelo, în organizarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș, cu sprijinul și implicarea Ambasadei României în Portugalia.
“Organizarea acestul Forum de Afaceri, semnarea convențiilor de colaborare între cele două camere de comerț și între cele două primării reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea relaţiilor dintre județul Timiș și Regiunea Porto, adăugându-se astfel cooperării bilaterale excelente și preocupării, în continuare, pentru fructificarea oportunităţilor de piaţă și a complementarităţii economice între cele două țări și regiuni”, a spus Florica Chiriță, președinte executiv al CCIA Timiș, potrivit tion.ro.

Related posts

Circa 150 de antreprenori din Transilvania au lansat prima filială regională a Romanian Business Leaders

Stefana Muresan

Banca Transilvania, profit net de 780 mil. lei la 9 luni, în creştere cu 18,7%

Stefana Muresan

Noi numiri aprobate astăzi de către Consiliul ASF

Ligia Voro

Leave a Comment