Cluj Investitii IT&C Ultimele stiri

Operatorul Direct One, controlat de fratii Muresan din Cluj, a imprumutat 10 milioane de euro de la BCR si BRD pentru extinderea retelei de fibra optica a Capitalei

Netcity Telecom continuă extinderea rețelei subterane pentru fibră optică a Municipiului București cu o finanțare privată de peste 30 milioane de euro.
Netcity Telecom a semnat majorarea facilității de credit de tip club loan în valoare de 36 milioane euro cu o nouă facilitate , în valoare de 10 milioane euro, cu un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română și BRD Groupe Societe Generale.
Facilitatea de credit va fi utilizată de companie pentru suplimentarea celor peste 20 milioane de euro deja alocați din fonduri proprii pentru continuarea lucrărilor de extindere a infrastructurii subterane de fibră optică în următorii 3 ani. Astfel, Netcity Telecom estimează că, până în 2020, investiția privată va depăși 70 milioane de euro. Lungimea rețelei urmează astfel să se dubleze, la peste 1.800 km, continuând ulterior să crească în fiecare an, în funcție de necesitățile Capitalei. Datorită extinderi rețelei, veniturile Primăriei Municipiului București rezultate din redevența plătită de operatorul Netcity Telecom se vor dubla, până la peste 2 milioane de euro pe an.
Netcity Telecom este operatorul rețelei Netcity, fiind responsabil cu finanțarea integrală, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în anul 2008 cu Primăria Municipiului București pentru o perioadă de 49 de ani, cu o redevență anuală de 12% din venituri.
”Acest parteneriat reprezintă un pas important în asigurarea liniei complete de finanțare necesare pentru planurile de extindere a rețelei Netcity în următorii 3 ani și reconfirmă angajamentul nostru de a asigura pe termen lung o infrastructură telecom adecvată nevoilor și așteptărilor pe care le au locuitorii Capitalei. În același timp, este un semn de încredere din partea instituțiilor bancare în ceea ce privește strategia companiei”, a arătat Adrian Răcășan, Chief Executive Officer, Netcity Telecom, după semnarea acordului de finanțare.
Extinderea rețelei va crește numărul de străzi ale căror rețele de cabluri aeriene de telecomunicații vor fi migrate în subteran. Această acțiune va contribui la creșterea calității serviciilor de telecomunicații, asigurarea suportului de infrastructură pentru serviciile de tip smart-city, reducerea riscurilor de accidente cauzate de amplasarea ilegală și haotică a cablurilor și îmbunătățirea generală a aspectului urban.
Netcity Telecom a fost preluată integral în februarie 2017 de catre operatorul de telecomunicatii Direct One S.A., ambele companii făcând parte din holding-ul Electrogrup Infrastructure controlat de fraţii Mureşan. Teofil şi Simion Mureşan se află pe locul 57 în Top 300 cei mai bogaţi români cu o avere estimată la 90-92 milioane de euro.

Related posts

Sports Festival reportează biletele pentru ediția din 2022

Nora Dumitrescu

ADR Centru anunță relansarea competiției de proiecte pentru microîntreprinderi

Ligia Voro

Qubiz (Oradea), printre cele mai dinamice companii din Europa

Stefana Muresan

Fond de Inovație în Sănătate pentru acces la o medicină modernă

Stefana Muresan

Clujul, liderul locuinţelor scumpe

Stefana Muresan

“Preferatele” fiscului: societățile de construcții și firmele cu datorii

Nora Dumitrescu

Începe construirea celui de-al V-lea Parc Industrial Tetarom în Cluj

redactia

Digitalizare națională: Trei măsuri propuse de patronatul din IT pentru contracararea efectelor crizei economice

Ion Surdu

Parcarea subterană de pe strada Independenței din Oradea spre final

Traian Dan

Clujenii de la TCI Contractor General și o companie ieșeană, contract de aproape 6 mil. euro pentru construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș

redactia

Lotus Center a cumpărat complexul multifuncțional Oradea Plaza

Traian Dan

Program de incubare destinat antreprenorilor și startup-urilor din retail și domenii conexe

Stefana Muresan

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

Elite Business Club Cluj 09 Mai 2018, Hotel Beyfin

Ionel Albu

Infrastructura universității sibiene se modernizează: peste 18 milioane lei pentru Ferma didactică Rusciori

Ion Surdu

Municipiul Aiud, proiecte pe fonduri europene în valoare de 61 mil. euro

redactia

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin® în regim de urgență

Papuc Irina

BILKA, crestere 41% pentru 2016

Ionut Oprea

E.ON donează laptopuri copiilor din familiile sărace pentru „Școala online”. Poveștile acestora sunt așteptate printr-un mesaj privat

Ion Surdu

Primăria Deva își suspendă activitatea: primarul și administratorul public al orașului, testați pozitiv la COVID-19. Taxele și impozitele se vor achita online

Ion Surdu

NTT DATA, investiții de peste 100.000 de euro în noul sediu din Sibiu

Stefana Muresan

Relansarea Cupru Min, primul proiect finanţat de Fondul Suveran de Investiţii

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Borealis L. A. T, recomandare de fertilizanți sofisticați

Ligia Voro

100 de locuri de cazare modernizate la internatul Colegiului Traian Vuia

Traian Dan

Leave a Comment