Fonduri Europene Ultimele stiri

ADR Centru: Alte 17 firme, contracte de finantare nerambursabila de peste 80 milioane lei

Alte 17 firme din cele sase judete ale Regiunii Centru au semnat, la sediul ADR Centru, contracte de finantare nerambursabila cu o valoare totala de peste 80 milioane lei, dubland aproape numarul contractelor de finantare pe Prioritatea de investitii 2.2 a Programului Operational Regional 2014-2020. La nivelul Regiunii Centru, s-au depus in perioada februarie-august 2017, pe aceasta prioritate de investitii, un numar de 225 de proiecte care solicitau fonduri pentru dezvoltare cu peste 500% bugetul alocat, din care aproape 20% au atras deja suma prestabilita la nivel regional.
Cele 17 proiecte finantate semnate recent au o valoare totala de 86,654,327.67 lei, din care valoarea solicitata ca si finantare nerambursabila este de 48,755,491.96 lei. Celelalte 20 de contracte de finantare pe aceasta prioritate semnate la inceputul anului, au o valoare totala de peste 122 milioane lei, din care 64,24 milioane lei reprezinta valoarea solicitata ca si fonduri nerambursabile. Diferenta dintre cele doua sume este contributia financiara adusa de firme, pentru a sprijini si finanta din surse proprii realizarea proiectelor. Prin fondurile alocate acestor proiecte se vor realiza lucrari de construire sau extindere a spatiilor de productie sau servicii, dar si dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Un proiect depus putea solicita o finantare nerambursabila intre 200.000 – 1.000.000 euro.
Un numar de 225 de proiecte s-au depus pe aceasta prioritate de investitii, solicitand spre finantare nerambursabila suma de 647,30 milioane lei. Dintre acestea, 163 au parcurs procesul de evaluare solicitand spre finantare 477,05 milioane lei, gradul de acoperire al bugetului alocat fiind de 429,1%. In acest moment, pe langa cele 37 de proiecte contractate, inca 126 cereri de finantare se afla in diverse etape de evaluare sau de contractare, urmand sa se stabileasca in perioada urmatoare care vor intra la finantare sau daca vor ramane pe lista de rezerva.
”Dupa cum se poate vedea, perioada scursa de la depunerea unui proiect la contractarea lui s-a micsorat considerabil fata de perioada 2007-2013. Pe prioritatea de investitii 2.2 am avut disponibil un buget de 110 milioane lei, dar proiectele depuse de firmele din regiune pe aceasta prioritate solicitau peste 600 milioane lei fonduri nerambursabile. Aceste cifre sunt pentru noi un indicator care reflecta nevoile mari de finantare ale mediului privat, dar si faptul ca activitatile de informare si consiliere a celor ce solicitau fonduri au fost bine realizate de catre expertii ADR Centru. Practic, prin contractele pe care le-am semnat recent am ajuns la valoarea de 113 milioane lei, adica un grad de acoperire de 100% a bugetului alocat si vom continua sa contractam pana la 150%. In acelasi timp, tinand cont de faptul ca nevoile mediului de afaceri sunt atat de mari si fiindca sunt inca multe proiecte bune care aduc locuri de munca si dezvoltare economica , facem demersuri sa vedem daca putem mari acest grad de contractare al proiectelor din Regiunea Centru”, a declarat Simion Cretu director general ADR Centru.
Pe langa proiectele finantate prin prioritatea 2.2, cu buget de maxim 1.000.000 euro fonduri nerambursabile, prin ADR Centru s-au mai alocat si contractat fonduri pentru proiectele ce prevad dezvoltarea microintreprinderilor. Astfel, pe Prioritatea de investitii 2.1 a POR 2014-2020 se puteau solicita maxim 200.000 euro/proiect, apelul pentru aceste proiecte fiind inchis in luna mai anul trecut. Pe acest domeniu s-au depus spre contractare 497 cereri de finantare, prin care se solicitau 333,39 milioane lei fonduri nerambursabile spre finantare. Dintre cele 252 de proiecte care au ramas in etapele de evaluare, un numar de 192 de firme au semnat contractele de finantare pana la inceputul acestei luni, fiindu-le alocate peste 122,21 milioane lei, respectiv 54% din bugetul disponibil.

Related posts

Școala duală, peste universități, în Timișoara

redactia

Pfeiffer Vacuum s-a mutat din oraș. Uzină de 13 milioane de euro la Apahida

redactia

7 septembrie – «Zilele Siguranței Rutiere Michelin»

Ligia Voro

ING devine partenerul principal al GoTech World

Ligia Voro

Japonezii de la Fujikura au trimis viziere muzeelor de la Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Lucrări de infrastructură apă în regiunea Turda – Câmpia Turzii în valoare de 150 milioane euro

Stefana Muresan

Bucovina și Clujul își vând produsele tradiționale la comun

Nora Dumitrescu

Start-Up Nation 2018, buget de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finanţa 10.000 de firme

Stefana Muresan

Sondaj online: CNIPMMR cheamă șefii de întreprinderi mici și mijlocii să dezbată eficiența măsurilor propuse de Guvern

Ion Surdu

Platforme modulare de colectare selectivă a deșeurilor la Oradea

Traian Dan

Trei județe din Ardeal fac legea în producția de mobilier

Nora Dumitrescu

Moment aniversar pentru Asociația OncoHelp, care împlinește 15 ani de existență

Nicolae Pop

Baia Mare își bagă gunoiul sub pământ. Drusal va taxa doar firmele

Nora Dumitrescu

Romsilva va face regenerări de pădure de 200 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

Enel intră pe piața serviciilor financiare digitale și a serviciilor bancare mobile

Ion Surdu

Fonduri europene de până la 80.000 de euro pentru inovare în domeniul acvaculturii

Stefana Muresan

Investiții noi de peste 50 de milioane de euro în Oradea pentru 2020

Traian Dan

Spitale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, modernizate cu 8 milioane de euro, fonduri europene

redactia

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Peste 167 milioane de lei pentru drumurile din Bistrița-Năsăud, din fonduri europene

Stefana Muresan

Acțiunile Transilvania Broker intră la tranzacționare la BVB

Stefana Muresan

Au intrat în vigoare noile în taximetrie: pasagerii stau doar în spate

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca găzduiește în 2019 conferința COTER, a Comitetului European al Regiunilor

redactia

Consiliul Județean aprobă finanțarea pentru construirea primei Săli Polivalente din Alba

Stefana Muresan

Leave a Comment