Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comuna Ciugud, după deschiderea terenului de golf: Prețuri cu 40% mai mari la terenuri și case

Comuna Ciugud din județul Alba a fost dată în ultimii ani ca exemplu de bune practici pentru comunitățile rurale din România. Notorietatea construită în timp, atragerea de fonduri europene, dar și faptul că anul trecut s-a deschis aici cel mai modern teren de golf din țară au schimbat și piața imobiliară din zonă. Prețurile la terenuri și case au crescut într-un an cu aproximativ 40%, potrivit alba24.ro.
Un teren de 750 mp în Ciugud este pus la vânzare cu 16.000 de euro, adică 21 de euro/mp, în timp ce în Șard, o localitate aflată la aproximativ aceeași distanță de Alba Iulia, un teren de 1.500 mp se vinde cu 15.000 de euro (10 euro/mp).
Primarul comunei, Gheorghe Damian, spune că prețurile au crescut odată cu deschiderea terenului de golf. Potrivit edilului, un teren care anul trecut se vindea cu 15 euro/mp acum ajunge și la 25 de euro/mp.
„De când s-a construit terenul de golf, s-a vândut teren cu 25 de euro metrul pătrat în Ciugud, ceea ce nu s-a întâmplat nici când era boom-ul imobiliar, atunci era maxim 10-15 euro”, declara primarul comunei, Gheorghe Damian, într-o conferință de presă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Centru: Alte 17 firme, contracte de finantare nerambursabila de peste 80 milioane lei

Articolul următor

Talent management pentru generațiile digitale oferit de NTT DATA Romania prin implementarea soluției best-in-class SAP Success Factors la clienți de top

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share