Cluj Investitii Sanatate Ultimele stiri

Noi echipamente medicale de ultimă generatie pentru două spitale clujene

Consiliul Judetean Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (S.E.A.P.) documentatia de atribuire privind achizitia de echipamente si aparatură medicală pentru două spitale aflate sub autoritatea forului administrativ judetean: Spitalul Clinic de Recuperare si Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca.
„Asa după cum am mai afirmat, un act medical de calitate presupune, pe lângă priceperea si dăruirea personalului medical, si existenta unei infrastructuri corespunzătoare si a unor dotări performante. Astfel, achizitionarea acestor echipamente medicale performante va contribui esential la furnizarea de servicii medicale de calitate pentru cei aproximativ 45.000 de pacienti tratati anual în cele două spitale clujene”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
În acest sens, pentru Spitalul Clinic de Recuperare este prevăzută achizitionarea a nu mai putin de sase echipamente medicale, respectiv un aparat Roentgen, un aparat de sterilizare cu plasmă, un ecograf multidisciplinar, un microscop operator, un aparat Diapulse si un sistem de mapping tridimensional. Necesitatea dotării cu această aparatură medicală a singurului spital din Transilvania cu profil de recuperare multidisciplinară este justificată de nevoia asigurării necesarului pentru buna functionare a activitătii si a îndeplinirii în conditii optime a actului medical, multe dintre aparatele existente în acest moment fiind foarte vechi, uzate fizic si moral, fapt ce determină costuri extrem de ridicate legate de întretinerea si exploatarea lor.
În ceea ce priveste Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Consiliul Judetean Cluj va achizitiona trei echipamente medicale necesare îmbunătătirii serviciilor medicale oferite pacientilor, prin realizarea de investigatii medicale specifice. Astfel, dotarea cu un nou ecograful Doppler digital color, de care vor beneficia aproximativ 2000 de pacienti anual, va contribui la reducerea substantială a costurilor pe care le suportă în acest moment spitalul, având în vedere că acest serviciu este în prezent externalizat iar cheltuielile se ridică la circa 25.000 de lei lunar. De asemenea, achizitionarea aparatului de măsurare a difuziunii monoxidului de carbon-TLCO va conduce la o crestere considerabilă a performantei explorării functionale si neinvazive pentru majoritatea bolilor pulmonare incluse în Programele Nationale de Sănătate. Nu în ultimul rând, achizitionarea unui sistem de stocare de date este necesară pentru fluidizarea fluxului informational între sectiile medicale, cu efecte pozitive asupra cresterii productivitătii muncii.
Valoarea totală estimată pentru achizitia acestor nouă tipuri de echipamente si aparaturi medicale aferente celor două spitale de elită clujene este de nu mai putin de 4.396.854 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate din finantarea obtinută prin programul national menit să stimuleze dezvoltarea locală.

Related posts

Centrul de Oncologie OncoHelp va deveni cel mai mare Centru de Radioterapie din România

Nicolae Pop

Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, extinsă cu 60 de stații

Traian Dan

UMFST Târgu Mureș a câștigat trei noi proiecte ROSE

Ligia Voro

Seda Invest, la 20 de ani de la fondare: Ne-am menținut poziția în piață, ne-am atins obiectivele

Ion Surdu

Interes sporit pentru fondurile europene acordate pentru firmele afectate de criză: 8.000 de cereri în 4 ore

Ion Surdu

HR Summit Cluj-Napoca – Punctul de întâlnire al specialiştilor HR din Transilvania!

Stefana Muresan

Inspecțiile fiscale, anularea unor acte ale Fiscului sau competența de soluționare a contestațiilor contra actelor fiscale: modificări la Codul de procedură fiscală

Ion Surdu

Pensiunea Ovidiu&Paula de pe Valea Gurghiului: „Lumea a început să audă de noi, ne declarăm optimiști pentru perioada următoare”

redactia

CJ Cluj: Licitație de peste 13 mil. lei pentru restaurarea castelului Bánffy din Răscruci

redactia

Gastronomie “comunistă” la Zalău. Rețele de dinainte de Revoluție, resuscitate

Nora Dumitrescu

Romsilva va face regenerări de pădure de 200 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

Investițiile și fondurile europene în Guvernul Cîțu – viziunea pe termen mediu: „Să capitalizăm lecțiile învățate în precedentele două perioade de programare”

Ion Surdu

BNR menține dobânda la 1,5% pe an

Traian Dan

Scaunul care va fi folosit de Papa Francisc, construit la Reghin

Stefana Muresan

„Drumul vinului” peste dealurile Silagiului

redactia

Transformare digitală pentru Electric Plus, una dintre cele mai profitabile companii românești

Stefana Muresan

FAN Courier investește 6 mil. euro într-un depozit la Cluj

Stefana Muresan

“Autostrada Iernut – Chețani va fi funcțională în câteva zile”

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Brașov County, a Top Destination in Romania

Transilvania Business

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

Continental investeste in tehnologia laser in fabrica sa de productie a tevilor de aer conditionat din Timisoara

redactia

Apeluri de proiecte în valoare de 96,4 milioane euro pentru iluminat public de calitate

Stefana Muresan

Familia Șanta reia producția de medicamente în fosta fabrică a britanicilor de la GlaxoSmithKline din Brașov

redactia

ROMGAZ a donat aproape 4 milioane de lei Spitalului din Sibiu

Ion Surdu

Leave a Comment