Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi echipamente medicale de ultimă generatie pentru două spitale clujene

Consiliul Judetean Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (S.E.A.P.) documentatia de atribuire privind achizitia de echipamente si aparatură medicală pentru două spitale aflate sub autoritatea forului administrativ judetean: Spitalul Clinic de Recuperare si Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca.
„Asa după cum am mai afirmat, un act medical de calitate presupune, pe lângă priceperea si dăruirea personalului medical, si existenta unei infrastructuri corespunzătoare si a unor dotări performante. Astfel, achizitionarea acestor echipamente medicale performante va contribui esential la furnizarea de servicii medicale de calitate pentru cei aproximativ 45.000 de pacienti tratati anual în cele două spitale clujene”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
În acest sens, pentru Spitalul Clinic de Recuperare este prevăzută achizitionarea a nu mai putin de sase echipamente medicale, respectiv un aparat Roentgen, un aparat de sterilizare cu plasmă, un ecograf multidisciplinar, un microscop operator, un aparat Diapulse si un sistem de mapping tridimensional. Necesitatea dotării cu această aparatură medicală a singurului spital din Transilvania cu profil de recuperare multidisciplinară este justificată de nevoia asigurării necesarului pentru buna functionare a activitătii si a îndeplinirii în conditii optime a actului medical, multe dintre aparatele existente în acest moment fiind foarte vechi, uzate fizic si moral, fapt ce determină costuri extrem de ridicate legate de întretinerea si exploatarea lor.
În ceea ce priveste Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Consiliul Judetean Cluj va achizitiona trei echipamente medicale necesare îmbunătătirii serviciilor medicale oferite pacientilor, prin realizarea de investigatii medicale specifice. Astfel, dotarea cu un nou ecograful Doppler digital color, de care vor beneficia aproximativ 2000 de pacienti anual, va contribui la reducerea substantială a costurilor pe care le suportă în acest moment spitalul, având în vedere că acest serviciu este în prezent externalizat iar cheltuielile se ridică la circa 25.000 de lei lunar. De asemenea, achizitionarea aparatului de măsurare a difuziunii monoxidului de carbon-TLCO va conduce la o crestere considerabilă a performantei explorării functionale si neinvazive pentru majoritatea bolilor pulmonare incluse în Programele Nationale de Sănătate. Nu în ultimul rând, achizitionarea unui sistem de stocare de date este necesară pentru fluidizarea fluxului informational între sectiile medicale, cu efecte pozitive asupra cresterii productivitătii muncii.
Valoarea totală estimată pentru achizitia acestor nouă tipuri de echipamente si aparaturi medicale aferente celor două spitale de elită clujene este de nu mai putin de 4.396.854 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate din finantarea obtinută prin programul national menit să stimuleze dezvoltarea locală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Talent management pentru generațiile digitale oferit de NTT DATA Romania prin implementarea soluției best-in-class SAP Success Factors la clienți de top

Articolul următor

Șase oferte pentru modernizarea subsecțiunii de cale ferată Cața - Apața, contract de 2,86 miliarde lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share