Bihor Lideri si afaceri Ultimele stiri

Afacerile AdePlast au crescut cu 10% în primul trimestru

Business-ul AdePlast, producător de materiale de construcţii autohton, a înregistrat în prima parte a anului o evoluție conform prognozelor. „Cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru 2018 a crescut cu 10% față de primul trimestru al anului precedent. Cu această dezvoltare, ne încadrăm în strategia proiectată anul trecut, evoluțiile pozitive realizându-se conform așteptărilor”, declară Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.
În intervalul menționat, compania a obținut rezultate semnificative din vânzări la export, provenite în mare parte din comercializarea materialelor de construcții în Ungaria și Bulgaria. Cifrele au crescut și grație certificărilor europene de calitate ETAG 004 și, mai nou, BBA (The British Board of Agrements din Marea Britanie). “Exportul a atins o pondere de 10,5% în vânzările noastre, marcând o creștere cu 1.5 puncte procentuale față de perioada similară a anului precedent. Ne așteptăm în continuare la o dezvoltare însemnată pe piețele din Ungaria și Bulgaria și ne consolidăm în Republica Moldova. De asemenea, înregistrăm creșteri consistente a vânzărilor pe piețe occidentale ca Austria sau Marea Britanie, unde presiunea pe calitate este foarte mare”, adaugă Dainel Stăncescu.
Adeplast deschide o nouă platformă industrială la Isalnița, în apropiere de orașul Craiova. “Suntem în grafic cu lucrările la Işalniţa, care avansează într-un ritm extrem de rapid. Acolo vom implementa cele mai noi tehnologii la nivel european pentru producţia mortarelor uscate şi a adezivilor, precum şi a polistirenului expandat. Pe lângă tehonologii, vom amenaja, în premieră pentru România, o suprafață de 1800 mp pentru maturarea blocurilor de polistiren”, afirmă Daniel Stăncescu.
Cele două fabrici se desfășoară pe o suprafață de 20 de hectare, aici urmând să se producă 450.000 de tone de mortare uscate și 700.00 de metri cubi de polistiren. Platforma industrială a necesitat un aport investițional de 22 milioane euro. Investiția s-a făcut cu scopul de a deservi partea de sud a țării, Bulgaria, Serbia, precum și celelalte țări din fosta Iugoslavie.
Adeplast creează noi locuri de muncă în 2018, pentru noua facilitate de producție de la Ișalnița, Craiova. La final de an va funcționa cu peste 400 de angajaţi pe platformele industriale de la Oradea, Ploieşti, Roman şi Craiova. „În prezent, operăm cu 370 de angajaţi pe cele trei platforme industriale (Oradea, Ploieşti şi Roman), iar din acest an vom mai primi în echipa Adeplast încă 70 de specialişti”, precizează Daniel Stăncescu.
Adeplast deține și alte trei platforme industriale.
Oradea– Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi și mortare uscate, 50.000 de tone / an vopsele și tencuieli decorative și 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.
Ploiești– Pe platforma industrială de la Ploiești se află o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o linie de producție de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.
Roman– AdePlast deține o zonă industrială care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an și o linie de producție de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din Romania, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Related posts

O nouă structură va analiza cauzele ce împiedică companiile românești să acceadă pe piața altor state UE

Papuc Irina

2,67 mil. EUR din negocierile consumatorilor cu băncile. De acum și persoanele juridice se pot adresa CSALB

Ligia Voro

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Stefana Muresan

CFR, contracte de aproximativ 1 mld de euro pentru reabilitarea secțiunii de la km 614 Bârzava până la Ilteu

Stefana Muresan

CNAIR anunţă constructorii pentru cea mai aşteptată autostradă din România

redactia

Rețeaua Impuls continuă expansiunea

Stefana Muresan

Noi Lecții după „Tomorrow@Work” online

Papuc Irina

Patronatele din turism cer Guvernului să înființeze Autoritatea Națională pentru Turism, care să fie condusă de un președinte cu rang de secretar de stat

Papuc Irina

România – 3,6 miliarde de euro de la UE în 2017; cei mai mulţi bani, pentru agricultură

Stefana Muresan

Opt bazine didactice de înot vor fi construite în Bihor

redactia

Aeroportul din Brașov a primit certificatele de urbanism pentru câteva elemente de construcție

redactia

Dependentă de medicamentele din China și India, UE vrea reconfigurarea pieței pharma: „Trebuie să readucem producția de medicamente în Europa”

Papuc Irina

Se știu constructorii pentru încă două tronsoane ale Autostrăzii Transilvania

Traian Dan

S-a lansat Registrul Naţional al Cancerelor la Copil. 400 de copii, diagnosticaţi anual cu cancer

redactia

Noua conducere a Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici. „Misiunea noastră este să asigurăm accesul pacienților la medicamente”

Ion Surdu

Prelungire de mandate la Teraplast

Ligia Voro

Alba Iulia, singurul oraș din România, aflat pe lista celor 100 de orașe verzi ale lumii: Energia regenerabilă, folosită în proporție de 99%

Stefana Muresan

Forestierii solicită TVA 0% la lemnul de foc și 5% la lemnul pentru construcții

Traian Dan

România are 70 de proiecte europene fazate de 3,35 miliarde euro, printre care: autostrada A1 Lugoj-Deva, autostrada A10 Sebeş-Turda, reabilitarea tronsonului de cale ferată Sighişoara-Simeria

Stefana Muresan

Noi pași spre digitalizarea orașului Alba Iulia

Stefana Muresan

Atenție! Portal fals pentru achiziția rovinietei!

Ligia Voro

Americanii de la Yardi tind spre 1.000 de angajaţi în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Priaevents, în parteneriat cu Confederația Patronală Concordia, organizează evenimentul online, cu tema : Impactul învățământului dual asupra economiei naționale

Papuc Irina

Micro-granturi nerambursabile pentru 9 proiecte de mediu și educație, la Oradea

Traian Dan

Leave a Comment