Bihor Lideri si afaceri Ultimele stiri

Afacerile AdePlast au crescut cu 10% în primul trimestru

Business-ul AdePlast, producător de materiale de construcţii autohton, a înregistrat în prima parte a anului o evoluție conform prognozelor. „Cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru 2018 a crescut cu 10% față de primul trimestru al anului precedent. Cu această dezvoltare, ne încadrăm în strategia proiectată anul trecut, evoluțiile pozitive realizându-se conform așteptărilor”, declară Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.
În intervalul menționat, compania a obținut rezultate semnificative din vânzări la export, provenite în mare parte din comercializarea materialelor de construcții în Ungaria și Bulgaria. Cifrele au crescut și grație certificărilor europene de calitate ETAG 004 și, mai nou, BBA (The British Board of Agrements din Marea Britanie). “Exportul a atins o pondere de 10,5% în vânzările noastre, marcând o creștere cu 1.5 puncte procentuale față de perioada similară a anului precedent. Ne așteptăm în continuare la o dezvoltare însemnată pe piețele din Ungaria și Bulgaria și ne consolidăm în Republica Moldova. De asemenea, înregistrăm creșteri consistente a vânzărilor pe piețe occidentale ca Austria sau Marea Britanie, unde presiunea pe calitate este foarte mare”, adaugă Dainel Stăncescu.
Adeplast deschide o nouă platformă industrială la Isalnița, în apropiere de orașul Craiova. “Suntem în grafic cu lucrările la Işalniţa, care avansează într-un ritm extrem de rapid. Acolo vom implementa cele mai noi tehnologii la nivel european pentru producţia mortarelor uscate şi a adezivilor, precum şi a polistirenului expandat. Pe lângă tehonologii, vom amenaja, în premieră pentru România, o suprafață de 1800 mp pentru maturarea blocurilor de polistiren”, afirmă Daniel Stăncescu.
Cele două fabrici se desfășoară pe o suprafață de 20 de hectare, aici urmând să se producă 450.000 de tone de mortare uscate și 700.00 de metri cubi de polistiren. Platforma industrială a necesitat un aport investițional de 22 milioane euro. Investiția s-a făcut cu scopul de a deservi partea de sud a țării, Bulgaria, Serbia, precum și celelalte țări din fosta Iugoslavie.
Adeplast creează noi locuri de muncă în 2018, pentru noua facilitate de producție de la Ișalnița, Craiova. La final de an va funcționa cu peste 400 de angajaţi pe platformele industriale de la Oradea, Ploieşti, Roman şi Craiova. „În prezent, operăm cu 370 de angajaţi pe cele trei platforme industriale (Oradea, Ploieşti şi Roman), iar din acest an vom mai primi în echipa Adeplast încă 70 de specialişti”, precizează Daniel Stăncescu.
Adeplast deține și alte trei platforme industriale.
Oradea– Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi și mortare uscate, 50.000 de tone / an vopsele și tencuieli decorative și 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.
Ploiești– Pe platforma industrială de la Ploiești se află o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o linie de producție de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.
Roman– AdePlast deține o zonă industrială care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an și o linie de producție de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din Romania, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Related posts

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Nicolae Pop

Aeroportul din Brașov a primit certificatele de urbanism pentru câteva elemente de construcție

redactia

Un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro de la BEI pentru a susține dezvoltarea României

redactia

Oboseala la români: peste 9 din 10 persoane din mediul urban suferă de ea

Ligia Voro

Statuia arhitectului orădean Rimanóczy Kálmán Jr. dezvelita la Oradea

Traian Dan

NTT DATA, investiții de peste 100.000 de euro în noul sediu din Sibiu

Stefana Muresan

Academia Micilor Developeri oferă o soluție completă de business pentru investitorii în educația IT

Ligia Voro

Undelucram.ro, finanțare de 300.000 de euro pentru a se extinde internațional

Ligia Voro

Zărnești investește 5 milioane de euro într-o stație de epurare modernă

Papuc Irina

Filiala din Sibiu a unuia dintre cei mai importanți furnizori pe plan internațional de sisteme de conectare a împlinit 14 ani

Papuc Irina

Trei oferte pentru proiectarea și execuția autostrăzii Brașov-Bacău

Ligia Voro

Somplast SA Năsăud, proiect de 4 milioane de euro

Stefana Muresan

Teraplast, o nouă investiție: secție de reciclare a deșeurilor PVC

Stefana Muresan

Județul Maramureș va avea strategie energetică pe 10 ani

Nora Dumitrescu

Piata tranzactiilor de investitii din Romania a crescut cu 43%

Ionut Oprea

Banca Transilvania intră pe leasingul cu mașini electrice

Nora Dumitrescu

La fiecare trei minute un proiect este depus pe aplicaţia Start-Up Nation 2018. Tinerii stau treji nopţile numai să-şi facă propria afacere pe banii statului

redactia

Împrumuturi de până la 200 mil. lei pentru investiții în județul Brașov

Stefana Muresan

 Primul studiu pe pacienți infectați privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID 19, demarat de MedLife

Papuc Irina

foodpanda oferă opțiunea de livrare fără contact între livrator și client

Ligia Voro

Primăria Cluj-Napoca va accesa un credit de 400 de milioane de lei pentru susţinerea unor investiţii

Stefana Muresan

Antreprenorii bihoreni, ajutaţi să obţină finanţări pentru afaceri inovative

Traian Dan

Judeţele Timiş, Arad şi Bihor intră în supraveghere specială din partea ANSVSA, din cauza gripei aviare din Ungaria

Robert Bloancă

Hotelul de Gheaţă atrage mii de turiști în fiecare iarnă

Stefana Muresan

Leave a Comment