Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri europene pentru situl Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Consiliul Judetean Hunedoara a redepus prin aplicatia My SMYS, in vederea finantarii din fonduri europene nerambursabile, proiectul cu titlul „Conservare, Restaurare la Amfiteatrul si Forul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“. Daca proiectul va fi admis, finantarea va fi asigurata prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 5 -“Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural”.
Obiectivul general al proiectului urmareste impulsionarea dezvoltarii locale si regionale, integrate si durabile, prin valorificarea potentialului turistic si cultural national, prin activitati de conservare, restaurare la Amfiteatrul si Forul Roman din Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, monument istoric de mare insemnatate situat in Tara Hategului, pe raza comunei Sarmizegetusa.
In cadrul proiectului vor fi realizate lucrari de conservare si restaurare a Amfiteatrului roman, conservare si restaurare a Propylon-ului din cadrul Forului, restaurarea obiectivului Baza mare din cadrul Forului, crearea de accese facile pentru vizitarea Amfiteatrului, inclusiv de catre persoane cu dizabilitati prin realizarea unei alei perimetrale in suprafata de 625 mp. Valoarea totala a proiectului este de 20.922.196,47 lei (inclusiv TVA). Proiectul se afla in faza de evaluare administrativa si eligibilitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Afacerile AdePlast au crescut cu 10% în primul trimestru

Articolul următor

Federația Națională PRO AGRO organizează FARM FOOD FORUM

Citește și:
Citeste mai mult

Ce bănci caută românii pe internet

Banca Transilvania (BT), Raiffeisen Bank și ING Bank sunt cele mai vizibile în căutările de servicii bancare ale…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share