Agricultura Eveniment

Federația Națională PRO AGRO organizează FARM FOOD FORUM

În perioada 8-9 mai 2018, Federația Națională PRO AGRO organizează FARM FOOD FORUM, una dintre cele mai importante reuniuni din domeniul agroalimentar. Evenimentul ce va avea loc în complexul Ana Hotels din Poiana Brașov va reuni 450 dintre cei mai influenți fermieri și procesatori din industria alimentară.
Tema centrală a congresului va fi “Politica Agricolă Comună (PAC) 2021-2027/”, având în vedere că pe parcursul deținerii președinției U.E. de către România, PAC va fi cel mai important dosar pe care țara noastră îl va gestiona din punct de vedere al sectorului agricol.
România face parte din cele 6 mari state din U.E. în ceea ce privește suprafața agricolă – 13,9 mil. ha.
Sectorul agroalimentar din România are nevoie de promovarea unor politici agricole în care să fie stimulat potențialul agroalimentar din Romania, astfel încât balanța comercială să devină pozitivă.
Ținând cont de aceste aspecte, viitorul Politicii Agricole Comune este esențial pentru ca fermierii din România să beneficieze în continuare de o finanțare consistentă pentru a deveni competitivi.
În prima zi (8 mai) se vor desfășura 3 ateliere, începând cu ora 13:00, destinate zootehniei și industriei alimentare, agriculturii vegetale și acvaculturii. Atelierele sunt destinate profesioniștilor din domeniile menționate interesați să intre în dialog cu autorităților competente. În cadrul lor vor fi discutate teme propuse de asociațiile de resort din federația PRO AGRO și se vor căuta soluții la problemele cu care se confruntă sectoarele respective. De asemenea, atelierele sunt și locurile în care partenerii evenimentului își vor putea prezenta servicii și produsele destinate fermierilor și procesatorilor.
A doua zi (9 mai), începând cu ora 10:00, Ziua Europei va fi marcată de prezența în cadrul ședinței comune a Federației Naționale PRO AGRO a invitaților de marcă precum Cosmin Marinescu – consilier prezidențial, Petre Daea – ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Joseph Daul – președintele Partidului Popular European, Pekka Pesonen – secretar general Copa-Cogeca, José Manuel Cebollada Sebastián – vicepreședinte ASAJA, Alexandru Stănescu – președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și Valeriu Tabără – președinte ASAS. Lor li se vor alătura Emil Dumitru – președinte Federația Națională PRO AGO, Adrian Pintea – director general al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultura, Adrian Chesnoiu – director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor în Agricultură, Dorin Enache – director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Arnaud Perrein – președinte al Asociației Producătorilor de Porumb din România, Marian Jean Marinescu – europarlamentar, Laurențiu Rebega – europarlamentar, Mihai Țurcanu – europarlamentar, Daniel Buda – europarlamentar, Daniel Constantin – deputat, Cristian Găină – consultant fonduri europene, Dorin Cojocaru – președinte al Asociației Procesatorilor din Industria Laptelui din România, Gabriel Razi – jurnalist și vicepreședinții Federației Naționale PRO AGRO.
FARM FOOD FORUM are ca partener următoarele companii: Ameropa, Azomureș, Case IH, Corteva, Jidvei, La Provincia, Mercedes-Benz, Monsanto, Daymsa, Adama, Agricola, AgroBiotechRom, Alcedo, Bayer, Semtest BVN, Tonneli. Evenimentul beneficiază și de aportul partenerilor media precum Agerpres, Radio România Antena Satelor, Lumea Satului, Agrointeligența, Revista Fermierului, Revista Ferma, Agroinfo, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol.
Federația Națională PRO AGRO este o organizaţie umbrelă ce răspunde provocărilor cu care se confruntă membrii săi, prin promovarea şi sprijinirea unei economii rurale durabile în care agricultura este esenţială pentru viitor. Este vocea producătorilor din acest sector, care constituie un important pilon al economiei naţionale româneşti.

Related posts

Oradea va fi pentru șapte zile „Orașul Faptelor Bune”

Traian Dan

Avem Ziua națională a gastronomiei și vinului românesc

Stefana Muresan

Evoluția agriculturii după aderarea României la Uniunea Europeană

Transilvania Business

Importantă sumă de bani în 2019 pentru agricultorii și crescătorii de animale

redactia

Servicii de photo booth pentru evenimentul tău

A. I.

Gala Best of Business: Consiliul Județean Alba premiază cei mai valoroşi promotori ai economiei judeţului

redactia

World Credit Congress & Exhibition, eveniment dedicat managementului riscului de credit

România s-a situat în 2019 pe primul loc în UE la suprafața cultivată, dar și la producția de porumb boabe și floarea-soarelui

Papuc Irina

Ferma Recea Cristur: “Suntem refuzați de supermarketuri”

Nora Dumitrescu

Târgul Imobiliarium aduce locuințe cu discount între 2.000 și 10.000 de euro, ansambluri în exclusivitate, dar și workshopuri atractive

Stefana Muresan

Spectacol clujean pe scenă americană

Transilvania Business

Garanții de stat de până la 80% pentru cumpărarea de terenuri, pentru fermieri

Stefana Muresan

Piața Mare din Sibiu devine cea mai mare sală de concerte jazz, cu intrare gratuită

Stefana Muresan

Hirschmann România și IRUM, finanțare de la Guvern pentru investiții

Ligia Voro

Best of FMCG

Transilvania Business

Bălțata, vedetă europeană la Târgu Mureș

Ligia Voro

Zilele OncoHelp – eveniment științific adresat specialiștilor în oncologie medicală

Nicolae Pop

Suprafața cultivată cu roșii crește cu 1.300 de ha

Stefana Muresan

Siguranţa la incendiu a clădirilor și Directiva nr. 844/2018 în dezbatere la PRIA Fire Safety of Buildings, în 25 octombrie 2018

redactia

Peste 700 de oferte de vânzare terenuri arabile, depuse la Direcţia Agricolă Arad în doar două zile

Stefana Muresan

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, scrisoare către prim-ministru: „Am fost ignorați în procesul de redactare a măsurilor de sprijin”

Ion Surdu

Monor, Romfulda și Lacto Sinelli domină piața lactatelor din Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Transilvania, raiul brânzeturilor de calitate (III) – Telemeaua de Ibănești

Asociația Producătorilor de Carne de Porc: Creșterea porcilor în gospodăriile populației nu este interzisă

Papuc Irina

Leave a Comment