Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internaţional Baia Mare, redeschis traficului intern şi extern în iunie

Aeroportul Internaţional Baia Mare ar putea fi redeschis traficului intern şi extern în luna iunie, după ce în urmă cu doi ani acesta a fost închis pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, a precizat, marţi seara, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, în cadrul Galei Ambasadorilor Turismului.
“Au început să vină banii şi pentru finanţarea lucrărilor de la aeroport. Aproape 80% din lucrările care sunt deja făcute la aeroport sunt şi achitate, şi sper ca luna viitoare directorul aeroportului, dl. Buda, să ne anunţe că activitatea operaţională va fi reluată sau cel târziu până la sfârşitul lunii iunie. Sunt lucruri care încercăm să le facem din suflet, sunt lucruri care încercăm să le facem pentru cei care vin după noi” a declarat Gabriel Zetea, potrivit Agerpres.
Aeroportul a fost închis traficului aerian în urmă cu doi ani de zile pentru lucrări de reabilitare şi modernizare, inclusiv prelungirea pistei cu aproape 400 de metri.
Zetea a mai subliniat, în faţa celor prezenţi la Gala Ambasadorilor Turismului, că pe lângă o mai bună promovare a brandului “Maramureş”, judeţul are nevoie de o infrastructură rutieră şi aeroportuară mult mai bună.
“E nevoie de o promovare mai agresivă a brandului local Maramureş. (…) Am mai înţeles că nu e suficient să faci acest lucru, ci trebuie ca Maramureşul să aibă şi infrastructura de acces. Degeaba avem pensiuni frumoase dacă e greu să ajungi la ele, degeaba avem biserici frumoase la care vor să ajungă toţi oamenii din lumea asta pentru că bisericile de lemn din Maramureş sunt unicat, unele sunt în patrimoniul Mondial UNESCO şi mai avem atât de multe alte monumente în patrimoniul UNESCO, şi cred că avem cea mai mare concentraţie pe metru pătrat de monumente aflate în patrimoniu. (…). Am înţeles acest lucru, iar de anul trecut am făcut deja o serie de lucruri (…) două dintre proiectele de infrastructură extrem de importante, reabilitarea drumului judeţean de pe Valea Izei şi plata lucrărilor pentru Aeroportul Internaţional Maramureş să se şi întâmple, toate proiectele fiind finanţate”, a spus preşedintele CJ Maramureş.
El a adăugat că, în cursul zilei de vineri, viceprim-ministrul Paul Stănescu se va afla în judeţ pentru a semna contractul de finanţare a două tronsoane de drum judeţean.
“Vineri, va fi la Palatul Administrativ din Baia Mare, viceprim-ministrul României, Paul Stănescu, ministrul dezvoltării care în cadrul unei şedinţe a CJ Maramureş va semna, alături de mine, contractul pentru reabilitarea drumului judeţean Valea Izei, în valoare de 116 milioane de lei şi alţi 37 de milioane de lei pentru un alt tronson de drum dintre Valea Izei şi Bârsana”, a afirmat Gabriel Zetea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FiNEXPERT Consulting organizează la Cluj–Napoca evenimentul Business Breakfast: stabilitate în business în context legislativ instabil

Articolul următor

B. Braun începe lucrările la cea mai mare investiție greenfield a grupului din România, în Timiș. Investiția totală este de 120 de milioane de euro și va genera 250 de noi locuri de muncă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share