Investitii Sanatate Slider Timiș Ultimele stiri

B. Braun începe lucrările la cea mai mare investiție greenfield a grupului din România, în Timiș. Investiția totală este de 120 de milioane de euro și va genera 250 de noi locuri de muncă

B. Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori de produse medicale la nivel mondial, începe lucrările la cea mai mare investiție greenfield a grupului din România, la Sânandrei, județul Timiș. Proiectul COMPASS (Complex for Production, Administration, Shared Services and Regional Supplies), anunțat de companie în aprilie 2017, va cuprinde un centru regional de distribuție, un centru de cercetare-dezvoltare și servicii științifice, un centru administrativ și o nouă fabrică de soluții perfuzabile.

„Motivele pentru care am decis să extindem operațiunile noastre din județul Timiș cu o nouă investiție sunt personalul calificat și bine instruit, proximitatea unui centru universitar de top și infrastructura dezvoltată care permite accesul facil pe piețele din Europa de Sud-Est. Odată cu finalizarea acestei noi investiții, România va deveni un centru strategic și mai puternic pentru B. Braun în această regiune”, a declarat Christian Braun, CEO, B. Braun Regiunea Europa de Sud Est.
Suprafața desfășurată a proiectului va fi de 37.000 mp și vor fi create peste 250 de noi locuri de muncă.
B. Braun în România
Compania B. Braun Melsungen A.G. și-a înființat sucursala din România în octombrie 1998, în Timișoara, încurajată de succesul înregistrat în alte țări din regiune, precum Polonia, Ungaria, Cehia sau Slovacia. Compania B. Braun Medical SRL își începe astfel drumul spre topul companiilor furnizoare de produse și soluții de tratament la cele mai avansate standarde de calitate, prin intermediul celor trei divizii ale sale: Hospital Care (soluții perfuzabile, pompe, nutriție, sisteme stomice etc.), Outpatient Market (dezinfectanți, mănuși, tratament plăgi etc.) și Aesculap (echipamente și instrumentar chirurgical, camere implantabile, proteze chirurgicale etc.).
În 1999 începe producția de soluții perfuzabile sub licență B. Braun de către SC Helvetica Profarm SA în Timișoara, punându-se astfel bazele unei povești de succes ce în 2010 a devenit B. Braun Pharmaceuticals SA și care în 2017 a anunțat startul unui proiect de tip “greenfield” cu o investiție estimată de site-urile de specialitate la peste 100 milioane de Euro.
Grupul B. Braun pune în 2004 bazele SC Avitum SRL, companie ce se orientează spre servicii specializate de dializă, iar în luna noiembrie a aceluiași an câștigă licitația organizată de Banca Mondială pentru operarea centrelor de dializă din Târgu Jiu și Târgu Mureș. Anul 2017 găsește Avitum printre liderii pieței de profil din România, deservind peste 1450 de pacienți cu insuficiență renală cronică și cu o calitate a tratamentului de dializă recunoscută atât național, cât și internațional.

Related posts

Politicile educationale ale Clujului, prezentate la Sofia in cadrul Conferintei “Regions and Cities Investing in Education to Strengthen EU Values”

Stefana Muresan

Conferința ”Orașul durabil – catalizator economic” a ajuns în 2019 la cea de-a III-a ediție

Stefana Muresan

Georgică Cornu, reales Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș

Stefana Muresan

500 de firme din Sălaj au cerut ajutor de la stat

Nora Dumitrescu

Construcția podului de la Gilău, care unește două autostrăzi, finalizată

redactia

[Enjoy Transylvania!] UMFST Târgu-Mureș, „ambassador of the tradition of the Romanian school of medicine and pharmacy abroad”

Transilvania Business

Concelex și Erbașu încep lucrările la noua Academie de Muzică din Cluj

Nora Dumitrescu

Încep lucrările de restaurare a clădirii Muzeului Francmasoneriei din Oradea, contract de 3,7 mil. lei, din fonduri europene

Stefana Muresan

Se redeschid piețele volante ale Clujului

Nora Dumitrescu

Clujul ar putea deveni, în 2023, primul județ racordat 100% la apă și canalizare

redactia

Producătorii sătmăreni își dispută în aceste zile primirea mărcii Produs Sătmărean

Gruita Ienasoiu

Clujul va găzdui Comitetul European al Regiunilor

redactia

S-a semnat contractul pentru realizarea drumului de legătură Oradea – Oșorhei

Stefana Muresan

Piață de peste opt hectare dedicată Centenarului, construită de Primăria Oradea

Stefana Muresan

Concernul Alu Menziken a inaugurat fabrica de la Medieșu Aurit, investitie de peste 50 mil. euro

redactia

Protocol pentru drumul expres Arad – Oradea

Traian Dan

Vladan Pekovic, numit CEO al Telekom Romania

Ligia Voro

TU cât de pregătit eşti să INTRI la pensie?

A. I.

Tranzacție pe piața IT din Sibiu: Gigantul nordic Visma a cumpărat jumătate din acțiunile SmartBill

Papuc Irina

Ivan Popovic, Service Unit Manager – Engineering Business Manager NTT DATA Romania: “Cred că o echipă puternică reprezintă fundația fiecărui proiect”

redactia

Studenții de la USAMV Cluj-Napoca “dau examen de licență” la Festivalul Alimentului

Ligia Voro

Bucharest – skyline transformation by 2025: “The recipe for the post crisis future? Let’s build it”

Ionut Oprea

Cities of Tomorrow #7: Communities in Focus – Gândire globală. Acțiune locală.

Stefana Muresan

Proiectul Centurii Sud de ocolire a Timişoarei a obţinut şi ultimul aviz necesar. Se aşteaptă autorizaţia de construcţie

Robert Bloancă

Leave a Comment