Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Renovarea aripii sudice a Palatului Baroc de la Oradea va fi gata până luna viitoare

Aripa sudică a Palatului Baroc din Oradea, clădire de aproape 250 de ani, va fi restaurată până în luna viitoare, anunță Digi24. Lucrările de renovare totală a palatului costă peste șase milioane de euro iar banii vin de la Guvernul maghiar. În prezent, clădirea se află în proprietatea Episcopiei Romano-Catolice. După renovare, edificiul va fi reintrodus în circuitul public.
În prezent, muncitorii se concentrează pe reabilitarea şarpantei sudice a palatului. Vor fi păstrate vechile elemente de susţinere, realizate din lemn de stejar, iar pe acoperiş sunt înlocuite ţiglele. În paralel, echipe de specialişti lucrează la reabilitarea sălilor din aripa sudică. Aici, după ce a fost dată jos tencuiala, au fost descoperite picturile originale vechi de sute de ani.
Până acum a fost igienizat şi subsolul clădirii, unde a fost descoperite mai multe butoaie de mii de litri. Acestea au aparţinut firmei Vinalcool, cea care a folosit subsolul în perioada comunistă şi la începutul anilor ’90. Spaţiul va fi deschis publicului peste două săptămâni, cu ocazia Nopţii Muzeelor.
Într-un stadiu avansat se află şi lucrările la faţada exterioară a aripii sudice, acolo unde se fac acum teste de culoare, conform sursei citate.
Parcul din jurul Palatului Baroc va fi şi el refăcut printr-un proiect interregional România-Ungaria. Lucrările se vor desfăşura în perioada iunie 2018 – mai 2020 şi cu un buget de aproape opt sute de mii de euro zona va primi o altă faţă. Asfaltul va fi înlocuit cu piatră cubică, iar aleilor vor fi finisate cu scoarţă de copac. Se vor amenaja zone cu diferite soiuri de plante şi vor exista zone tematice şi de relaxare, în stilul grădinilor baroce.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MADR: Modificări în programul național apicol 2017 - 2019

Articolul următor

Transelectrica anunţă deblocarea, după zece ani, a unei investiţii de peste 83 milioane lei, LEA 400 kV Oradea-Bekescsaba

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share