Bistrița-Năsăud Brașov Industrie Mureș Satu-Mare Sibiu Ultimele stiri

Tur comercial în Transilvania al unei delegații austriece

ADVANTAGE AUSTRIA București – Secția Comercială a Ambasadei Austriei din București a organizat vizita unei delegații austriece în Transilvania, în perioada 12-15 martie, fiind organizate simpozioane economice în Sibiu, Tîrgu Mureș, Bistrița, Cluj-Napoca, Satu Mare și Baia Mare.
În perioada 12-15 martie 2018, ADVANTAGE AUSTRIA alături de 25 de reprezentanți din partea a 16 firme austriece – CNS Messetechnik, Compost Systems, Duroton Polyquarz, EVN Abfallverwertung Niederösterreich, Hach-Lange, Hamburger Recycling Group, Leier Baustoffe, Markas, Pipelife Austria, Schiebel Antriebstechnik, TenCate Geosynthetics Austria, Tiroler Rohre, Werner&Weber, au vizitat județele Sibiu, Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare și Maramureș, prilej cu care în fiecare capitală de județ a avut loc un simpozion româno-austriac pe tema gospodăririi comunale.
Din partea societăților și companiilor românești, interesul de participare a fost foarte mare – un număr de peste 250 de primari și reprezentanți ai companiilor și organizațiilor locale au participat la aceste simpozioane pentru a-și prezenta proiectele de gospodărire comunală actuale și viitoare și pentru a se informa despre cele mai noi și inovatoare tehnologii austriece. Focusul l-au reprezentat proiectele din domeniul apei, apei reziduale, managementului deșeurilor și infrastructura rutieră. În sesiunea de discuții individuale au fost aprofundate posibilitățile de încheiere de noi parteneriate de afaceri și au fost stabilite întâlnirile viitoare.
Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii comunale în toate aspectele ei reprezintă unul dintre obiectivele cele mai importante ale României în actuala etapă de absorbție a fondurilor europene, 2014 – 2020.
Comunele și orașele austriece dispun de una dintre cele mai bune infrastructuri din Europa, astfel încât un număr mare de companii s-au specializat deja în domeniul gospodăririi comunale și oferă soluții inovatoare, moderne și de un înalt nivel calitativ. Multe dintre aceste companii sunt lideri pe piețele internaționale și au devenit cu timpul în România parteneri de încredere în dezvoltarea și modernizarea economiei locale.
Simpozion la Tîrgu Mureș
La Tîrgu Mureș, simpozionul a fost organizat de Secția Comercială a Ambasadei Austriei în România, în colaborare cu Consiliul Judeţean Mureș, Primăria Municipiului Tîrgu Mureș și Camera de Comerț și Industrie Mureș.
„Ne bucurăm că, prin aceste simpozioane, putem discuta de utilizarea de fonduri europene, naționale, chiar și de fonduri austriece, și să putem participa la o dezvoltare pozitivă a orașului Tîrgu Mureș și a județului Mureș. Sper că vom identifica destule proiecte în acest sens. Avem și firme austriece care sunt prezente în județul Mureș, printre care firma Markas, prezentă la acest simpozion sau Sonnentor, a cărei reprezentanță pe România se află în județul Mureș. Ne-am străduit să organizăm această manifestare, deoarece infrastructura este foarte importantă. Acolo unde există o infrastructură putem construi ceva solid, putem construi ceva dinamic. Se vede acest lucru și în alte județe, cum ar fi cele din Moldova, Iași, Botoșani, unde prezența noastră nu este una așa de puternică. Prin acest eveniment dorim să creăm o punte de legătură între autoritățile și firmele românești și ofertanții austrieci. Astfel, România, implicit județul Mureș, poate profita de pe urma soluțiilor inovatoare și eficiente oferite de firmele austriece”, a spus, în cadrul simpozionului, Gerd Bommer, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei la București. În cadrul simpozionului, Codruța Togan, Manager public în cadrul Consiliului Județean Mureș, le-a prezentat oaspeților austrieci proiectele de gospodărire comunală actuale și viitoare ale județului Mureș, iar Tőrzsők Sándor, director în cadrul Companiei Aquaserv, proiectele din domeniul apă, apă menajeră, apă uzată. (S. G. și A. Z.)
CIFRE
– 3,65 miliarde de euro schimburile bilaterale România – Austria în 2017 (+9,2 %)
– 8,34 miliarde de euro – volumul investițiilor austriace în economia românească
– 12 % din totalul investițiilor înregistrate în România provin din Austria
– peste 3.300 firme cu capital austriac prezente în România în toate ramurile economiei

Related posts

Cluj-Napoca, printre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa alături de Viena, Köln, Bruxelles sau Praga

redactia

Primul contract de mobilitate urbană în Regiunea 7 Centru, la Cugir

Ligia Voro

E.ON a iluminat cu leduri o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Cum a ajuns o companie românească la un nivel de invidiat în business-ul feroviar

Stefana Muresan

Incinta I a Cetăţii Deva, reabilitată cu peste 22 mil. lei, fonduri europene

Stefana Muresan

”Automobiles, Mobility, Modeling and Alternative solutions – AMMA 2018”

redactia

Spitalul Clinic Județean Mureș primește un aparat RMN

Stefana Muresan

În top după cuantumul primei amenzi pentru încălcarea GDPR

Ligia Voro

Primul set de tutoriale video Digitaliada pentru predarea matematicii

Ligia Voro

Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei. Explorează, apoi alege unul din posturile disponibile la Star Transmission și Star Assembly!

Stefana Muresan

Bogdan Badea, noul CEO al eJobs România

Stefana Muresan

Cel mai spectaculos nod rutier din România

Stefana Muresan

IRUM creşte cu 15% producţia la Reghin

Stefana Muresan

Facultatea de Chimie a Universității Politehnica Timișoara se extinde cu două noi corpuri de clădire și va fi modernizată cu bani europeni

Stefana Muresan

Lotul 4 Lugoj – Deva deschis circulației

Ligia Voro

Patru start-up-uri românești concurează pentru un loc în finala celei mai mari competiţii IT pentru domeniul medical

Ion Surdu

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acţiunile Victoriabank

Stefana Muresan

Producătorii de medicamente, despre stocurile necesare luptei împotriva COVID-19: Capacitatea poate fi suplimentată cu 10% la cererea autorităților

Papuc Irina

Oferta turistica a Clujului, promovata in Dubai, metropola din mijlocul desertului

Stefana Muresan

Premieră- Theodora Golf Club participă cu stand propriu la Go Expo Helsinki 2019, Finlanda

Stefana Muresan

Cinci comune bihorene cadastrate gratuit de ANCPI din fonduri europene

Traian Dan

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

redactia

Lista cu primii 20 contribuabili la bugetul municipiului Satu Mare care însumează o cifră de afaceri de 1 mld. de euro și peste 15.000 angajați

Stefana Muresan

Cel mai mare muzeu în aer liber din România s-a redeschis pentru public

Ion Surdu

Leave a Comment