Bistrița-Năsăud Brașov Industrie Mureș Satu-Mare Sibiu Ultimele stiri

Tur comercial în Transilvania al unei delegații austriece

ADVANTAGE AUSTRIA București – Secția Comercială a Ambasadei Austriei din București a organizat vizita unei delegații austriece în Transilvania, în perioada 12-15 martie, fiind organizate simpozioane economice în Sibiu, Tîrgu Mureș, Bistrița, Cluj-Napoca, Satu Mare și Baia Mare.
În perioada 12-15 martie 2018, ADVANTAGE AUSTRIA alături de 25 de reprezentanți din partea a 16 firme austriece – CNS Messetechnik, Compost Systems, Duroton Polyquarz, EVN Abfallverwertung Niederösterreich, Hach-Lange, Hamburger Recycling Group, Leier Baustoffe, Markas, Pipelife Austria, Schiebel Antriebstechnik, TenCate Geosynthetics Austria, Tiroler Rohre, Werner&Weber, au vizitat județele Sibiu, Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare și Maramureș, prilej cu care în fiecare capitală de județ a avut loc un simpozion româno-austriac pe tema gospodăririi comunale.
Din partea societăților și companiilor românești, interesul de participare a fost foarte mare – un număr de peste 250 de primari și reprezentanți ai companiilor și organizațiilor locale au participat la aceste simpozioane pentru a-și prezenta proiectele de gospodărire comunală actuale și viitoare și pentru a se informa despre cele mai noi și inovatoare tehnologii austriece. Focusul l-au reprezentat proiectele din domeniul apei, apei reziduale, managementului deșeurilor și infrastructura rutieră. În sesiunea de discuții individuale au fost aprofundate posibilitățile de încheiere de noi parteneriate de afaceri și au fost stabilite întâlnirile viitoare.
Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii comunale în toate aspectele ei reprezintă unul dintre obiectivele cele mai importante ale României în actuala etapă de absorbție a fondurilor europene, 2014 – 2020.
Comunele și orașele austriece dispun de una dintre cele mai bune infrastructuri din Europa, astfel încât un număr mare de companii s-au specializat deja în domeniul gospodăririi comunale și oferă soluții inovatoare, moderne și de un înalt nivel calitativ. Multe dintre aceste companii sunt lideri pe piețele internaționale și au devenit cu timpul în România parteneri de încredere în dezvoltarea și modernizarea economiei locale.
Simpozion la Tîrgu Mureș
La Tîrgu Mureș, simpozionul a fost organizat de Secția Comercială a Ambasadei Austriei în România, în colaborare cu Consiliul Judeţean Mureș, Primăria Municipiului Tîrgu Mureș și Camera de Comerț și Industrie Mureș.
„Ne bucurăm că, prin aceste simpozioane, putem discuta de utilizarea de fonduri europene, naționale, chiar și de fonduri austriece, și să putem participa la o dezvoltare pozitivă a orașului Tîrgu Mureș și a județului Mureș. Sper că vom identifica destule proiecte în acest sens. Avem și firme austriece care sunt prezente în județul Mureș, printre care firma Markas, prezentă la acest simpozion sau Sonnentor, a cărei reprezentanță pe România se află în județul Mureș. Ne-am străduit să organizăm această manifestare, deoarece infrastructura este foarte importantă. Acolo unde există o infrastructură putem construi ceva solid, putem construi ceva dinamic. Se vede acest lucru și în alte județe, cum ar fi cele din Moldova, Iași, Botoșani, unde prezența noastră nu este una așa de puternică. Prin acest eveniment dorim să creăm o punte de legătură între autoritățile și firmele românești și ofertanții austrieci. Astfel, România, implicit județul Mureș, poate profita de pe urma soluțiilor inovatoare și eficiente oferite de firmele austriece”, a spus, în cadrul simpozionului, Gerd Bommer, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei la București. În cadrul simpozionului, Codruța Togan, Manager public în cadrul Consiliului Județean Mureș, le-a prezentat oaspeților austrieci proiectele de gospodărire comunală actuale și viitoare ale județului Mureș, iar Tőrzsők Sándor, director în cadrul Companiei Aquaserv, proiectele din domeniul apă, apă menajeră, apă uzată. (S. G. și A. Z.)
CIFRE
– 3,65 miliarde de euro schimburile bilaterale România – Austria în 2017 (+9,2 %)
– 8,34 miliarde de euro – volumul investițiilor austriace în economia românească
– 12 % din totalul investițiilor înregistrate în România provin din Austria
– peste 3.300 firme cu capital austriac prezente în România în toate ramurile economiei

Related posts

Grupul Taparo va produce 10 milioane de măști pe lună

Nora Dumitrescu

Ce evaluare li se potrivește pacienților cu dureri în zona toracică. Studiu cu finanțare europeană

Ligia Voro

Lista măsurilor fiscal-bugetare anunţate de ministrul Economiei

redactia

Transavia – avans de peste 10% și locul 4 în clasamentul celor mai valoroase portofolii de mărci publicat de Brand Finance®

Nicolae Pop

Peste 50 de milioane de euro pentru tramvaie noi și modernizarea străzii Calea Bogdăneștilor – Timișoara

Ligia Voro

Clujenii de la Firebyte Games, în topul jocurilor din SUA

Nora Dumitrescu

Investiţiile străine directe au crescut, în ianuarie, cu 88,5%, la 362 mil. euro

Stefana Muresan

Parteneriat Elrond-Netopia: criptomoneda creată la Sibiu va fi disponibilă pentru plata la peste 30.000 de comercianți

Ion Surdu

Campanie Fundația Polisano – Cutii negre pentru mâinile copiilor, în școlile din Sibiu

redactia

Jumătate din suprafața agricolă a României a fost cultivată cu porumb și floarea soarelui

Stefana Muresan

Demersuri in vederea reabilitarii Palatului Banffy – Muzeul de Arta din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru un oraș „smart”: Sibiul își actualizează Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii 10 ani

Ion Surdu

Parcări supraetajate în serie la Zalău

Nora Dumitrescu

Transilvania Construcţii vrea să plătească dividende de 1,5 mil.lei pentru T3

redactia

Antreprenori din diaspora şi din ţară, reuniți la Alba Iulia, la summitut RePatriot

redactia

Cinci antreprenori români, invitați să își deschidă business în SUA

Nora Dumitrescu

JTI România a donat Poliției de Frontieră echipamente de ultimă generaţie

Stefana Muresan

Hornbach: Vânzarea de produse pentru casele inteligente este în creștere

Ion Surdu

Perla turistică a Transilvaniei își redeschide porțile spre adâncuri

Nora Dumitrescu

Griffes | Open space – a thing of the past?

Ionut Oprea

Clujul va găzdui Comitetul European al Regiunilor

redactia

Adunarea Generală Anuală a Grupului Schaeffler a aprobat dividendele și un nou sistem de remunerare

Ligia Voro

Certificatul de urbanism se poate solicita și elibera online la Oradea

Traian Dan

Wembley Park added Amazon Fresh to its growing line-up of brands

Ionut Oprea

Leave a Comment