Agricultura Slider Ultimele stiri

Emanuel Oprea, Oprea Avi-Com: „Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

Emanuel Oprea, proprietarul companiei Oprea Avi-Com – cunoscută mai ales datorită produsului Puiul de Crăiești, precum și unul din acționarii fabricii de nutrețuri combinate care va funcționa în comuna Sânpaul, județul Mureș, vorbește, într-un interviu acordat Transilvania Business, despre multiplele avantaje competitive ale unei astfel de fabrici în Transilvania.
Construcția fabricii de la Sânpaul a fost demarată în iunie 2017, iar inaugurarea este programată pentru luna ianuarie 2019. Investiția se va ridica la 15 milioane de euro, iar fabrica va avea circa 35 de angajați.
Domnule Oprea, sunteți atât fermier – așadar, beneficiar, cât și acționar al fabricii de la Sânpaul. Ce înseamnă această fabrică pentru fermierii români, în termeni de avantaje?
Pentru noi, compania Oprea Avi-Com, fabrica de furaje combinate de la Sânpaul reprezintă o mare realizare deoarece implică rezolvarea uneia dinte cele mai mari probleme cu care ne confruntăm: asigurarea hranei pentru păsări la o calitate înaltă și, simultan, la un preț bun.
Orice bun fermier știe că rețeta succesului în zootehnie este asigurarea trio-ului casă, rasă, masă. În afacerea noastră am reușit să gestionăm profesionist primii doi parametri: casa și rasa. Pentru noi, acest proiect înseamnă multe beneficii, atât ca și investitor cât și ca beneficiar. Cooperarea, care durează, de altfel, de peste 10 ani, cu jucători de calibru de pe piața cerealelor și a furajelor cum sunt partenerii noștri, Grupul UBM și Grupul East, ne dă siguranța că și cel de-al treilea parametru – masa, va fi asigurat la standarde înalte de calitate.
Ce ne puteți spune despre raportul calitate-preț? Dar despre optimizarea furajelor? Ce avantaje există la aceste capitole?
Participarea noastră în acest proiect reprezintă o provocare întrucât ne vom implica activ în testarea în fermele proprii și optimizarea furajelor pe care aceasta fabrică le va pune pe piață. Deci vorbim de furaje de calitate. De asemenea, vom avea un raport calitate-preț extrem de competitiv. Având în vedere faptul că în Transilvania se importă anual sute de mii de tone din țările vecine, iar costul transportului reprezintă peste 10 % din prețul furajului, amplasarea strategică a fabricii în centrul țării ne îndreptățește să credem ca vom reuşi să ajungem la poarta fermei cu un furaj la un preț foarte bun.
Ce efect va avea localizarea strategică a fabricii asupra costurilor cu materiile prime, respectiv nivelul tehnologic al fabricii asupra costurilor de operare?
Amplasarea fabricii într-o zonă cerealieră foarte bună și, în același timp, într-un punct strategic din punct de vedere logistic ne va permite să avem cele mai mici costuri cu materiile prime.
Doresc să subliniez, în final, faptul că este vorba despre una dintre cele mai moderne fabrici de furaje din Europa. Acest lucru înseamnă control și costuri de operare foarte mici. În concluzie, o mulțime de argumente care ne îndreptățesc să credem că în scurt timp vom veni în întâmpinarea fermierilor români exact cu ceea ce au nevoie: un furaj bun la un preț corect!
Capacitate de producție: 30 tone pe oră
Fabrica UBM Feed Romania se va întinde pe o suprafaţă de 3 hectare și va include un depozit de materii prime, un depozit cu produse finite care va conține și o linie de însăcuit, un turn tehnologic cu o linie de producție de ultimă generație, precum și o clădire de birouri. Capacitatea de pro¬ducţie va fi de 30 de tone pe oră, adică apro¬xi¬mativ 220.000 – 250.000 de tone pe an, iar produsele fabricii vor fi destinate, în primul rând, fermierilor din România. Fabrica aparține companiei UBM Feed Ro¬ma¬nia, care are ca acţio¬nari grupul UBM din Un¬garia şi companiile locale East Consulting, East Grain şi Oprea Avi-Com.

Related posts

Clujenii de la Vitacom vor da în funcțiune noul lor centru logistic

Nora Dumitrescu

Flodor Trans SRL face Autogara Marghita

Traian Dan

Conferința ”Orașul durabil – catalizator economic” a ajuns în 2019 la cea de-a III-a ediție

Stefana Muresan

UVT participă la proiectul de înființare a Universității Europene UNITA

Stefana Muresan

Portland Trust dezvăluie noul simbol al Oregon Park

Ionut Oprea

Consiliul Județean aprobă finanțarea pentru construirea primei Săli Polivalente din Alba

Stefana Muresan

Centrul istoric al Clujului, pietonalizat cu 10 milioane euro

Nora Dumitrescu

CORESPONDENȚĂ TB – Discursul emoționant al fostului președinte al PE: ”Este minunat că președintele Klaus Iohannis i-a unit pe liderii UE la Sibiu. Acest lucru nu va fi uitat niciodată”

Stefana Muresan

ASA Consolis Cluj, furnizor cheie pentru Puskás Aréna din Budapesta

A. I.

Cristina Pop – Head of Asset Management Romania, P3

Ionut Oprea

Învățarea relevantă: Cum învăță diferit 43.700 elevi din România?

redactia

Ralf Trautwein a lăsat Germania pentru agricultură ecologică în România

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (4): Arhitectura rezidențială săsească

Transilvania Business

Aeroportul Timisoara, acreditat in Romania conform cerintelor Uniunii Europene

Stefana Muresan

SATI 2.0 si SATI DMP – Industria online din Romania trece la nivelul urmator

Stefana Muresan

Fan Courier adoptă chatboţi Druid pentru interacţionarea cu clienţii

Traian Dan

Bilanț pentru sectorul zootehnic: peste 606 milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor de producție

Ion Surdu

Audit pentru gestionarea deșeurilor în Maramureș

Nora Dumitrescu

Maria Gabriela Zoană: “Putem intra în Schengen anul viitor”

redactia

Noul președinte al FRT, Ion Țiriac, felicitat de Simona Halep

Ligia Voro

Clujul va găzdui Comitetul European al Regiunilor

redactia

Fiscul clujean îi ține pe contribuabili acasă

Nora Dumitrescu

Sistemul bancar acordă sprijin pentru contracararea efectelor negative ale pandemiei de COVID-19 în plan economic și social

Papuc Irina

Cercetare medicală de vârf la Centrul de Medicină Genomică din Timișoara

Transilvania Business

Leave a Comment