Agricultura Slider Ultimele stiri

Emanuel Oprea, Oprea Avi-Com: „Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

Emanuel Oprea, proprietarul companiei Oprea Avi-Com – cunoscută mai ales datorită produsului Puiul de Crăiești, precum și unul din acționarii fabricii de nutrețuri combinate care va funcționa în comuna Sânpaul, județul Mureș, vorbește, într-un interviu acordat Transilvania Business, despre multiplele avantaje competitive ale unei astfel de fabrici în Transilvania.
Construcția fabricii de la Sânpaul a fost demarată în iunie 2017, iar inaugurarea este programată pentru luna ianuarie 2019. Investiția se va ridica la 15 milioane de euro, iar fabrica va avea circa 35 de angajați.
Domnule Oprea, sunteți atât fermier – așadar, beneficiar, cât și acționar al fabricii de la Sânpaul. Ce înseamnă această fabrică pentru fermierii români, în termeni de avantaje?
Pentru noi, compania Oprea Avi-Com, fabrica de furaje combinate de la Sânpaul reprezintă o mare realizare deoarece implică rezolvarea uneia dinte cele mai mari probleme cu care ne confruntăm: asigurarea hranei pentru păsări la o calitate înaltă și, simultan, la un preț bun.
Orice bun fermier știe că rețeta succesului în zootehnie este asigurarea trio-ului casă, rasă, masă. În afacerea noastră am reușit să gestionăm profesionist primii doi parametri: casa și rasa. Pentru noi, acest proiect înseamnă multe beneficii, atât ca și investitor cât și ca beneficiar. Cooperarea, care durează, de altfel, de peste 10 ani, cu jucători de calibru de pe piața cerealelor și a furajelor cum sunt partenerii noștri, Grupul UBM și Grupul East, ne dă siguranța că și cel de-al treilea parametru – masa, va fi asigurat la standarde înalte de calitate.
Ce ne puteți spune despre raportul calitate-preț? Dar despre optimizarea furajelor? Ce avantaje există la aceste capitole?
Participarea noastră în acest proiect reprezintă o provocare întrucât ne vom implica activ în testarea în fermele proprii și optimizarea furajelor pe care aceasta fabrică le va pune pe piață. Deci vorbim de furaje de calitate. De asemenea, vom avea un raport calitate-preț extrem de competitiv. Având în vedere faptul că în Transilvania se importă anual sute de mii de tone din țările vecine, iar costul transportului reprezintă peste 10 % din prețul furajului, amplasarea strategică a fabricii în centrul țării ne îndreptățește să credem ca vom reuşi să ajungem la poarta fermei cu un furaj la un preț foarte bun.
Ce efect va avea localizarea strategică a fabricii asupra costurilor cu materiile prime, respectiv nivelul tehnologic al fabricii asupra costurilor de operare?
Amplasarea fabricii într-o zonă cerealieră foarte bună și, în același timp, într-un punct strategic din punct de vedere logistic ne va permite să avem cele mai mici costuri cu materiile prime.
Doresc să subliniez, în final, faptul că este vorba despre una dintre cele mai moderne fabrici de furaje din Europa. Acest lucru înseamnă control și costuri de operare foarte mici. În concluzie, o mulțime de argumente care ne îndreptățesc să credem că în scurt timp vom veni în întâmpinarea fermierilor români exact cu ceea ce au nevoie: un furaj bun la un preț corect!
Capacitate de producție: 30 tone pe oră
Fabrica UBM Feed Romania se va întinde pe o suprafaţă de 3 hectare și va include un depozit de materii prime, un depozit cu produse finite care va conține și o linie de însăcuit, un turn tehnologic cu o linie de producție de ultimă generație, precum și o clădire de birouri. Capacitatea de pro¬ducţie va fi de 30 de tone pe oră, adică apro¬xi¬mativ 220.000 – 250.000 de tone pe an, iar produsele fabricii vor fi destinate, în primul rând, fermierilor din România. Fabrica aparține companiei UBM Feed Ro¬ma¬nia, care are ca acţio¬nari grupul UBM din Un¬garia şi companiile locale East Consulting, East Grain şi Oprea Avi-Com.

Related posts

Oradea prelungește plata taxelor cu bonificație până la 30 aprilie 2020

Traian Dan

Bloomberg: Aflată la Preşedinţia UE, România insistă asupra demarării negocierilor comerciale cu SUA

redactia

Werk investește 2,5 mil. euro într-o parcare cu 400 de locuri pentru Vox Technology Park

Ionut Oprea

Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale

Stefana Muresan

Cehii de la Penta Investments, deținătorii Sensiblu, cumpără jumătate din farmaciile Belladonna

redactia

Fonduri europene pentru transformarea celei mai circulate artere din Sibiu. Orașul va avea prima stradă cu bandă dedicată transportului public

Papuc Irina

Hygia Consult, de 10 ani construim împreună viitorul

Stefana Muresan

Finanțare nerambursabilă pentru SC Secoplan SRL

Ionel Albu

Universitatea de Științe Agricole Cluj a introdus operațiile transmise online

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] From El Camino, passing through Via Maria Theresia, to Via Transilvanica

Transilvania Business

ZF: Cel mai mare pariu al Kaufland pentru piața din România – investiții de 300 de milioane de euro în 2020

Papuc Irina

Studiu E.ON: Mai bine de o treime dintre români ar cumpăra o maşină electrică

Ligia Voro

Dupa rezultate remarcabile inregistrate de Banca Transilvania, Horia Ciorcila a primit al cincilea mandat pentru functia de presedinte al CA

Stefana Muresan

Primăria Oradea susține construcția de apartamente în municipiu, lansând un regulament în acest sens

Stefana Muresan

Finanțare de 60 milioane lei pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir

Traian Dan

Dent Estet, investiție de 2 milioane de euro la Sibiu. „Aducem cele mai noi tehnologii din domeniul dentar din lume”

redactia

Fitch a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung ale municipiului Oradea

Stefana Muresan

Terminal nou pentru Aeroportul Oradea, investiție de 22 milioane de euro

Stefana Muresan

Asocierea Brasig Strabag -Swietelsky, câștigătoarea licitației pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, contract de 700 milioane euro

Stefana Muresan

22 de tramvaie noi, fabricate la Arad, vor circula în Cluj – Napoca

Stefana Muresan

Proprietăți de pe 70.000 hectare din Sălaj vor fi cadastrate gratuit

Nora Dumitrescu

Technovation Girls 2020 – o competiție de tehnologie dedicată fetelor

Traian Dan

Compania bistrițeană Tub Integral, jucător important în Transilvania și Moldova pe distribuția de materiale electrice

Stefana Muresan

Peste 500.000 mp se adaugă stocului de birouri din București în 2019 și în 2020

Ionut Oprea

Leave a Comment