Brașov Industrie Timiș Ultimele stiri

Fabrica Timişoreana a beneficiat de investiţii de peste 100 de milioane de euro în ultimii 15 ani

Timişoreana, prima fabrică de bere din România, a beneficiat de investiţii de peste 100 milioane de euro, în ultimii 15 ani, brand ce a aniversat în weekend 300 de ani de tradiţie în fabricarea berii.
”Investiţiile au fost realizate în: triplarea capacităţii de producţie şi asigurarea flexibilităţii, echipamente şi sisteme informatice de control al procesului de producţie, echipamente şi instalaţii de recuperare şi reutilizare a energiei, de tratament al apelor uzate, de obţinere a bioenergiei, pentru asigurarea protecţiei mediului si a unei dezvoltări durabile”, arată un comunicat al companiei care deţine fabrica.
De asemenea, investiţiile au fost direcţionate în sisteme integrate de control al calităţii, în introducerea de filtre speciale şi în menţinerea clădirilor şi a sitului istoric.
Timişoreana este liderul pieţii de bere în vanzări, în valoare de 200 de milioane de euro în retail anul trecut.
De asemenea, este cea mai bine vândută bere românească în afara ţării, cu peste 7 milioane de unităţi în 2017.
Timişoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiţionar al magistratului oraşului Timişoara, care datează din 1 ianuarie 1718. Atunci s-a înfiinţat prima fabrică de bere de pe teritoriul României, la ordinul Principelui de Savoya.
Timişoreana este una dintre cele trei unităţi deţinute de Ursus Breweries, care mai are alte două fabrici, la Braşov şi Buzău.

Related posts

Proiect pentru misiuni spaţiale, derulat la USAMV Cluj: Tratarea apei reziduale pentru creşterea plantelor

Stefana Muresan

Teraplast a preluat Politub

Stefana Muresan

Cum scoți un oraș din Depresie. Cluj Napoca – un caz școală

redactia

Leave a Comment