Analize

SMARTREE: Valoarea primelor în sectorul privat a crescut cu 68% în primul trimestru din 2018, în schimb salariile au scăzut cu 13%

Potrivit Smartree Workforce Index, o analiză realizată de Smartree, lider pe piața de externalizare a proceselor de HR, în primele 3 luni ale anului curent, valoarea bonusurilor primite de angajații din sectorul privat au crescut cu 68% comparativ cu primul trimestru din 2017, în timp ce salariile au suferit o depreciere de 13% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.
Atât creșterea valorii bonusurilor, cât și scăderea salariilor din primele luni ale acestui an sunt puse pe seama incertitudinii create de modificările legislative, mai exact de trecerea contribuțiilor sociale obligatorii din sarcina angajatorului în sarcina angajatului. Adoptată prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență, această schimbare a generat neîncredere în randul angajatorilor, dar și o perioadă de expectativă în care nu s-au luat decizii privind modificarea veniturilor angajaților. În luna martie însă, o dată cu obligativitatea transmiterii în REVISAL a oricărei modificări a salariului de bază brut, a indemnizațiilor, a sporurilor, precum și a altor elemente de calcul salarial, salariile s-au stabilizat, înregistrând același nivel mediu cu cel aferent lunii martie 2017.
În același context, pentru a compensa scăderile salariale datorate ordonanței de urgență, companiile au acordat angajaților în primul trimestru al acestui an bonusuri și beneficii extra-salariale mai mari cu 68% față de media din aceeași perioadă a anului trecut. Este de departe cea mai mare valoare înregistrată pentru acest indicator la început de an, marjele de creștere situându-se în anii precedenți între 6% și 23%.
“Aceste valori reprezintă efectele schimbărilor legislative ce au avut loc la începutul anului. Mai exact, chiar dacă salariul minim brut pe economie a crescut de la 1.450 lei la 1.900 lei, această creștere nu a determinat majorarea veniturilor nete în aceeași măsură, așa cum a fost cazul anul trecut și cum ar fi fost de așteptat. Dimpotrivă, salariile au suferit o diminuare semnificativă în primele două luni ale anului, scădere nemaiîntâlnită în cursul ultimilor 2-3 ani”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.
Nu același lucru este valabil în cazul angajărilor, care, în primul trimestru din 2018 comparativ cu perioada similară a anului trecut, au continuat trendul ascendent, procentul de creștere fiind de 11%. Pe ramuri de activitate, cele mai mari creşteri ale numărului de angajări au fost înregistrate în construcții, logistică, producție, serviciile financiare, companii de tehnologie și infrastructură IT sau servicii digitale.
Mai multe zile de concediu în primul trimestru din 2018
În perioada ianuarie – martie 2018, angajații români și-au luat mai multe zile de concediu comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut în contextul în care vacanța intersemestrială de iarnă a elevilor se conturează de la an la an ca un reper pe harta zilelor libere. Astfel, numărul zilelor de concediu de odihnă a evoluat în primul trimestru cu 4% față de perioada similară din 2017, în timp ce numărul zilelor de concediu medical luate de angajați a crescut cu 13%. Aceste creșteri ale numărului de zile de concediu au determinat și o evoluție pozitivă a indicelui “Bunăstarea Angajatilor”, cu 28%.
Pentru realizarea Smartree Workforce Index, un instrument care oferă o sinteză a evoluției recrutărilor, a creșterii salariale și a bunăstării angajaților, sunt luate în calcul peste 200 de companii, care activează în diverse industrii din domeniul privat și care rulează în medie afaceri de peste 2,5 miliarde de euro.
*Indexul “Starea economiei” este format din evoluția numărului de angajați și evoluția salariilor ȋn companiile analizate, la nivel național;
*Ȋn analiză s-au luat ȋn considerare toate tipurile de contracte de muncă (periodă determinată sau nedeterminată, cu normă ȋntreagă sau timp parțial). Ȋn ceea ce privește salariul, acesta reprezintă restul de plată (ceea ce angajatul primește la finalul lunii de muncă), după ce s-au scăzut contribuțiile și impozitele și eventualele rețineri.
*Indexul “Bunăstarea angajaților” este construit pe baza a trei indicatori care reflectă bunăstarea salariaților din companiile analizate: zilele de concediu de odihnă, zilele de concediu medical și valoarea bonusurilor primite.
Despre Smartree
Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata serviciilor de outsourcing de salarizare si administrare de personal, ofera de 18 ani, solutii complete pentru managementul strategic al proceselor de resurse umane, aflate intr-o continua evolutie.
Avand la baza platforme proprietare de solutii informatice integrate, de ultima generatie, Smartree ofera o gama completa de servicii de externalizare a proceselor de HR, de la salarizare, administrare de personal, recrutare, munca temporara, pana la consultanta in domeniu, oferind posibilitatea organizatiilor de a se concentra pe activitatile care aduc plus valoare si le pot sustine cresterea.
Expertiza in cele mai bune practici din industrie dar si know how-ul celor 90 de specialisti in payroll, administrare de personal si recrutare au consolidat in permanenta portofoliul de clienti Smartree, format in majoritate din importante companii multinationale, dar si companii cu capital integral romanesc.

Related posts

Nivelul preturilor de consum in Romania raportate la media UE in anul 2019

Gruita Ienasoiu

POZITIV TB – Dinu Meșter, președintele Federației Patronilor Bihor: „Criza Covid-19, oportunitate pentru Umanitate”

Traian Dan

Proiectul de buget, lansat de Guvernul Grindeanu

Stefana Muresan

Piata de citrice din Romania, interes sporit din Turcia

Ionut Oprea

UVT, în topul celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală

Stefana Muresan

Topul companiilor cu capital german din România este alcătuit preponderent din retaileri

Ligia Voro

2000 de locuri de muncă în străinătate pe platforma BestJobs

Ionel Albu

Procentul Fondurilor atrase prin PNDR 2007-2013 a ajuns la 90%

Transilvania Business

ASF a publicat primul raport privind stabilitatea piețelor financiare nebancare

Ligia Voro

Eximtur: Cererea pentru litoralul românesc, în creştere faţă de anul trecut

Stefana Muresan

Conformarea la GDPR, urmărită prin investigații de către autoritățile de protecția datelor din UE

Nicolae Pop

56% dintre români nu pot lucra de acasă, rămânând vulnerabili infecției cu Covid

Traian Dan

Expansiunea imobiliară în Cluj-Napoca. Studiu Coldwell Banker Transilvania

Ligia Voro

Directiva privind impozitarea produselor energetice și electricității, sub lupa Comisiei Europene

Ligia Voro

Consiliul Investitorilor Străini: Piața muncii are nevoie de politici atent cântărite și dezbătute

redactia

The Economist, în suplimentul „Lumea în 2019”: România va avea a doua cea mai mare rată de creştere din Uniunea Europeană în 2019, de 3,7%

redactia

„Automatizarea” – cheia pentru eficientizarea proceselor vamale

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au urcat la 4,936 miliarde de euro în 2018

redactia

Peste jumătate din forța de muncă la nivel global este dispusă să se relocheze

Stefana Muresan

Ce așteptăm de la noul C.S.M.

Ligia Voro

Cele mai sigure și cele mai nesigure orașe din România

Stefana Muresan

Sondaj IRES: Românii și banii lor. Precepții, comportamente și proiecții financiare

redactia

Avocatnet.ro: Firmele riscă desființarea dacă nu vor converti acțiunile la purtător

Ligia Voro

Alba, magnet pentru investitori străini

Stefana Muresan

Leave a Comment