IT&C Ultimele stiri

Moldova IT Park, primul parc pentru tehnologia informaţiei în Moldova: 160 de rezidenți în 4 luni

Cu peste patru luni în urmă, în Moldova a fost lansat oficial primul parc pentru tehnologia informaţiei.
Autoritățile prognozează că parcul, care de la începutul anului a înregistrat peste 160 de companii-rezidente, va garanta un ritm-record de creștere a industriei IT și va contribui la venirea în țară a noilor tehnologii și modele de afaceri, scrie noi.md. În cel mai scurt timp, lista genurilor de activitate pe care le pot desfășura rezidenții se va completa cu noi direcții.
Moldova IT Park și-a deschis ușile virtuale la 1 ianuarie, iar peste două săptămîni avea deja înregistrați primii 47 de rezidenți. Astăzi numărul lor trece de 160, cam o treime sunt companii cu capital străin. În proces de examinare se află un șir de alte cereri de solicitare a statutului. Orice companie din domeniu, indiferent de țara unde a fost creată, poate deveni rezident al Moldova IT Park.
Moldova IT Park este creat pentru o perioadă de 10 ani – termenul maxim prevăzut de lege. Conform prognozelor, în acest răstimp el va atrage cca 400 de companii-rezidente.
Administratorul Moldova IT Park, Serghei Voitovschi, spune că rezidenții pot simți avantajele imediat după aderarea la parcul virtual, deoarece obțin dreptul de a achita impozitul unic. Concomitent, angajații acestor companii IT pot conta pe serviciile asigurărilor sociale de stat. Potrivit lui Voitovschi, un alt avantaj este faptul că parcul în sine este un obiect virtual, deci nu cere investiții în infrastructură, nu generează probleme de ordin material și cheltuieli pentru întreținere.
Moldova IT Park nu este un loc fizic, cu birouri și spatii de lucru, așa cum se obișnuiește, ci un spațiu virtual, o platformă online, la care rezidenții se pot conecta din orice colț al lumii, folosind un user și o parolă.

Related posts

Spitale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, modernizate cu 8 milioane de euro, fonduri europene

redactia

Cum reconfigurează Comandamentul NATO de la Sibiu mediul de afaceri

Ligia Voro

Numărul companiilor cu acţionari români prezente în Slovacia și Cehia, număr record

redactia

Leave a Comment