Finante-banci Timiș Ultimele stiri

Locuitorii din vestul țării pot primi până la 40.000 euro nerambursabili pentru a porni o afacere

Romactiv Business Consulting și Universitatea de Vest din Timișoara oferă o șansă rară pentru locuitorii din zona de vest a României. Aceștia pot obține până la 40.000 de euro, fonduri nerambursabile, pentru a demara o afacere non agricolă în mediul urban.
Această finanțare poate fi obținută prin proiectul StartActiv Vest, ce are ca obiectiv înființarea a 73 de noi afaceri în județele din Regiunea Vest și este derulat de Romactiv Business Consulting în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara.
Pe lângă șansa de a obține finanțare, antreprenorii pot beneficia gratuit de cursuri de formare în domeniul antreprenorial, consiliere și servicii suport pentru a-și dezvolta o afacere.
Acest proiect are mai multe avantaje. Pe lângă echipa cu experiență în implementare, spre deosebire de programul Startup Nation, în cadrul acestui proiect antreprenorii aspiranți nu trebuie să deschidă o firmă dacă nu primesc finanțarea și, în plus, cheltuielile se vor face direct din suma câștigată – aceștia nu trebuie să efectueze plăți pentru care abia apoi să solicite decontarea.
Pot beneficia de finanțare și de serviciile suport angajații, persoanele care desfășoară o activitate independentă, persoanele inactive (inclusiv studenții) și șomerii (înregistrați, neînregistrați, de lungă durată).
Selectarea planurilor de afaceri se va face în sistem competitiv, potrivit criteriilor de evaluare, în baza punctajului obținut, în cadrul a 2 sesiuni organizate în perioada (1) iulie-august 2018, respectiv (2) septembrie-octombrie 2018.
Important de menționat, numărul de persoane care pot beneficia de formare antreprenorială este limitat, iar posibilitatea de înscriere se face pe principiul primul venit, primul servit, în ordinea înscrierii în grupul țintă.
De asemenea, înscrierea la curs nu obligă în niciun fel participanții la pornirea unei afaceri sau participarea la concursul de planuri de afaceri.
Cei interesați se pot înscrie pe website-ul http://v.start-activ.ro

Related posts

Producătorul de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara, cifră de afaceri de 25,5 mil. euro în primele nouă luni

Stefana Muresan

Brașov: Germanii de la Varta, afaceri de peste 36 mil. euro

Stefana Muresan

Studii masterale pentru specialiștii viitorului

Ionut Oprea

Leave a Comment