Real Estate Ultimele stiri

Fab Lab Iasi: Raport privind spatiile de Coworking din Europa Centrala si de Est

Acest raport a fost realizat de către echipele PIN Maps (Harta birourilor moderne din Iași, o inițiativă de impact pentru industria IT & Outsourcing) și Fab Lab Iași (un spațiu de coworking de 700 mp, deschis in 2017).
Noi considerăm că dezvoltarea spațiilor de coworking dintr-un oraș este în strânsă legătură cu indicatorii economici ai acelui oraș, regiune sau țară. De asemenea, proporțiile dintre capitală și orașele regionale, atunci când luăm în considerarea spațiile de coworking, sunt un indicator în ceea ce privește sănătatea dezvoltării a acelei dezvoltări.
Din martie 2018 am numărat 1.166 hub-uri și spații de Coworking (independente sau afiliate cu rețele globale precum Fab Lab sau Impact Hub) în Ariile Urbane Funcționale (orase cu mai mult de 50.000 locuitori) din CEE iar noi locații se deschid in fiecare lună în toată regiunea: statele UE (Austria, Bulgaria, Estonia, Cipru, Croaţia, Grecia, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia), cele din Balcanii de vest (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Muntenegru, Serbia), dar şi asupra Bielorusiei, Republicii Moldova şi Ucrainei.
Raportul contine 8 harti detaliate cu diversi indicatori si corelatia dintre acestia: Produsul Intern Brut, Dezvoltarea urbana, Aeroporturi, Centre universitare, Distributia si densitatea spatiilor de Coworking etc. Raportul realizat la initiativa Fab Lab Iasi si PIN Maps poate fi descarcat de pe acest link http://Coworking 2018.fablabiasi.ro/
Fenomenul de Coworking este de asemenea un liant socio-profesional care previne izolarea freelancer-ilor care de cele mai multe ori lucrează de acasă, și care duce la creșterea calității a muncii depuse. Mai mult decât atât, a avea antreprenori și freelanceri în același spațiu comun, duce la stimularea sentimentului de antreprenoriat prin intermediul diferitelor sesiuni, evenimente și workshop-uri cu diferite topicuri care au scopul de a crește fluxul de informații pentru cei care vor să dezvolte și să implementeze o idee.
Fab Lab Iași (www.fablabiasi.ro), situat in partea de est a Romaniei, are o suprafata de peste 700 mp si ofera diferite scenarii pentru utilizarea flexibila a spatiului (zone de compet itie, colaborare, spatiu de productie, sali de invatamant, spatii pentru conferinte video si personal birouri). Spațiul funcționează ca o platformă independent care reunește inovația și comunitatea tehnologică din Iași.
Una din cele mai recente initiative a fost punerea in functiune a unui Tramvai Coworking, dotat cu internet wireless gratuit, prize pentru incarcare laptopuri si telefoane mobile, biblioteca din tramvai cu reviste PINMagazine si carti de specialitate, scaune retapitate, dar si un preview asupra acestui raport despre spatiile de coworking din Europa Central si de Est.

Related posts

Fosta fabrică Flacăra din Cluj, transformată

Ligia Voro

Americanii de la TE Connectivity au investit 6 mil. euro într-o fabrică de senzori la Giarmata

redactia

Germanii de la Lufthansa, interesați de Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

CFR: Licitatie pentru servicii de consultanta pentru reabilitarea tronsonului Brasov-Simeria; se va circula cu 160 km/h

Stefana Muresan

SUA și România au semnat un acord de cooperare pentru proiectele de energie nucleară Cernavodă și sectorul energiei nucleare civile din România

Ion Surdu

„Miniautostrada” Baia Mare – Jibou costă 350 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Investiții de peste 2 mil. euro, fonduri europene, pentru cel mai nou loc de selfie al Clujului. Turnul Pompierilor, monument istoric din secolul XV

Stefana Muresan

Demararea procesului de evaluare a ofertelor pentru serviciile de proiectare, inginerie si asistenta tehnica aferente proiectului de restaurare a Castelului Banffy din Rascruci

Stefana Muresan

Sibiul primeşte oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 12 februarie

redactia

Românii ar alege o carieră în IT pentru atractivitate, siguranță și salarii mari

Traian Dan

Românii și italienii, cei mai ingrijorați de schimbările climatice

Ligia Voro

Biserica Evanghelică, restaurată cu 3,3 milioane euro

Stefana Muresan

NNDKP își consolidează serviciile în domeniul consultanței fiscale la nivel local

Ligia Voro

UMFST Târgu Mureș va școlariza studenți în Germania

Stefana Muresan

Companii austriece din domeniul utilităților caută parteneri în Bistrița Năsăud

Stefana Muresan

Reţeta profitului, la fabricile de medicamente din Mureş

Stefana Muresan

Clujul, în strânsă concurență cu Bucureștiul la chirii

Stefana Muresan

Trei locații pentru primul aquapark al Clujului

Nora Dumitrescu

Ioana Arsenie, consultant financiar: Ce face un antreprenor când se accentuează o etapă de criză?

Ligia Voro

Cea mai tânără milionară a Clujului vrea să îi facă antreprenori pe liceeni

redactia

Un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro de la BEI pentru a susține dezvoltarea României

redactia

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Stefana Muresan

Ardealul de Nord, în topul debranșărilor de la încălzirea centralizată

Nora Dumitrescu

Electricienii din Maramureș au racordat un parc logistic din București

Nora Dumitrescu

Leave a Comment