Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul salon al vinurilor la Oradea, organizat de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime

Peste 200 de vinuri de excelenţă din ţară şi lume, branduri noi şi masterclass-uri cu specialişti vor fi prezentate în primul Salon de vinuri Millésime organizat, în perioada 8-10 iunie, în Cetatea Oradea de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime.
“Este un salon profesional adresat educaţiei, informaţiei şi culturii. Prin asociaţie, am considerat că suntem deja suficient de evoluaţi ca să integrăm mai mult societatea în acest demers de cultură şi civilizaţie a vinului. Cu atât mai mult cu cât Oradea este cel mai educat oraş în ce priveşte civilizaţia vinului, oraşul cu cel mai mare număr de pasionaţi şi chiar educaţi consumatori. Pot să afirm cu certitudine, că alt oraş din România care să aibă 500 de absolvenţi de cursuri de cultura şi civilizaţia vinului nu mai există”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele asociaţiei, oenologul conf. univ. Dorin Popa.
Salonul va reuni 22 de crame invitate din toată ţară, din diferite regiuni viticole şi patru importatori de vinuri din lumea întreagă. Vor fi expuse şi degustate în jur de 200 de specialităţi de vinuri româneşti, din Republica Moldova, Spania, Italia, Portugalia, Africa de Sud, Franţa şi Chile.
“Producătorii care vor veni la Oradea sunt din zona de top a producătorilor din România, atât mici, cât şi medii sau cei mai mari, precum Jidvei sau Cotnari, care vin cu vinuri de clasă. Vor fi vinuri de calitate, lansări de branduri noi, vinuri pentru HORECA, branduri de la clasa Premium în sus. Ne adresăm atât consumatorilor avizaţi, cât şi reprezentanţilor hotelieri şi ai restaurantelor”, a precizat Dorin Popa, expert degustător şi preşedinte al Asociaţiei Millésime.
Potrivit organizatorului Bogdan Bocşe, între cramele participante la eveniment se numără din Transilvania – Jidvei, dar şi Lechburg, Jelna, Liliac, Balog Geza (Miniş, Arad) şi Fort Silvan (Sălaj), din Oltenia – crama Opriş, Corcova, Ştirbei şi Bauer din Drăgăşani, de pe Valea Prahovei, regiunea Dealu Mare, au fost invitaţi cei de la Davino, Vitis Metamorfosis, Amfiteatrul Vitis, crama Licorna, care va aduce la salon singurul vin roşu românesc care a obţinut marea medalie de aur, premiat în primăvară la Decanter World Wine Awards. Din Dobrogea, vor participa Alira şi domeniul Vlădoi, iar din Moldova, casa de vinuri Cotnari, precum şi Grama, o cramă mică de lângă Iaşi. Banatul e prezent prin Thesaurus şi Aramis, două crame noi, din zona Buziaş.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fujikura construieşte o nouă fabrică de producere a cablajelor în Moldova

Articolul următor

ITCamp 2018 | Conferință premium de comunitate pentru profesioniștii IT

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share