Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fujikura construieşte o nouă fabrică de producere a cablajelor în Moldova

Două mii de moldoveni îşi vor găsi, în curând, un loc de muncă la Comrat, Republica Moldova, unde va fi deschisă o nouă fabrică de producere a cablajelor. Construcţia este ridicată de compania japoneză “Fujikura” şi va fi a doua de acest tip în oraş. Lucrările se vor încheia la sfârşitul anului, anunță publika.md.
“Fabrica va avea o suprafaţă de 10 mii de metri pătraţi. Va avea un bloc administrativ, care este construit din temelie. Aici vor fi cabine de schimb, oficii şi săli pentru relaxare”, a spus Sergiu Căpăţină, administrator parc industrial, potrivit sursei citate.
La fabrică lucrează peste 500 de oameni, iar compania îşi propune să extindă numărul de angajaţi.
“Cel mai important pentru noi este să avem suficienţi angajaţi. Lucrătorii noştri sunt foarte buni şi suntem mulţumiţi de ei. Acum trebuie doar să-i păstrăm”, a spus Santiago Rodriguez, director corporaţie Fujikura pentru Moldova.
Ambasadorul Japoniei în Moldova susţine că această fabrică va aduce beneficii nu doar Găgăuziei, ci şi pentru toată Moldova.
“Cel mai important pentru Moldova sunt locurile de muncă, iar asta cu cablajele angajează foarte multe persoane şi asigură cu locuri de muncă stabile. Asta este foarte bine”, a spus Masanobu Yoshii, ambasadorul Japoniei în Moldova.
“Avem deja 15 mii de locuri de muncă deschise, în următorii doi ani. În doi-trei ani, ne propunem să avem încă 10-15 mii de locuri adiţional. Asta înseamnă economie, activitate şi oamenii noştri aici acasă”, a spus Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii.
Potrivit statisticilor, în Moldova, în acest sector, activează peste 20 de companii străine. Anul trecut, producţia de cablaje auto a crescut cu 43 la sută, iar exporturile cu 37 de procente. Ponderea acestui sector în economia moldovenească este de 18 la sută.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

GOLDPLAST investește 4,1 milioane lei în creșterea producției, a vizibilității și lansarea unui produs nou

Articolul următor

Primul salon al vinurilor la Oradea, organizat de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share