Auto Ultimele stiri

Fujikura construieşte o nouă fabrică de producere a cablajelor în Moldova

Două mii de moldoveni îşi vor găsi, în curând, un loc de muncă la Comrat, Republica Moldova, unde va fi deschisă o nouă fabrică de producere a cablajelor. Construcţia este ridicată de compania japoneză “Fujikura” şi va fi a doua de acest tip în oraş. Lucrările se vor încheia la sfârşitul anului, anunță publika.md.
“Fabrica va avea o suprafaţă de 10 mii de metri pătraţi. Va avea un bloc administrativ, care este construit din temelie. Aici vor fi cabine de schimb, oficii şi săli pentru relaxare”, a spus Sergiu Căpăţină, administrator parc industrial, potrivit sursei citate.
La fabrică lucrează peste 500 de oameni, iar compania îşi propune să extindă numărul de angajaţi.
“Cel mai important pentru noi este să avem suficienţi angajaţi. Lucrătorii noştri sunt foarte buni şi suntem mulţumiţi de ei. Acum trebuie doar să-i păstrăm”, a spus Santiago Rodriguez, director corporaţie Fujikura pentru Moldova.
Ambasadorul Japoniei în Moldova susţine că această fabrică va aduce beneficii nu doar Găgăuziei, ci şi pentru toată Moldova.
“Cel mai important pentru Moldova sunt locurile de muncă, iar asta cu cablajele angajează foarte multe persoane şi asigură cu locuri de muncă stabile. Asta este foarte bine”, a spus Masanobu Yoshii, ambasadorul Japoniei în Moldova.
“Avem deja 15 mii de locuri de muncă deschise, în următorii doi ani. În doi-trei ani, ne propunem să avem încă 10-15 mii de locuri adiţional. Asta înseamnă economie, activitate şi oamenii noştri aici acasă”, a spus Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii.
Potrivit statisticilor, în Moldova, în acest sector, activează peste 20 de companii străine. Anul trecut, producţia de cablaje auto a crescut cu 43 la sută, iar exporturile cu 37 de procente. Ponderea acestui sector în economia moldovenească este de 18 la sută.

Related posts

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Stefana Muresan

Iasi – Prima destinatie a Maratonului de business CCIFER

Stefana Muresan

Italienii de la Ditre, angajări masive pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

Leave a Comment