Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru licee din Sălaj, reabilitate cu fonduri europene

Un număr de patru licee din Zalău urmează să fie reabilitate termic în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de peste 26 de milioane de lei, Consiliul Local aprobând, în cadrul şedinţei de miercuri, bugetele aferente şi cota de participare a municipiului la aceste proiecte.
Este vorba despre proiectele privind creşterea eficienţei energetice a Liceului Ortodox “Sfântul Nicolae”, cu o valoare a lucrărilor de aproximativ 2.900.000 de lei, a Liceului cu program sportiv “Avram Iancu”, cu o valoare totală de circa 12 milioane de lei, a Liceului de artă “Ioan Sima”, având o valoare a lucrărilor de şapte milioane de lei şi a Liceului Reformat “Wesselenyi”, cu o valoare totală de 4.300.000 de lei.
Proiectele vor fi finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi in sectorul locuinţelor.
Proiectele au parcurs toate etapele de evaluare, în prezent fiind demarată etapa precontractuală. Perioada estimată pentru semnarea contractelor este septembrie 2018, lucrările urmând a fi demarate în 2019.
Primăria Zalău are în derulare, în cadrul altor proiecte privind reabilitarea termică a unor blocuri de locuinţe, contracte de finanţare pentru 11 blocuri, cu un total de 402 apartamente, în valoare de 2,3 milioane euro. De asemenea, sunt în evaluare proiecte pentru alte 19 blocuri, cu 660 de apartamente, în valoare de 15,03 milioane euro.
La nivelul lunii mai, demersurile iniţiate de Primăria Municipiului Zalău în sensul atragerii de bani europeni în municipiu erau concretizate prin şapte contracte de finanţare semnate, în valoare totală de 19,85 milioane de lei, 13 cereri de finanţare depuse la finanţator, în valoare totală de 52,57 milioane de lei şi şase cereri de finanţare în pregătire, în valoare totală de peste 100 milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorul britanic pentru industria aerospațială Teconnex, importantă investiție în județul Cluj

Articolul următor

La un deceniu de activitate, compania Azets a ajuns la 700 de angajați în centrele din Sibiu, Alba-Iulia, Timișoara și Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share