Cluj Infrastructura Ultimele stiri

A fost lansat zborul direct IAȘI-CLUJ. Ruta internă este operată de compania Tarom

De astăzi, 11 iunie, ieșenii dar și locuitorii din întrega regiune de N-E au posibilitatea să călătorească cu avionul pe ruta directă Iași – Cluj-Napoca (și retur). Ruta ce leagă capitala Moldovei de un alt oraș important din Vestul țării este operată de compania națională Tarom și are o frecvență de trei zboruri pe săptămână (luni, miercuri și vineri).
IAȘI 14:15 – 15:35 CLUJ – în zilele de luni
CLUJ 12:35 – 13:50 IAȘI – în zilele de luni
IAȘI 19:00 – 20:20 CLUJ – în zilele de miercuri, vineri
CLUJ 17:20 – 18:35 IAȘI- în zilele de miercuri, vineri
Lansarea noului zbor intern a fost marcată printr-o conferință de presă în zona de plecări a terminalului T3, la care au participat reprezentanți ai companiei Tarom, conducerea Aeroportului Iași și a Consiliului Județean Iași, precum și reprezentanți ai mediului de IT și de afaceri local. Invitații au ținut discursuri, iar la final au tăiat tortul tematic. Momentul de astăzi a culminat cu botezul aeronavei Tarom, atât la aterizarea cât și la decolarea pe/de pe Aeroportul Iași.
„Compania Tarom este în continuă dezvoltare; am reușit să reînnoim flota cu două aeronave Boeing 737 New Generation, pentru a deschide rute noi și pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pasagerilor cu tot ce este necesar pentru a le asigura zboruri rapide, eficiente și în deplină siguranță. Astăzi am inaugurat zborul Iași-Cluj-Iași și suntem încrezători că a această rută va ajunge la maturitate într-un timp foarte scurt, având ca exemplu cursa Iași-Timișoara-Iași deschisă în luna martie și care a avut încă de la debutul operării un grad de încărcare de peste 90%. Cât privește primul zbor Cluj-Iași de astăzi, au fost ocupate peste 70% din locuri. Mulțumim Aeroportului Iași, Consiliului Județean și întregii comunități locale pentru sprijinul acordat și vă asigurăm că suntem aproape de locuitorii acestui județ, obiectivul nostru fiind acela de a lega Moldova de celelalte regiuni ale României, dar și de marile capitale europene”, a declarat Raluca Zomoniță, Director Operațional Sol în cadrul companiei TAROM.
„În anul Centenarului, Aeroportul Iași și compania națională Tarom au realizat un proiect definitoriu pentru ceea ce înseamnă o Românie unită – legarea, pe calea aerului, a trei provincii istorice importante: Moldova, Ardealul și Banatul. Un prim pas în acest sens l-am făcut în luna martie, prin deschiderea rutei directe Iași-Timișoara. Iar de astăzi, le oferim locuitorilor din regiunea Moldovei posibilitatea de a călători cu avionul și pe ruta Iași-Cluj-Iași, extrem de importantă pentru dezvoltarea economiei locale. Această legătură aeriană este un real suport pentru mediul de afaceri și firmele de IT, facilitând totodată schimburile culturale și academice între cele două orașe. Sperăm ca de acum încolo să putem deschide cât mai multe rute împreună și să creștem frecvența zborurilor pe Aeroportul Iași. Felicit întreaga activitate a companiei Tarom și ințiativa acesteia de a asigura o legătura aeriană dintr-un capăt în celălalt al țării. Mulțumim, totodată, partenerului nostru pentru susținerea constantă a dezvoltării Aeroportului Iași și a întregii regiuni”, a declarat Cătalin Bulgariu, Director General Aeroportul Internațional Iași.
“Cursa Iași-Cluj leagă două dintre cele mai importante centre academice,culturale și de afaceri din țară. Pe lângă creșterea numărului de rute externe, trebuie să avem și cât mai multe conexiuni aeriene interne pentru că este esențial ca locuitorii din Regiunea Nord-Est să poată ajunge rapid în orice zonă a țării. Totodată, inaugurarea acestei curse are o valoare simbolică deoarece, în anul în care marcăm Centenarul Marii Uniri, legăm pe calea aerului Moldova și Transilvania, iar zborurile sunt operate de o companie românească”, a precizat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
Tarifele pornesc de la 40 euro pentru o călătorie dus-întors, având incluse un bagaj de mână de 10 kg, un bagaj de cală de 23 kg, catering la bord și check-in-ul. Pasagerii își pot achiziționa bilete de pe site-ul companiei: www.tarom.ro, sau prin agențiile proprii și partenere Tarom.
În prezent, de pe Aeroportul Iași, compania Tarom operează zboruri directe spre Londra (Luton), Tel Aviv, București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Related posts

Producătorul de încălţăminte Clujana, în insolvenţă; activitatea va continua

Stefana Muresan

Grad de ocupare de aproape 100% în weekend la Complex President din Băile Felix

Traian Dan

Mugur Isărescu: Sistemul bancar românesc este solid și funcționează peste mediile europene

Traian Dan

Fonduri europene pentru moți

Stefana Muresan

The current circumstances confirmed that Rustler’s in-house specialists and know-how represent a powerful tool

Ionut Oprea

Episcopia Romano-Catolică investește într-un spital în centrul municipiului Satu Mare

redactia

[Enjoy Transylvania!] Municipiul Reghin, de la istoria bogată la tehnologia digitală

Transilvania Business

Clujenii de la Kadra, afaceri de 35 mil. lei din tehnologii pentru uşile din malluri, spitale sau hoteluri

Stefana Muresan

IMM Invest poate fi o oportunitate pentru bănci de a câștiga noi clienți

Traian Dan

Clujul consumă mai puțin vin, dar de calitate superioară

redactia

Programul Start-Up Nation demarează mâine

redactia

DWNT: Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – O reţea pentru investitorii vorbitori de limba germană în Transilvania de Nord

redactia

Firmele din Cluj se bat pentru angajaţi la Târgul de Cariere

Stefana Muresan

USAMV Cluj a trecut la producția de crizanteme

Nora Dumitrescu

Corina Crețu: România va beneficia de un buget cu 8% mai mare faţă de cel actual, conform propunerii CE

redactia

Politica comercială a UE – noi oportunităţi şi provocări pentru mediul de business din România

Ligia Voro

Pace pe autostradă. Se reiau lucrările pe lotul Câmpia Turzii – Chețani

Nora Dumitrescu

Acord între UMFST Târgu Mureș și SNU, Coreea de Sud

Ligia Voro

Grupul german de electrocasnice de lux Miele deschide showroom la Oradea

redactia

Clujul, conectat aerian cu Heathrow și Amsterdam

Nora Dumitrescu

România a primit la Berlin trei premii pentru educație antreprenorială

Traian Dan

Încep lucrările de reparații la autostrăzi și drumuri naționale, în valoare de 120 mil. lei

Stefana Muresan

Asocierea SC Drum Concept, Proactiv, Tancrad si Kentel Design – contract de reabilitare drumuri de 50 mil. euro, în Hunedoara

redactia

Aplicația Programare online vă scurtează timpul petrecut la notar

redactia

Leave a Comment