Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost lansat zborul direct IAȘI-CLUJ. Ruta internă este operată de compania Tarom

De astăzi, 11 iunie, ieșenii dar și locuitorii din întrega regiune de N-E au posibilitatea să călătorească cu avionul pe ruta directă Iași – Cluj-Napoca (și retur). Ruta ce leagă capitala Moldovei de un alt oraș important din Vestul țării este operată de compania națională Tarom și are o frecvență de trei zboruri pe săptămână (luni, miercuri și vineri).
IAȘI 14:15 – 15:35 CLUJ – în zilele de luni
CLUJ 12:35 – 13:50 IAȘI – în zilele de luni
IAȘI 19:00 – 20:20 CLUJ – în zilele de miercuri, vineri
CLUJ 17:20 – 18:35 IAȘI- în zilele de miercuri, vineri
Lansarea noului zbor intern a fost marcată printr-o conferință de presă în zona de plecări a terminalului T3, la care au participat reprezentanți ai companiei Tarom, conducerea Aeroportului Iași și a Consiliului Județean Iași, precum și reprezentanți ai mediului de IT și de afaceri local. Invitații au ținut discursuri, iar la final au tăiat tortul tematic. Momentul de astăzi a culminat cu botezul aeronavei Tarom, atât la aterizarea cât și la decolarea pe/de pe Aeroportul Iași.
„Compania Tarom este în continuă dezvoltare; am reușit să reînnoim flota cu două aeronave Boeing 737 New Generation, pentru a deschide rute noi și pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pasagerilor cu tot ce este necesar pentru a le asigura zboruri rapide, eficiente și în deplină siguranță. Astăzi am inaugurat zborul Iași-Cluj-Iași și suntem încrezători că a această rută va ajunge la maturitate într-un timp foarte scurt, având ca exemplu cursa Iași-Timișoara-Iași deschisă în luna martie și care a avut încă de la debutul operării un grad de încărcare de peste 90%. Cât privește primul zbor Cluj-Iași de astăzi, au fost ocupate peste 70% din locuri. Mulțumim Aeroportului Iași, Consiliului Județean și întregii comunități locale pentru sprijinul acordat și vă asigurăm că suntem aproape de locuitorii acestui județ, obiectivul nostru fiind acela de a lega Moldova de celelalte regiuni ale României, dar și de marile capitale europene”, a declarat Raluca Zomoniță, Director Operațional Sol în cadrul companiei TAROM.
„În anul Centenarului, Aeroportul Iași și compania națională Tarom au realizat un proiect definitoriu pentru ceea ce înseamnă o Românie unită – legarea, pe calea aerului, a trei provincii istorice importante: Moldova, Ardealul și Banatul. Un prim pas în acest sens l-am făcut în luna martie, prin deschiderea rutei directe Iași-Timișoara. Iar de astăzi, le oferim locuitorilor din regiunea Moldovei posibilitatea de a călători cu avionul și pe ruta Iași-Cluj-Iași, extrem de importantă pentru dezvoltarea economiei locale. Această legătură aeriană este un real suport pentru mediul de afaceri și firmele de IT, facilitând totodată schimburile culturale și academice între cele două orașe. Sperăm ca de acum încolo să putem deschide cât mai multe rute împreună și să creștem frecvența zborurilor pe Aeroportul Iași. Felicit întreaga activitate a companiei Tarom și ințiativa acesteia de a asigura o legătura aeriană dintr-un capăt în celălalt al țării. Mulțumim, totodată, partenerului nostru pentru susținerea constantă a dezvoltării Aeroportului Iași și a întregii regiuni”, a declarat Cătalin Bulgariu, Director General Aeroportul Internațional Iași.
“Cursa Iași-Cluj leagă două dintre cele mai importante centre academice,culturale și de afaceri din țară. Pe lângă creșterea numărului de rute externe, trebuie să avem și cât mai multe conexiuni aeriene interne pentru că este esențial ca locuitorii din Regiunea Nord-Est să poată ajunge rapid în orice zonă a țării. Totodată, inaugurarea acestei curse are o valoare simbolică deoarece, în anul în care marcăm Centenarul Marii Uniri, legăm pe calea aerului Moldova și Transilvania, iar zborurile sunt operate de o companie românească”, a precizat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
Tarifele pornesc de la 40 euro pentru o călătorie dus-întors, având incluse un bagaj de mână de 10 kg, un bagaj de cală de 23 kg, catering la bord și check-in-ul. Pasagerii își pot achiziționa bilete de pe site-ul companiei: www.tarom.ro, sau prin agențiile proprii și partenere Tarom.
În prezent, de pe Aeroportul Iași, compania Tarom operează zboruri directe spre Londra (Luton), Tel Aviv, București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania Transavia primește certificarea exclusivă în România, Global G.A.P. pentru produsele sale

Articolul următor

Hidroconstructia Cluj va realiza lucrarile de stabilizare a versantului Nordic al dealului Hoia din Cluj, contract de peste 26 mil. lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share