Cluj Infrastructura Ultimele stiri

A fost lansat zborul direct IAȘI-CLUJ. Ruta internă este operată de compania Tarom

De astăzi, 11 iunie, ieșenii dar și locuitorii din întrega regiune de N-E au posibilitatea să călătorească cu avionul pe ruta directă Iași – Cluj-Napoca (și retur). Ruta ce leagă capitala Moldovei de un alt oraș important din Vestul țării este operată de compania națională Tarom și are o frecvență de trei zboruri pe săptămână (luni, miercuri și vineri).
IAȘI 14:15 – 15:35 CLUJ – în zilele de luni
CLUJ 12:35 – 13:50 IAȘI – în zilele de luni
IAȘI 19:00 – 20:20 CLUJ – în zilele de miercuri, vineri
CLUJ 17:20 – 18:35 IAȘI- în zilele de miercuri, vineri
Lansarea noului zbor intern a fost marcată printr-o conferință de presă în zona de plecări a terminalului T3, la care au participat reprezentanți ai companiei Tarom, conducerea Aeroportului Iași și a Consiliului Județean Iași, precum și reprezentanți ai mediului de IT și de afaceri local. Invitații au ținut discursuri, iar la final au tăiat tortul tematic. Momentul de astăzi a culminat cu botezul aeronavei Tarom, atât la aterizarea cât și la decolarea pe/de pe Aeroportul Iași.
„Compania Tarom este în continuă dezvoltare; am reușit să reînnoim flota cu două aeronave Boeing 737 New Generation, pentru a deschide rute noi și pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pasagerilor cu tot ce este necesar pentru a le asigura zboruri rapide, eficiente și în deplină siguranță. Astăzi am inaugurat zborul Iași-Cluj-Iași și suntem încrezători că a această rută va ajunge la maturitate într-un timp foarte scurt, având ca exemplu cursa Iași-Timișoara-Iași deschisă în luna martie și care a avut încă de la debutul operării un grad de încărcare de peste 90%. Cât privește primul zbor Cluj-Iași de astăzi, au fost ocupate peste 70% din locuri. Mulțumim Aeroportului Iași, Consiliului Județean și întregii comunități locale pentru sprijinul acordat și vă asigurăm că suntem aproape de locuitorii acestui județ, obiectivul nostru fiind acela de a lega Moldova de celelalte regiuni ale României, dar și de marile capitale europene”, a declarat Raluca Zomoniță, Director Operațional Sol în cadrul companiei TAROM.
„În anul Centenarului, Aeroportul Iași și compania națională Tarom au realizat un proiect definitoriu pentru ceea ce înseamnă o Românie unită – legarea, pe calea aerului, a trei provincii istorice importante: Moldova, Ardealul și Banatul. Un prim pas în acest sens l-am făcut în luna martie, prin deschiderea rutei directe Iași-Timișoara. Iar de astăzi, le oferim locuitorilor din regiunea Moldovei posibilitatea de a călători cu avionul și pe ruta Iași-Cluj-Iași, extrem de importantă pentru dezvoltarea economiei locale. Această legătură aeriană este un real suport pentru mediul de afaceri și firmele de IT, facilitând totodată schimburile culturale și academice între cele două orașe. Sperăm ca de acum încolo să putem deschide cât mai multe rute împreună și să creștem frecvența zborurilor pe Aeroportul Iași. Felicit întreaga activitate a companiei Tarom și ințiativa acesteia de a asigura o legătura aeriană dintr-un capăt în celălalt al țării. Mulțumim, totodată, partenerului nostru pentru susținerea constantă a dezvoltării Aeroportului Iași și a întregii regiuni”, a declarat Cătalin Bulgariu, Director General Aeroportul Internațional Iași.
“Cursa Iași-Cluj leagă două dintre cele mai importante centre academice,culturale și de afaceri din țară. Pe lângă creșterea numărului de rute externe, trebuie să avem și cât mai multe conexiuni aeriene interne pentru că este esențial ca locuitorii din Regiunea Nord-Est să poată ajunge rapid în orice zonă a țării. Totodată, inaugurarea acestei curse are o valoare simbolică deoarece, în anul în care marcăm Centenarul Marii Uniri, legăm pe calea aerului Moldova și Transilvania, iar zborurile sunt operate de o companie românească”, a precizat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
Tarifele pornesc de la 40 euro pentru o călătorie dus-întors, având incluse un bagaj de mână de 10 kg, un bagaj de cală de 23 kg, catering la bord și check-in-ul. Pasagerii își pot achiziționa bilete de pe site-ul companiei: www.tarom.ro, sau prin agențiile proprii și partenere Tarom.
În prezent, de pe Aeroportul Iași, compania Tarom operează zboruri directe spre Londra (Luton), Tel Aviv, București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Related posts

Șase noi proiecte câștigate de UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Ligia Voro

ALTEN deschide un nou centru de servicii la Iași

Ionut Oprea

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Stefana Muresan

Lead-uri de peste 1 milion de euro generate prin platforma Softlead, de la începutul anului

Papuc Irina

Topul producătorilor autohtoni de vin: Jidvei – lider, urmat de Cotnari și Cramele Recaș

Stefana Muresan

Complexul President din Băile Felix se transformă în President Resort, cu aquapark, bază de tratament, SPA şi un nou hotel

Stefana Muresan

Clujenii de la Fortech, câștigători în competiția pentru birourile viitorului

Nora Dumitrescu

Top Ansambluri Rezidențiale, la Vivo Mall Cluj Napoca

Nicolae Pop

Producătorul de scaune ergonomice Antares țintește afaceri de 8,5 mil. euro în 2019

redactia

Care sunt furnizorii Casei Regale a României. Statutul, o recunoaștere a calității

redactia

Amplu proiect imobiliar, demarat în Cluj Napoca de Kremlin Development

Stefana Muresan

Noua companie aeriană, lansată de proprietarul Christian Tour, va efectua zboruri de pe Aeroportul Sibiu

Papuc Irina

Wizz Air a inaugurat baza de la Sibiu

Transilvania Business

Electrogrup Cluj-Napoca face o parcare de 395 de locuri la Oradea

Traian Dan

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

Timiș: Muzeu şi observator astronomic, în casa primul astronaut român, Dumitru Prunariu

Stefana Muresan

Explorați natura pe două roți, cu ajutorul Greensylvania

Ligia Voro

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, speaker la o conferință de la Munchen

Stefana Muresan

Desant german la Cluj. 11 companii, prezente la primărie

Nora Dumitrescu

Firma Techtex din județul Bihor, produce 150.000 de măști acreditate pe zi

Traian Dan

Asociația Dental Office Managers: Plan de business în stomatologie? Da, motivează oamenii și facilitează accesul la cele mai noi tehnologii.

Stefana Muresan

14 septembrie – termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru CECCAR

Ligia Voro

Ajutoare de stat în valoare de 151 mil. lei pentru opt companii din industrie şi turism

Stefana Muresan

Leave a Comment