Cluj Ultimele stiri

Hidroconstructia Cluj va realiza lucrarile de stabilizare a versantului Nordic al dealului Hoia din Cluj, contract de peste 26 mil. lei

Consiliul Judetean Cluj va semna, in perioada imediat urmatoare, contractul de achizitie publica ce are ca obiect ,,Lucrari de stabilizare a versantului Nordic al dealului HOIA pentru implementarea proiectului Dezvoltare Parc Industrial TETAROM I – Edificare Cladiri, Extindere si Modernizare Infrastructura”.
,,Importanta semnarii acestui contract si, respectiv, a inceperii lucrarilor de stabilizare e data de faptul ca, in acest fel, vom avea o data certa a finalizarii implementarii proiectului european. Desigur, va urma darea in folosinta a imobilelor si facilitatilor create prin intermediul proiectului, efectul fiind unul pozitiv, de stimulare a dezvoltarii economice”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Semnarea contractului a devenit posibila ca urmare a deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor prin care a fost respinsa, ca nefondata, contestatia formulata de catre KRANZ EUROCENTER SRL. In acest context, lucrarile vor fi realizate de catre Hidroconstructia SA, castigatoarea licitatiei.
Valoarea totala a lucrarilor ce vor fi realizate de catre societatea castigatoare in vederea stabilizarii versantului nordic al Dealului Hoia este de 26.853.412 de lei fara TVA, aceasta constituind oferta cu pretul cel mai scazut dintre cele zece depuse in cadrul licitatiei publice. Oferta declarata castigatoare este, astfel, considerabil mai redusa comparativ cu valoarea estimata initial de 35.872.233 de lei. Vor fi, astfel, executate in baza contractului, lucrari ce vor consta in principal in realizarea unui zid de sprijin pe trei randuri din piloti forati din beton armat si a unui dren de mare adancime.
Anterior, in prima etapa a stabilizarii alunecarilor de teren, in conformitate cu solutiile tehnice propuse de proiectant, s-au efectuat lucrari de taluzare a versantului, santuri drenate si rigole pentru a capta apa si a o conduce la debusee sigure.
Reamintim in acest context faptul ca obiectivul general al proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, proiect a carui cofinantare nerambursabila a fost asigurata in proportie de 50% prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, il constituie cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor in zona metropolitana Cluj-Napoca. Astfel, prin dezvoltarea si extinderea Tetarom I, Consiliul Judetean isi propune sa vina atat in sprijinul dezvoltarii activitatii economice a IMM-urilor autohtone, cat si cu potential de atragere de investitii straine, care sa foloseasca resursa materiala si umana din regiune. In prezent, Parcul Industrial TETAROM I se intinde pe o suprafata de 320.000 de mp si are un grad de ocupare de 100%, deservind 75 de clienti. Valoarea totala a investitiilor deja atrase in Parcul Industrial Tetarom I este de peste 60 de milioane de euro iar numarul locurilor de munca create aici este de 2.500.

Related posts

Companie din zona bricolajului vrea să se extindă la Brașov: își listează 25% din acțiuni la bursă

Papuc Irina

Park & Ride de 11 milioane de euro lângă Aeroportul Cluj

Nora Dumitrescu

Complexul Wellness Termal Nymphaea din Oradea, încasări de peste 1 mil. euro în august

redactia

Spații noi, moderne, pentru Start-up-uri în Făgăraș realizate prin fonduri REGIO  

Ligia Voro

Deutsche Telekom va face arhivare electronică în centrul său de la Cluj

redactia

Vastint închiriază 1.700 m² în cadrul Timpuri Noi Square către Zitec

Ionut Oprea

Alergia la polenul de ambrozie poate fi tratată natural

Ligia Voro

Proiectarea şi execuţia căii ferate de mare viteză Oradea-Episcopia Bihor-Cluj, lansate în acest an

Stefana Muresan

Enel România a primit certificarea pe standardul care recunoaşte sistemul de management în combaterea mitei

Papuc Irina

Fermierii afectați de secetă pot solicita, începând de azi, ajutor de la stat

Traian Dan

Avocatul și rolul său în real estate

Ligia Voro

D-Link lansează camera termică DCS-9500T pentru măsurarea temperaturii

Papuc Irina

Investiție de 16 milioane de euro la Brașov: a fost semnat contractul pentru construirea unui garaj pentru viitoarele autobuze electrice

Ion Surdu

Zalău Value Centre, gazdă pentru produsele locale din Sălaj

Nora Dumitrescu

Descoperă moda pentru bărbați din noul sezon, pe ANSWEAR.RO

Ligia Voro

NEPI negociază exclusiv cu AFI Europe vânzarea a 4 clădiri de birouri

Ligia Voro

Club Aventura Praid, unicul parc subteran de aventură din Europa. Investiţie de circa 250.000 de euro

redactia

AWAKE lansează AWAKE Spotlight și invită trupe și DJ să fie parte din line-up

Ligia Voro

Ecosistemul pentru start-up-uri La French Tech România a fost lansat

Ligia Voro

A 26-a Conferință Anuală și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

redactia

Cluj: 65 de km de drumuri judetene reabilitati si modernizati in 2017, 660 km pe care s-au executat lucrari de intretinere

Stefana Muresan

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acţiunile Victoriabank

Stefana Muresan

La Cluj, s-a dat startul luptei împotriva risipei de pâine, prin campania „nu arunca pâinea”

redactia

Turismul și localurile din Maramureș, grav afectate de pandemie

Nora Dumitrescu

Leave a Comment