Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroconstructia Cluj va realiza lucrarile de stabilizare a versantului Nordic al dealului Hoia din Cluj, contract de peste 26 mil. lei

Consiliul Judetean Cluj va semna, in perioada imediat urmatoare, contractul de achizitie publica ce are ca obiect ,,Lucrari de stabilizare a versantului Nordic al dealului HOIA pentru implementarea proiectului Dezvoltare Parc Industrial TETAROM I – Edificare Cladiri, Extindere si Modernizare Infrastructura”.
,,Importanta semnarii acestui contract si, respectiv, a inceperii lucrarilor de stabilizare e data de faptul ca, in acest fel, vom avea o data certa a finalizarii implementarii proiectului european. Desigur, va urma darea in folosinta a imobilelor si facilitatilor create prin intermediul proiectului, efectul fiind unul pozitiv, de stimulare a dezvoltarii economice”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Semnarea contractului a devenit posibila ca urmare a deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor prin care a fost respinsa, ca nefondata, contestatia formulata de catre KRANZ EUROCENTER SRL. In acest context, lucrarile vor fi realizate de catre Hidroconstructia SA, castigatoarea licitatiei.
Valoarea totala a lucrarilor ce vor fi realizate de catre societatea castigatoare in vederea stabilizarii versantului nordic al Dealului Hoia este de 26.853.412 de lei fara TVA, aceasta constituind oferta cu pretul cel mai scazut dintre cele zece depuse in cadrul licitatiei publice. Oferta declarata castigatoare este, astfel, considerabil mai redusa comparativ cu valoarea estimata initial de 35.872.233 de lei. Vor fi, astfel, executate in baza contractului, lucrari ce vor consta in principal in realizarea unui zid de sprijin pe trei randuri din piloti forati din beton armat si a unui dren de mare adancime.
Anterior, in prima etapa a stabilizarii alunecarilor de teren, in conformitate cu solutiile tehnice propuse de proiectant, s-au efectuat lucrari de taluzare a versantului, santuri drenate si rigole pentru a capta apa si a o conduce la debusee sigure.
Reamintim in acest context faptul ca obiectivul general al proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, proiect a carui cofinantare nerambursabila a fost asigurata in proportie de 50% prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, il constituie cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor in zona metropolitana Cluj-Napoca. Astfel, prin dezvoltarea si extinderea Tetarom I, Consiliul Judetean isi propune sa vina atat in sprijinul dezvoltarii activitatii economice a IMM-urilor autohtone, cat si cu potential de atragere de investitii straine, care sa foloseasca resursa materiala si umana din regiune. In prezent, Parcul Industrial TETAROM I se intinde pe o suprafata de 320.000 de mp si are un grad de ocupare de 100%, deservind 75 de clienti. Valoarea totala a investitiilor deja atrase in Parcul Industrial Tetarom I este de peste 60 de milioane de euro iar numarul locurilor de munca create aici este de 2.500.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost lansat zborul direct IAȘI-CLUJ. Ruta internă este operată de compania Tarom

Articolul următor

„Infrastructura energetică în orașe”, simpozion marca AHK România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share