Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Infrastructura energetică în orașe”, simpozion marca AHK România

„Infrastructura energetică în orașe” este titlul simpozionului organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) la Hotel Intercontinental în data de 12 iunie 2018, între orele 8:30 şi 16:00.
Cuvântul de deschidere a evenimentului va fi rostit de Sebastian Metz, directorul AHK România și de Cristina Raiciu, adjunct al atașatului economic al Ambasadei Republicii Federale Germania la București.
Simpozionul vine în deschiderea delegației de afaceri și dorește să susțină stabilirea unor prime contacte între consumatorii energetici din România, specialiștii în energie și firmele românești, pe de o parte și companiile germane pe de altă parte. La manifestare vor fi prezenți reprezentanți ai guvernului federal alături de experți germani și români care vor expune atât aspectele legislative actuale, cât și soluțiile tehnice și experiențele concrete privind eficiența energetică în procese industriale.
Domnul Vicepreședinte ANRE, Zoltan Nagy-Bege, va oferi participanților o viziune de ansamblu asupra sectorului energetic din România la ora actuală, iar specialiștii germani vor veni cu o prezentare a eficienței energetice în Germania precum și cu exemple practice privind implementarea unor sisteme de management energetic în orașele din această țară. De asemenea se va vorbi despre posibilități moderne de stocare a energiei.
Panelul final le va oferi în special firmelor din Germania oportunitatea de a afla cum pot pătrunde mai ușor pe piața din România, la ce trebuie să fie atenți când își caută un partener de afaceri român, care sunt diferențele dintre modul de business românesc și cel german.
Cele șase firme germane care doresc să intre, respectiv să îşi consolideze poziţia pe piaţa din România îşi vor prezenta pe scurt sistemele şi produsele. Pentru o mai bună informare privind respectivele companii, găsiți aici scurte prezentări ale acestora.

În perioada imediat următoare simpozionului, firmele germane urmează să aibă întâlniri bilaterale cu posibili parteneri, firme din România. În această întreprindere, reprezentanții firmelor germane, ce vizitează România vor fi însoțiți de angajați ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane.
Simpozionul reprezintă cea de-a doua etapă a evenimentului iniţiat şi finanţat de Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania ce se adresează firmelor româneşti şi germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul eficienţei energetice în infrastructură şi are ca scop promovarea pe plan local a sistemelor şi produselor germane destinate creșterii eficienței energetice. Costurile evenimentului sunt suportate integral de Ministerul Federal al Economiei si Energiei din Germania prin programul Energy Solutions made in Germany.
Despre Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană (AHK România)
Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane din România. Înființată în septembrie 2002, AHK Romania numără în prezent circa 600 de firme membre și este cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România. AHK Romania este actorul principal în cadrul relațiilor economice româno-germane şi promovează de peste zece ani cu succes relațiile economice dintre cele două țări. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care le organizează, AHK România susține firmele germane la intrarea lor pe piața românească și, în egală măsură, este partener pentru companiile românești interesate de piața germană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hidroconstructia Cluj va realiza lucrarile de stabilizare a versantului Nordic al dealului Hoia din Cluj, contract de peste 26 mil. lei

Articolul următor

Ilan Laufer: Companiile românești pot obține, prin Smart Start USA, de la 50.000 de dolari pentru afaceri pe piața americană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share