Agricultura Alba Industrie Ultimele stiri

Compania Transavia primește certificarea exclusivă în România, Global G.A.P. pentru produsele sale

Fermele Transavia implementează în premieră românească standardul Global G.A.P. de bune practici și sustenabilitate în agricultură. Fermele Transavia au primit o nouă certificare exclusivistă care atestă calitatea produselor din carne de pui printr-o producție durabilă și sigură. În cadrul companiei, siguranța alimentară presupune aplicarea celor mai noi cerințe ale standardelor internaționale de calitate și siguranță. În acest sens, Transavia a implementat cele mai înalte standarde de calitate în domeniul alimentar.
Pentru consumatori și comercianți, GLOBAL G.A.P. reprezintă garanția faptului că produsele alimentare ating cel mai înalt nivel de calitate și siguranță alimentară, fiind realizate într-un mod sustenabil pe tot lanțul de producție, respectând cele mai drastice cerințe în ceea ce privește siguranța alimentară, bunăstarea animalelor, impactul asupra mediului înconjurător, utilizarea responsabilă a apei, producția sigură și durabilă a hranei pentru animale, a activităților de creștere și a normelor legate de securitatea și bunăstarea angajaților.
”Siguranța alimentară și calitatea vieții consumatorilor noștri stau la baza principiilor companiei noastre. Toate produsele pe care le comercializăm la nivel național și internațional sunt produse în conformitate cu ultima versiune a celor mai înalte norme și standarde internaționale de siguranță alimentară, sub atenta supraveghere a autorităților sanitar-veterinare și de mediu. Compania are implementate și certificate până în momentul actual următoarele standarde: ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food v7, Halal”, confirmă dr.ing. Ioan Popa, președintele Transavia.
Din iunie 2018, un nou certificat atestă calitatea produselor Transavia și acesta este Global G.A.P. (Good Agricultural Practices)- cel mai important program de asigurare a fermelor la nivel mondial, care atestă Bunele Practici din agricultură în ferme și facilități de producție.
Acest standard reușește conexiunea importantă între producător și comerciant, pentru asigurarea unui produs cât mai sigur pentru consumatori. Standardul Global G.A.P. cultivă ideea unei agriculturi durabile la toate nivelele: siguranță alimentară, mediu, bunăstarea animalelor și sănatatea muncitorilor, bunăstare și siguranță în muncă. Asigură producția sustenabilă la nivelul strategic de producție furaj și hrană păsări, reproducție și incubație, ferme de creștere, foarte important și specific doar pentru producătorii de carne de pasăre, categorie în care compania Transavia este lider în România de peste 11 ani.
Global G.A.P. este un standard specific si exclusiv producătorilor- deoarece vizează aceste secțiuni importante, asigurând transparența producției în fața retailerilor și a consumatorilor. Transavia este singurul producător integrat 100% de la bob la furculiță care a dobândit în exclusivitate această certificare pe piața românească, îndeplinind toate condițiile impuse de acest standard. Sunt peste 450 de cerințe Global G.A.P, parcurse și completate peste tot în fermele și facilitățile de producție Transavia și acestea reunesc o compilație de acte legislative și cerințe ale mai multor retaileri importanți din străinătate.
„Obținerea certificatului Global G.A.P. reprezintă o nouă recunoaștere a activității pe care o realizăm de peste 27 de de ani în concordanță cu cele mai noi standarde și tehnologii moderne, având rolul de a asigura consumatorii de seriozitatea și implicarea noastră în întreg procesul integrat de producție. Încă o dată, ne respectăm promisiunea făcută către consumatorii de pretutindeni prin Well Made in Romania și comunicată directă pe ambalajul produselor noastre prin Siguranță asumată de familia fondatoare”, declară dr.ing.Ioan Popa, președintele Grupului Transavia.
Despre Transavia
Transavia este unul dintre cele mai reputate business-uri de familie românești, cu o experiență de peste 27 de ani pe piață, timp în care a devenit liderul local al industriei de carne de pui. Companie cu capital 100% românesc, Transavia operează sustenabil cu un model de business integrat vertical pentru a oferi cel mai bun standard de alimentație consumatorilor români și de pretutindeni. Deschiderea permanentă spre inovație în business a contribuit la succesul de care Transavia se bucură astăzi, clasându-se în topul celor mai valoroase companii din România. Calitatea produselor, precum și performanțele atinse, au adus companiei Transavia titlul onorific de Furnizor al Casei Regale a României în anul 2006, precum și o serie de premii naționale și internaționale. În prezent, Transavia are peste 2000 de angajați, 28 ferme de creștere a păsărilor și 4 ferme de producție vegetală, o fabrică de nutrețuri combinate, 3 abatoare performante de ultimă generație și o fabrică de procesare a cărnii. Fermele Transavia sunt localizate în 8 județe din România, în Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Timiș, Mureș, Harghita și Caraș Severin, unde anual se produc peste 70.000 de tone de carne de pui. Produsele companiei se ridică la cele mai înalte standarde de calitate și sunt prezente în majoritatea lanțurilor de retail modern prin bradurile Fragedo și Papane. Peste 25% la sută din producția anuală a companiei merge pe piața de export, în mai multe țări europene, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Spania și Croația.

Related posts

Romgaz continuă livrările de gaze către Electrocentrale Constanţa

redactia

Reșița va avea tramvaie mai bune decât Bucureștiul. 77 de milioane de euro, investiți într-un proiect de mobilitate urbană

redactia

Investiții ultramoderne la Aiud: vor fi procurate 16 autobuze electrice

Papuc Irina

E.ON a iluminat cu leduri o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Un oraș în oraș: Proiect pe 237 de hectare, care va avea 15-20.000 de locuințe, la Cluj Napoca

redactia

Real estate & construction forum

Ionut Oprea

Cemacon, profit operațional în creștere cu 65% în S1

Stefana Muresan

Cartierele Borhanci și Sopor, legate la centura metropolitană

Nora Dumitrescu

Smart City Expo World Congress 2018 eyes a record-breaking edition under the theme Cities to live in

Ionut Oprea

Complexul Hotelier Univers T*** va fi modernizat. Vezi cum și cât costă!

Ligia Voro

Brașov: Bilka și-a crescut afacerile cu peste 50% în primul semestru

Stefana Muresan

Ministerul Transporturilor vrea să aloce 35,32 milioane lei pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată

Stefana Muresan

„Via Transilvanica”, turism la pas prin judeţul Mureş

Stefana Muresan

Silcotub își dublează producția de componente pentru airbag

Nora Dumitrescu

Oradea la ceas aniversar

Traian Dan

Cartierul Diasporei Oradea prinde contur

Traian Dan

Admitere online la ULBS în acest an. Peste 100 de locuri vor fi subvenționate de firme cu activitate în Sibiu

Ion Surdu

Fonduri pentru primăriile bihorene în funcție de indicatorii de performanță

Traian Dan

CJ Alba, peste un milion de euro pentru reabilitarea Ansamblului Câmpia Libertății din Blaj

Stefana Muresan

Orașele Transilvaniei și Banatului, magnet pentru turiști

redactia

[Enjoy Transylvania!] Lechința, the Land of Revived Saxon Vineyards

Transilvania Business

CORESPONDENȚĂ TB – Liderii UE au ajuns la Sibiu – FOTO

Stefana Muresan

Banca Transilvania – la o valoare de 2,4 miliarde euro, acțiunile – maxim istoric

Stefana Muresan

Pace pe autostradă. Se reiau lucrările pe lotul Câmpia Turzii – Chețani

Nora Dumitrescu

Leave a Comment