Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare europeană de 212 mil. lei pentru realizarea Centurii de Est a municipiului Arad

Vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Sergiu Bilcea a anuntat ca realizarea Centurii de Est a municipiului Arad, care va inchide astfel inelul de centura al Aradului, va fi cea mai importanta investitie de infrastructura la nivelul judetului. Lucrarea se realizeaza din fonduri europene, prin Programul Operational Regional, iar termenul de depunere a documentatiei este 2 iulie.
Ea presupune construirea unui nou pod peste Mures si a unui pasaj peste calea ferata in zona Vladimirescu si Fantanele. Valoarea totala estimata a investitiei este de 212.008.073,06 lei inclusiv TVA, tronsonul avand o lungime de 11 kilometri. Consilierii judeteni au votat, in ultima sedinta extraordinara, indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect de anvergura.
„Este un proiect de amploare, care face parte din strategia Consiliului Judetean de imbunatatire a retelei de drumuri judetene si cresterea calitatii si sigurantei traficului rutier. Legam cele doua maluri ale Muresului, scoatem traficul greu din municipiu, facem jonctiunea directa intre doua drumuri nationale: Deva-Arad, respectiv Timisoara-Arad. Tronsonul pe care dorim sa-l modernizam inseamna de fapt un drum adecvat standardelor actuale, care va avea o lungime de 11 kilometri, un pod peste Mures, cinci sensuri giratorii, o trecere de cale ferata, piste de biciclisti, statii de autobuz, iluminare publica. Practic legam cu inca un pod cele doua maluri ale Muresului. Pe plan economic, acest proiect mai inseamna si oportunitatea de a atrage investitori, de a creste nivelul de trai, in special pe malul stang al Muresului, zona Frumuseni-Fantanele”, a declarat Sergiu Bilcea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad.
„Practic, vom «inchide» inelul de centura al municipiului Arad, vom scoate traficul de tranzit din municipiu, iar principalele beneficii directe ale aradenilor vor fi fluidizarea traficului, implicit scurtarea timpului de deplasare, dar si scaderea poluarii si cresterea confortului urban”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișul, campion la vânzările de terenuri agricole. Agro Nevada Tim a cumpărat terenuri de milioane de euro

Articolul următor

Compa, Con-A și Total NSA, cele mai mari companii sibiene cu capital autohton privat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share