Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișul, campion la vânzările de terenuri agricole. Agro Nevada Tim a cumpărat terenuri de milioane de euro

Proprietarii de terenuri agricole din judeţul Timiş au încheiat 4.877 de tranzacţii de vânzare-cumpărare în primele cinci luni ale acestui an, echivalentul a 8,2% din numărul total de loturi agricole vândute în această perioadă la nivel naţional, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Cel mai scump teren a fost vândut în acest judeţ, potrivit capital.ro.
În luna aprilie bănăţenii au vândut cel mai mare volum de pământ, adică 1.289 de loturi, aproape dublu faţă de volumul de tranzacţii încheiat în luna ianuarie.
Topul judeţelor cu cel mai mare număr de tranzacţii cu terenuri agricole încheiate în primele cinci luni este completat pe locul doi de Arad, cu 3.789 tranzacţii, Dolj, cu 3.097 terenuri vândute, Brăila, cu 2.725 de vânzări, şi Buzău, cu 2.547 de tranzacţii, scrie sursa citată.
Practic, primele cinci judeţe din top acoperă aproape 30% din numărul de terenuri agricole vândute în primele cinci luni ale anului la nivel naţional.
Ministerul Agriculturii şi-a dat avizul final pentru doar 11 tranzacţii cu terenuri agricole mai mari de 30 de hectare în aceeaşi perioadă. Cel mai scump teren, în suprafaţă de 85,4 hectare, a fost cumpărat la un preţ de 2,56 mil. lei, adică aproape 551.000 euro. Terenul este situat în comuna Voiteg din judeţul Timiş şi a fost achiziţionat de Corvin-Petru Mateiu, prin firma sa Agro Nevada Tim, de la Simona-Nicoleta Morariu, potrivit informaţiilor publicate de Ministerul Agriculturii. Cumpărătorul este un agricultor cunoscut din Timiş. Tot el a fost autorul celei mai mari tranzacţii cu teren arabil din România în anul 2015, când a cumpărat 142,2 de hectare tot în comuna Voiteg la un preţ de 1,3 mil. euro. Ulterior, Mateiu a mai cumpărat 260 de hectare de teren în aceeaşi localitate pentru care a plătit 2,4 mil. euro.
La coada clasamentului se plasează Vâlcea, Gorj, Covasna şi Sălaj, judeţe în care s-au vândut în jur de 400 de terenuri agricole în perioada analizată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DPD România a lansat un serviciu de curierat regional, cu livrări în Bulgaria, Ungaria şi Grecia

Articolul următor

Finanțare europeană de 212 mil. lei pentru realizarea Centurii de Est a municipiului Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share