Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compa, Con-A și Total NSA, cele mai mari companii sibiene cu capital autohton privat

Cu peste 1,4 miliarde de lei cifră de afaceri, cu aproape 70 de milioane de lei profit și cu mai bine de 3.100 de angajați împreună, Compa, Con-A și Total NSA rămân cele mai mari companii sibiene cu capital autohton privat. Este rezultatul analizei realizată de Turnul Sfatului asupra a 54 dintre cele mai mari afaceri sibiene și pe baza datelor recent publicate de Ministerul Finanțelor, referitor la rezultatele financiare înregistrate anul trecut.
Cu excepția firmelor controlate de Ilie Carabulea și a celor din fostul grup Polisano, majoritatea companiilor sibiene analizate de sursa citată au înregistrat creșteri serioase în ultimul an financiar încheiat, pentru care Ministerul Finanțelor tocmai a publicat datele contabile. Demnă de luat în seamă este evoluția marilor insolvențe din județ, precum cele ale firmelor controlate de Ioan Ciolan (Ambient) sau Gherghe Călburean (DaFora), companii care dau semne de revenire atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cât și al profitului.
Cea mai mare societate din Sibiu rămâne Compa, producătoare de subansamble auto, al cărei acționar majoritar (54,59% din acțiuni) rămâne Asociația angajaților. Compa a înregistrat o cifră de afaceri de peste 704 milioane de lei, cu zece procente mai mare decât cea anterioară. Profitul raportat este de 38 de milioane, cu un sfert mai mic decât cel din 2016, în timp ce numărul mediu de angajați a ajuns la peste 2.000 (față de 1.954 în 2016).
Rezultatele obținute de Con-A sunt replicate de toate companiile din grupul controlat de Mircea Bulboacă. Alături de Con-A Electric, Con-A Finisaje, Con-A Instal și Unimat, grupul controlat de constructorul sibian a ajuns la o cifră de afaceri de peste 717 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de peste 41%. Profitul companiilor din grup este mai mare cu 51% față de cel de anul trecut, iar numărul angajaților a ajuns la aproape 1.000.
Pe locul doi se află Con-A, societatea de construcții parte a grupului de firme deținute de Mircea Bulboacă. Con-A a înregistrat o creștere spectaculoasă a cifrei de afaceri la care au contribuit și contractele cu statul, prin care constructorul sibian a ridicat stadioanele din Craiova și Târgu Jiu. Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor, Con-A a încheiat ultimul an financiar cu un rulaj de peste 548 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu mai bine de 51% (362 de milioane de lei, în 2016).
Pe locul trei al celor mai mari companii sibiene se află Total NSA cu sediul social în Săliște, societatea controlată de Ioan Domnariu. Specializată în transporturi rutiere, compania lui Domnariu a avut, însă, o scădere a cifrei de afaceri de aproape șase procente, coborând la 194,6 milioane de lei. Profitul a rămas pe același trend în scădere: dacă în 2015 acesta era de aproape zece milioane de lei, în 2016 a scăzut la 1,8 milioane, pentru ca în ultimul an financiar încheiat, profitul să fie unul de sub 300.000 de lei. Numărul angajaților a crescut, însă, de la 407 la 455 de persoane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțare europeană de 212 mil. lei pentru realizarea Centurii de Est a municipiului Arad

Articolul următor

Romelectro, ofertă pentru retehnologizarea centralei hidroelectrice Vidraru

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share