Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romelectro, ofertă pentru retehnologizarea centralei hidroelectrice Vidraru

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică, continuă procesul de achiziție publică pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru, centrală care a fost pusă în funcțiune acum aproape 52 de ani, cu o capacitate instalată cumulată a celor 5 hidroagregate de 220 MW și o producție medie anuală de energie electrică de 400 GWh.
Până acum, la începutul lunii iunie, Hidroelectrica a primit două oferte, din partea companiei românești Romelectro, în asociere cu Litostroj Power, din Slovenia, respectiv din partea PowerChina Huadong Engineering Company Ltd.
Romelectro este implicată, alături de compania spaniolă Duro Felguera, și în investiția  ˮDezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gazeˮ, o centrală cu o putere instalată cuprinsă între 380-430 MW. Investiția de la Iernut aparține celui mai mare producător de gaze naturale autohton, Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaș.

Înființată în 1954, PowerChina Huadong Engineering Corporation este o companie de stat cheie afiliată la Top 500 companii,  este locată în Hangzhou și are filiale în Sichuan, Chongqing, Yunnan, Fujian și Anhui, și birouri în  Vietnam, Turcia, Nigeria, Kenya și Etiopia. Compania este specializată în hidroenergie și în energie regenerabilă, construcții civile și dezvoltarea mediului, securitate tehnică a barajelor etc. 
Contractul, potrivit unor surse din Ministerul Energiei, ar putea fi încheiat în următoarele două luni, Hidroelectrica bugetând în jur de 38 de milioane de lei pentru demararea acestei investiții.
Ligia VORO
Sursa foto: Agerpres Foto
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compa, Con-A și Total NSA, cele mai mari companii sibiene cu capital autohton privat

Articolul următor

Telemeaua de Sibiu a obţinut protecţie naţională, producătorii vor fi certificaţi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share