București Energie Energy Mirror Of Romania Slider

Romelectro, ofertă pentru retehnologizarea centralei hidroelectrice Vidraru

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică, continuă procesul de achiziție publică pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru, centrală care a fost pusă în funcțiune acum aproape 52 de ani, cu o capacitate instalată cumulată a celor 5 hidroagregate de 220 MW și o producție medie anuală de energie electrică de 400 GWh.
Până acum, la începutul lunii iunie, Hidroelectrica a primit două oferte, din partea companiei românești Romelectro, în asociere cu Litostroj Power, din Slovenia, respectiv din partea PowerChina Huadong Engineering Company Ltd.
Romelectro este implicată, alături de compania spaniolă Duro Felguera, și în investiția  ˮDezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gazeˮ, o centrală cu o putere instalată cuprinsă între 380-430 MW. Investiția de la Iernut aparține celui mai mare producător de gaze naturale autohton, Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaș.

Înființată în 1954, PowerChina Huadong Engineering Corporation este o companie de stat cheie afiliată la Top 500 companii,  este locată în Hangzhou și are filiale în Sichuan, Chongqing, Yunnan, Fujian și Anhui, și birouri în  Vietnam, Turcia, Nigeria, Kenya și Etiopia. Compania este specializată în hidroenergie și în energie regenerabilă, construcții civile și dezvoltarea mediului, securitate tehnică a barajelor etc. 
Contractul, potrivit unor surse din Ministerul Energiei, ar putea fi încheiat în următoarele două luni, Hidroelectrica bugetând în jur de 38 de milioane de lei pentru demararea acestei investiții.
Ligia VORO
Sursa foto: Agerpres Foto

Related posts

Peste 2,2 milioane de euro, investite de E.ON, în ultimii cinci ani, în şcolile din România

Stefana Muresan

Noua descoperire de zăcământ a Romgaz de la Caragele, pusă în exploatare în 2020-2021

redactia

15 firme bistrițene și-au luat licență să producă energie electrică

Stefana Muresan

Leave a Comment