Antreprenori Ultimele stiri

Comunitatile de mame – pepiniera pentru noua generatie de antreprenori romani

Despre romani se spune ca nu sunt uniti si nu stiu sa functioneze in comunitate. Experienta comunitatilor de mame arata insa ca exista o nevoie de apartenenta si ca modelul comunitatilor din alte tari poate fi aplicat cu succes si in Romania.
Comunitatea Mamprenoare reuneste mame antreprenor din toata tara, iar sub umbrela ei sunt organizate diverse evenimente menite sa creasca vizibilitatea micilor afaceri de familie – motorul unei economii sanatoase.
Managementul acestei comunitati, aparute in urma cu peste doi ani si care numara deja peste 400 de membre, este voluntar; existand mamici care indeplinesc rolul de Community Manager in nu mai putin de 10 orase din tara, rolul de Manager de Presa, si de Manager Promovare Online. In schimbul implicarii lor in comunitate, membrele sunt recompensate cu vizibilitate.
Prin mobilizarea mamprenoarelor la nivel local au fost deja incheiate mai multe parteneriate cu organizatori ai evenimentelor, targurilor si festivalurilor locale. Astfel, membrele au oportunitatea de a se promova gratuit, prin organizarea de ateliere cu acces liber pentru public, in cadrul evenimentelor. Mentionam „Hangariada – Festival de arta si zbor” si „Sotron – Festivalul Copilariei” in Iasi, la care au participat, recent, membrele comunitatii locale, sub indrumarea Irinei Nichifiriuc – Community Manager Iasi si Instructor Parenting. Atelierele iesencelor au fost pline de veselie si entuziasm, la ele participand sute de copii care au invatat, gratuit, foarte multe lucruri noi, de la programarea pe computer la pregatirea taieteilor de casa, s-au jucat si au dansat, in timp ce mamicile lor socializau si schimbau idei de afaceri. Tot in aceasta vara, mamprenoarele din Iasi vor participa la Festivalul Lavandei intre 29 iunie – 1 iulie in comuna Miroslava.
Un alt exemplu legat de modul de functionare al comunitatii Mamprenoare este participarea acesteia la cel mai mare eveniment sportiv al anului, „Sports Festival”, intre 16-17 iunie, la Cluj-Napoca. În anul în care Clujul este Oraș European al Sportului, Sports Festival a pregatit pentru clujeni 21 de sporturi (baschet, caiac, ciclism, crossul epilepsiei, cross training, escalada, fitness, fotbal, golf, handbal, kendama, oina, padel, petanque, rugby, sah, scrima, tenis, tenis de masa, tiroliana, volei) si doua meciuri demonstrative, de tenis si de fotbal. Mai mult, în cele patru zile de festival vor fi difuzate meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Mondial si vor fi DJ-i care vor întreține atmosfera între meciuri. Daca cei mari se vor putea bucura de cele mai vestite bunătăți culinare din oraș pe deja tradiționala Alee Stadion (street food), vor putea savura băuturi pentru toate gusturile sau se vor relaxa în zonele speciale amenajate cu hamace și șezlonguri, de cei mai mici dintre vizitatori se vor ocupa chiar …mamprenoarele!
Mamele antreprenor din Cluj-Napoca pregatesc pentru copii atelierele interesante si gratuite: pictura pe textile, facepainting, bodypainting, atelier de poveste – povestea ta in cuvinte si imagini, atelier de design floral, atelier de kraft cu hartie, aruncare la tinta, cursa cu obstacole, sotron, atelier de poveste si decupaj: Ana si prietenii si o joaca inedita pe o mini-alee terapeutica. Organizatoarea Atelierelor Mamprenoarelor este Ana Macovei, Manager Comunitatea Mamprenoare din Cluj Napoca, Designer Floral si Furnizorul oficial de aranjamente florale la Sports Festival.

Un moment special il va reprezenta concursul de desen destinat copiilor. Ideea e simpla: copiii deseneaza pe un suport de hartie oferit de mamprenoare la stand sportul preferat, parintii fac poza la desen si il trimit pe email la contact@mamprenoare.eu Apoi, desenul va fi postat pe pagina de facebook https://www.facebook.com/mamiciantreprenor/urmand ca primele 3 desene care vor acumula cele mai multe like-uri pana in 23 iunie, la ora 20.00, sa fie premiate cu un cadou surpriza consistent din partea Comunitatii Mamprenoare. Mamicile copiilor castigatori vor avea sansa sa fie invitate cu micutii lor la urmatorul workshop Mamprenoare, programat pentru 28 iunie la Cluj-Napoca, pentru a-si ridica premiile.
Comunitatea Mamprenoare se afla intr-o crestere exponentiala; sute de mamici din toata tara alaturandu-se lunar acestei comunitati. Doar in luna mai 2018, Mammprenoare s-a extins organic, dupa Cluj, Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Alba Iulia, Timisoara si Oradea in trei noi orase: Targoviste – Community Manager, Andreea Luciana Radu; Targu Mures – Community Manager, Monica Ioana Dorgo si Baia Mare – Community Manager, Anca Bolos.
Mamprenoarele detin afaceri mici, aflate in diferite stadii de dezvoltare, in cele mai diverse domenii: de la mici ateliere de produse hand-made până la avocați, psihologi, terapeuți, nutritionisti, comunicatori, poeti, designeri florali și ciocolatieri. Intrarea in Comunitate se face prin intermediul unui workshop de antreprenoriat organizat de catre managerul comunitatii locale. Programul workshopurilor viitoare este publicat pe website-ul www.mamprenoare.eu
De mentionat si faptul ca mamele antreprenor din Romania au chiar si o publicatie proprie: revista Mamprenoare, cu format glossy si povesti inspirationale despre curajul de reinventare si despre transformarea maternitatii in oportunitate de business; revista al carei numar doi va vedea lumina tiparului in aceasta luna 2018! Revista Mamprenoare este singura revista de antreprenoriat scrisa in totalitate de mame antreprenor si tiparita in regie proprie. Revista se tipareste in 1000 de exemplare si este distribuita de catre mamele antreprenor.
Comunitatea Mamprenoare este un Business Hub & Accelerator, infiintat in urma cu peste 2 ani de catre Alina Bota, mama antreprenor care si-a dorit sa ofere sprijin mamelor aflate la inceput de drum, sa le incurajeze sa stea pe picioarele lor si sa le puna in contact cu alte mame cu preocupari si valori similare. Comunitatea a pornit din Cluj Napoca si s-a extins rapid in 10 orase din tara.

Related posts

Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, reales președinte

Ligia Voro

UBB, prima universitate din România și printre primele din lume

Stefana Muresan

7 septembrie – «Zilele Siguranței Rutiere Michelin»

Ligia Voro

Ocean Fish procesează 12 tone de pește pe zi cu ajutorul soluției de la Senior Software

Stefana Muresan

World Class, primul chirias in AFI Tech Park

Ionut Oprea

Companiile anticipeaza investitii in personal

Ionut Oprea

România, a şaptea piaţă de bere din Europa. Volumul pieţei berii a crescut uşor în 2019 în volum

Ion Surdu

Cooperativa Țara Mea investește 6 milioane de euro într-un abator destinat cărnii de oaie

redactia

Alianţa Vestului – Autostrada Transilvania, Autostrada Timişoara – Belgrad, tren de mare viteză între cele patru oraşe, finalizarea centurilor, dezvoltarea aeroporturilor, atragerea de fonduri europene

redactia

Corina Crețu despre aderarea României la Zona Euro: ”Este un deziderat de urmărit”

redactia

„Te Răcorești și Reîmpădurești” cu încă 50.000 de brazi plantați de Bergenbier anul acesta

Stefana Muresan

Primăria Arad va reamenaja cu 100 milioane lei o piață istorică

redactia

Aplicații în medicină, turism, servicii și auomatizări la „MHPBigBrains”

Ligia Voro

Mihai Daraban: Măsurile de supraimpozitare, o lovitură la adresa stabilității economice

redactia

Cluj: Fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, investește într-un centrul de agrement în Făget

Stefana Muresan

Profit record în primele șase luni pentru Hidroelectrica

Stefana Muresan

DAFCOCHIM, connecting people – liantul între fermieri și furnizorii de inputuri

Ligia Voro

Grupul Banca Transilvania a luat trei premii la bursă

Nora Dumitrescu

2017 – an de creștere pentru compania bistrițeană RAAL: cifră de afaceri de 279 milioane lei și peste 2000 de angajați

Stefana Muresan

Mașinile care depozitează ilegal deșeuri în Bihor, filmate cu camere cu infraroșu

Traian Dan

Clujenii de la Life is Hard câștigă trofeul “Soluția anului 2019” în cadrul European IT & Software Excellence Awards – Londra

Stefana Muresan

Centura de Sud a Timișoarei are castigator. Lucrările încep în 2019

Stefana Muresan

Antreprenorul care a ridicat Albalact, în acționariatul Domeniile Boieru

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (7): Arhitectură laică – arhitectură ecleziastică

Transilvania Business

Leave a Comment