Antreprenori Ultimele stiri

Comunitatile de mame – pepiniera pentru noua generatie de antreprenori romani

Despre romani se spune ca nu sunt uniti si nu stiu sa functioneze in comunitate. Experienta comunitatilor de mame arata insa ca exista o nevoie de apartenenta si ca modelul comunitatilor din alte tari poate fi aplicat cu succes si in Romania.
Comunitatea Mamprenoare reuneste mame antreprenor din toata tara, iar sub umbrela ei sunt organizate diverse evenimente menite sa creasca vizibilitatea micilor afaceri de familie – motorul unei economii sanatoase.
Managementul acestei comunitati, aparute in urma cu peste doi ani si care numara deja peste 400 de membre, este voluntar; existand mamici care indeplinesc rolul de Community Manager in nu mai putin de 10 orase din tara, rolul de Manager de Presa, si de Manager Promovare Online. In schimbul implicarii lor in comunitate, membrele sunt recompensate cu vizibilitate.
Prin mobilizarea mamprenoarelor la nivel local au fost deja incheiate mai multe parteneriate cu organizatori ai evenimentelor, targurilor si festivalurilor locale. Astfel, membrele au oportunitatea de a se promova gratuit, prin organizarea de ateliere cu acces liber pentru public, in cadrul evenimentelor. Mentionam „Hangariada – Festival de arta si zbor” si „Sotron – Festivalul Copilariei” in Iasi, la care au participat, recent, membrele comunitatii locale, sub indrumarea Irinei Nichifiriuc – Community Manager Iasi si Instructor Parenting. Atelierele iesencelor au fost pline de veselie si entuziasm, la ele participand sute de copii care au invatat, gratuit, foarte multe lucruri noi, de la programarea pe computer la pregatirea taieteilor de casa, s-au jucat si au dansat, in timp ce mamicile lor socializau si schimbau idei de afaceri. Tot in aceasta vara, mamprenoarele din Iasi vor participa la Festivalul Lavandei intre 29 iunie – 1 iulie in comuna Miroslava.
Un alt exemplu legat de modul de functionare al comunitatii Mamprenoare este participarea acesteia la cel mai mare eveniment sportiv al anului, „Sports Festival”, intre 16-17 iunie, la Cluj-Napoca. În anul în care Clujul este Oraș European al Sportului, Sports Festival a pregatit pentru clujeni 21 de sporturi (baschet, caiac, ciclism, crossul epilepsiei, cross training, escalada, fitness, fotbal, golf, handbal, kendama, oina, padel, petanque, rugby, sah, scrima, tenis, tenis de masa, tiroliana, volei) si doua meciuri demonstrative, de tenis si de fotbal. Mai mult, în cele patru zile de festival vor fi difuzate meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Mondial si vor fi DJ-i care vor întreține atmosfera între meciuri. Daca cei mari se vor putea bucura de cele mai vestite bunătăți culinare din oraș pe deja tradiționala Alee Stadion (street food), vor putea savura băuturi pentru toate gusturile sau se vor relaxa în zonele speciale amenajate cu hamace și șezlonguri, de cei mai mici dintre vizitatori se vor ocupa chiar …mamprenoarele!
Mamele antreprenor din Cluj-Napoca pregatesc pentru copii atelierele interesante si gratuite: pictura pe textile, facepainting, bodypainting, atelier de poveste – povestea ta in cuvinte si imagini, atelier de design floral, atelier de kraft cu hartie, aruncare la tinta, cursa cu obstacole, sotron, atelier de poveste si decupaj: Ana si prietenii si o joaca inedita pe o mini-alee terapeutica. Organizatoarea Atelierelor Mamprenoarelor este Ana Macovei, Manager Comunitatea Mamprenoare din Cluj Napoca, Designer Floral si Furnizorul oficial de aranjamente florale la Sports Festival.

Un moment special il va reprezenta concursul de desen destinat copiilor. Ideea e simpla: copiii deseneaza pe un suport de hartie oferit de mamprenoare la stand sportul preferat, parintii fac poza la desen si il trimit pe email la contact@mamprenoare.eu Apoi, desenul va fi postat pe pagina de facebook https://www.facebook.com/mamiciantreprenor/urmand ca primele 3 desene care vor acumula cele mai multe like-uri pana in 23 iunie, la ora 20.00, sa fie premiate cu un cadou surpriza consistent din partea Comunitatii Mamprenoare. Mamicile copiilor castigatori vor avea sansa sa fie invitate cu micutii lor la urmatorul workshop Mamprenoare, programat pentru 28 iunie la Cluj-Napoca, pentru a-si ridica premiile.
Comunitatea Mamprenoare se afla intr-o crestere exponentiala; sute de mamici din toata tara alaturandu-se lunar acestei comunitati. Doar in luna mai 2018, Mammprenoare s-a extins organic, dupa Cluj, Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Alba Iulia, Timisoara si Oradea in trei noi orase: Targoviste – Community Manager, Andreea Luciana Radu; Targu Mures – Community Manager, Monica Ioana Dorgo si Baia Mare – Community Manager, Anca Bolos.
Mamprenoarele detin afaceri mici, aflate in diferite stadii de dezvoltare, in cele mai diverse domenii: de la mici ateliere de produse hand-made până la avocați, psihologi, terapeuți, nutritionisti, comunicatori, poeti, designeri florali și ciocolatieri. Intrarea in Comunitate se face prin intermediul unui workshop de antreprenoriat organizat de catre managerul comunitatii locale. Programul workshopurilor viitoare este publicat pe website-ul www.mamprenoare.eu
De mentionat si faptul ca mamele antreprenor din Romania au chiar si o publicatie proprie: revista Mamprenoare, cu format glossy si povesti inspirationale despre curajul de reinventare si despre transformarea maternitatii in oportunitate de business; revista al carei numar doi va vedea lumina tiparului in aceasta luna 2018! Revista Mamprenoare este singura revista de antreprenoriat scrisa in totalitate de mame antreprenor si tiparita in regie proprie. Revista se tipareste in 1000 de exemplare si este distribuita de catre mamele antreprenor.
Comunitatea Mamprenoare este un Business Hub & Accelerator, infiintat in urma cu peste 2 ani de catre Alina Bota, mama antreprenor care si-a dorit sa ofere sprijin mamelor aflate la inceput de drum, sa le incurajeze sa stea pe picioarele lor si sa le puna in contact cu alte mame cu preocupari si valori similare. Comunitatea a pornit din Cluj Napoca si s-a extins rapid in 10 orase din tara.

Related posts

Fostul Centru Militar Zonal din Cluj Napoca se transformă în Centrul Cultural Transilvania

redactia

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Ligia Voro

Top cei mai buni angajatori în 2018: Vodafone România, OMV Petrom şi Banca Transilvania, pe primele trei poziţii. Ministerul Apărării, în top 10

redactia

Producţiile de porumb şi floarea soarelui din România, pe primul loc în Uniunea Europeană

redactia

Primul Hackathon Colliers aduce inteligența artificială în piața imobiliară locală

Papuc Irina

Directorul CNAIR: În 2018 se vor finaliza „cu siguranţă” lucrările la 60 de kilometri de autostradă

Stefana Muresan

Rainfall: Cum să nu dai greș cu produsele și serviciile pe care le creezi. Pune clientul la baza strategiei tale!

Transilvania Business

Consiliul Investitorilor Străini: Sănătatea economiei este oglinda deciziilor publice

Stefana Muresan

PRIA IT&C and Intellectual Property

Transilvania Business

Noul președinte al FRT, Ion Țiriac, felicitat de Simona Halep

Ligia Voro

S-a montat noua turlă a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Traian Dan

A fost scoasă la licitație Supervizarea Secțiunii 1 și 5 ale Autostrăzii Sibiu Pitești

Ligia Voro

Tablă inteligentă şi tablete pentru elevi, proiect pe fonduri europene

redactia

Constantin Pogăcean: „Va fi o restartare, important e să nu vină altcineva să ne fure startul”

Transilvania Business

CFR Infrastructură a deschis zeci de șantiere în Regionala Cluj

Nora Dumitrescu

CHEP anunţă schimbări în conducerea subsidiarei din România şi la nivel european

Ligia Voro

Soluția revoluționară oferită de un start-up sibian pentru serviciile de relații cu clienții: primul client – Orange Luxembourg

Papuc Irina

Comisia Europeană susţine continuarea finanţării de 1,13 miliarde euro pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii feroviare

Stefana Muresan

Acționarii Compa Sibiu au aprobat intrarea în sectorul hotelier: va fi creată societatea Compa Hospitality

Papuc Irina

Autonet Import, alături de absolvenți, se bucură de reușita primei clase de învățământ dual

Gruita Ienasoiu

Vodafone – UPC, tranzacție de 18,4 miliarde de dolari

Ligia Voro

TC Capital lansează proiectul Hyperion Towers

Ionut Oprea

Cluj Napoca: Un nou pod va trece peste Someș

redactia

Producătorul de cabluri IPROEB Bistrița, creștere cu 6,6 mil. lei a veniturilor și cu 1,9 mil. lei a profitului net

Stefana Muresan

Leave a Comment