Antreprenori Ultimele stiri

Comunitatile de mame – pepiniera pentru noua generatie de antreprenori romani

Despre romani se spune ca nu sunt uniti si nu stiu sa functioneze in comunitate. Experienta comunitatilor de mame arata insa ca exista o nevoie de apartenenta si ca modelul comunitatilor din alte tari poate fi aplicat cu succes si in Romania.
Comunitatea Mamprenoare reuneste mame antreprenor din toata tara, iar sub umbrela ei sunt organizate diverse evenimente menite sa creasca vizibilitatea micilor afaceri de familie – motorul unei economii sanatoase.
Managementul acestei comunitati, aparute in urma cu peste doi ani si care numara deja peste 400 de membre, este voluntar; existand mamici care indeplinesc rolul de Community Manager in nu mai putin de 10 orase din tara, rolul de Manager de Presa, si de Manager Promovare Online. In schimbul implicarii lor in comunitate, membrele sunt recompensate cu vizibilitate.
Prin mobilizarea mamprenoarelor la nivel local au fost deja incheiate mai multe parteneriate cu organizatori ai evenimentelor, targurilor si festivalurilor locale. Astfel, membrele au oportunitatea de a se promova gratuit, prin organizarea de ateliere cu acces liber pentru public, in cadrul evenimentelor. Mentionam „Hangariada – Festival de arta si zbor” si „Sotron – Festivalul Copilariei” in Iasi, la care au participat, recent, membrele comunitatii locale, sub indrumarea Irinei Nichifiriuc – Community Manager Iasi si Instructor Parenting. Atelierele iesencelor au fost pline de veselie si entuziasm, la ele participand sute de copii care au invatat, gratuit, foarte multe lucruri noi, de la programarea pe computer la pregatirea taieteilor de casa, s-au jucat si au dansat, in timp ce mamicile lor socializau si schimbau idei de afaceri. Tot in aceasta vara, mamprenoarele din Iasi vor participa la Festivalul Lavandei intre 29 iunie – 1 iulie in comuna Miroslava.
Un alt exemplu legat de modul de functionare al comunitatii Mamprenoare este participarea acesteia la cel mai mare eveniment sportiv al anului, „Sports Festival”, intre 16-17 iunie, la Cluj-Napoca. În anul în care Clujul este Oraș European al Sportului, Sports Festival a pregatit pentru clujeni 21 de sporturi (baschet, caiac, ciclism, crossul epilepsiei, cross training, escalada, fitness, fotbal, golf, handbal, kendama, oina, padel, petanque, rugby, sah, scrima, tenis, tenis de masa, tiroliana, volei) si doua meciuri demonstrative, de tenis si de fotbal. Mai mult, în cele patru zile de festival vor fi difuzate meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Mondial si vor fi DJ-i care vor întreține atmosfera între meciuri. Daca cei mari se vor putea bucura de cele mai vestite bunătăți culinare din oraș pe deja tradiționala Alee Stadion (street food), vor putea savura băuturi pentru toate gusturile sau se vor relaxa în zonele speciale amenajate cu hamace și șezlonguri, de cei mai mici dintre vizitatori se vor ocupa chiar …mamprenoarele!
Mamele antreprenor din Cluj-Napoca pregatesc pentru copii atelierele interesante si gratuite: pictura pe textile, facepainting, bodypainting, atelier de poveste – povestea ta in cuvinte si imagini, atelier de design floral, atelier de kraft cu hartie, aruncare la tinta, cursa cu obstacole, sotron, atelier de poveste si decupaj: Ana si prietenii si o joaca inedita pe o mini-alee terapeutica. Organizatoarea Atelierelor Mamprenoarelor este Ana Macovei, Manager Comunitatea Mamprenoare din Cluj Napoca, Designer Floral si Furnizorul oficial de aranjamente florale la Sports Festival.

Un moment special il va reprezenta concursul de desen destinat copiilor. Ideea e simpla: copiii deseneaza pe un suport de hartie oferit de mamprenoare la stand sportul preferat, parintii fac poza la desen si il trimit pe email la contact@mamprenoare.eu Apoi, desenul va fi postat pe pagina de facebook https://www.facebook.com/mamiciantreprenor/urmand ca primele 3 desene care vor acumula cele mai multe like-uri pana in 23 iunie, la ora 20.00, sa fie premiate cu un cadou surpriza consistent din partea Comunitatii Mamprenoare. Mamicile copiilor castigatori vor avea sansa sa fie invitate cu micutii lor la urmatorul workshop Mamprenoare, programat pentru 28 iunie la Cluj-Napoca, pentru a-si ridica premiile.
Comunitatea Mamprenoare se afla intr-o crestere exponentiala; sute de mamici din toata tara alaturandu-se lunar acestei comunitati. Doar in luna mai 2018, Mammprenoare s-a extins organic, dupa Cluj, Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Alba Iulia, Timisoara si Oradea in trei noi orase: Targoviste – Community Manager, Andreea Luciana Radu; Targu Mures – Community Manager, Monica Ioana Dorgo si Baia Mare – Community Manager, Anca Bolos.
Mamprenoarele detin afaceri mici, aflate in diferite stadii de dezvoltare, in cele mai diverse domenii: de la mici ateliere de produse hand-made până la avocați, psihologi, terapeuți, nutritionisti, comunicatori, poeti, designeri florali și ciocolatieri. Intrarea in Comunitate se face prin intermediul unui workshop de antreprenoriat organizat de catre managerul comunitatii locale. Programul workshopurilor viitoare este publicat pe website-ul www.mamprenoare.eu
De mentionat si faptul ca mamele antreprenor din Romania au chiar si o publicatie proprie: revista Mamprenoare, cu format glossy si povesti inspirationale despre curajul de reinventare si despre transformarea maternitatii in oportunitate de business; revista al carei numar doi va vedea lumina tiparului in aceasta luna 2018! Revista Mamprenoare este singura revista de antreprenoriat scrisa in totalitate de mame antreprenor si tiparita in regie proprie. Revista se tipareste in 1000 de exemplare si este distribuita de catre mamele antreprenor.
Comunitatea Mamprenoare este un Business Hub & Accelerator, infiintat in urma cu peste 2 ani de catre Alina Bota, mama antreprenor care si-a dorit sa ofere sprijin mamelor aflate la inceput de drum, sa le incurajeze sa stea pe picioarele lor si sa le puna in contact cu alte mame cu preocupari si valori similare. Comunitatea a pornit din Cluj Napoca si s-a extins rapid in 10 orase din tara.

Related posts

Școala duală, peste universități, în Timișoara

redactia

Timișoara caută expertiză în modelul Beijing

Stefana Muresan

“Managementul nu înseamnă doar cărți, ci și foarte multă empatie” – Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, după 20 de ani de business

Nicolae Pop

Producția noului Ford Puma, lansată la Craiova

Ligia Voro

1.500 de apartamente și un posibil centru de afaceri, proiecte Profitec, în spatele mall-ului NEPI din Târgu Mureș

Ligia Voro

Wizz a suspendat cursele din România spre Dubai

Nora Dumitrescu

Veste bună de la Bursă

Ligia Voro

A fost lansat un ghid al surselor de finanțare pentru companii în timpul crizei pandemice

Ion Surdu

Fab Lab Iasi: Raport privind spatiile de Coworking din Europa Centrala si de Est

Stefana Muresan

„Autostrada electrică” îşi continuă extinderea în România

Stefana Muresan

Tibbett Logistics opens 15th warehouse in Romania

Ionut Oprea

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită de Star Assembly. Povestea Ancăi Petra

Stefana Muresan

Zona Industrială Nord din Arad se extinde

redactia

Livadă ecologică de aluni, investiție cu fonduri europene în Ilva Mică

Stefana Muresan

Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR!

Stefana Muresan

Clujul se vrea Capitala Europeană a Inovării

Nora Dumitrescu

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

Papuc Irina

O firmă din Craiova a câștigat contractul pentru noul terminal de curse externe al aeroportului din Timișoara

redactia

Romsilva va împăduri suprafețele intens exploatate din Ardeal

Nora Dumitrescu

Sharp și-a prezentat cel mai nou monitor, dedicat lucrului în Windows  

Ligia Voro

Banca Transilvania – profit de 1,2 miliarde de lei, în 2018

Stefana Muresan

CBRE: Bucureștiul domină piața de spații de birouri din ECE, aflată într-o dezvoltare dinamică

Ligia Voro

“Preferatele” fiscului: societățile de construcții și firmele cu datorii

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Sovata – a Tourist Resort of Over 140 Years

Transilvania Business

Leave a Comment