Având ca temă „Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale pieței”, cea de-a VII-a editie a Expo-Conferintei Meat.Milk a pus accent pe analiza în amănunt a mediului de afaceri, dar și pe cele mai noi informații furnizate de mediul academic, de institutele de cercetare, precum și de companiile care și-au prezentat ultimele soluții tehnologice, de sănătate animală, de laborator și siguranță alimentară. Conștienți că viabilitatea economică nu poate fi desprinsă de ultimele inovații din domeniul științific și tehnologic, participanții au apreciat în mod deosebit soluțiile oferite pentru afacerile lor de firmele Beck et al. Services și Testo România, ambele din Cluj-Napoca.
Cum ținem evidența a 4000 de facturi/zi cu doar câteva click-uri
Horia Neș, Growth manager Beck et al. Services din Cluj-Napoca, a prezentat, în cadrul Workshop-ului Carne, soluția de evidență a facturilor DocuWare pe care firma sa a reușit să o implementeze în activitatea procesatorului de carne și mezeluri Elit, care are o producție de 1.500 tone/lună preparate și 1.000 tone/lună carne proaspătă.
Procesul de livrare a acestei cantități de marfă implică emiterea unui număr de 4.000 de facturi/noapte, la nivelul întregii țări, facturi care trebuie să ajungă la clienți cu marfa, clienții să recepționeze produsele, după care trebuie verificat dacă cele 4.000 de facturi s-au întors confirmate. Acest proces a fost mult timp efectuat manual de 3 angajați care apelau la soluții de arhivare clasice, pe hârtie, lucru care producea întârzieri de până la două săptămăni în recuperarea facturilor nereturnate, care erau de aproximativ 800/lună.
Compania Elit avea de rezolvat zilnic trei provocări: centralizarea informațiilor colectate de la distribuitorii din toată țara, gestionarea situațiilor în care era necesar să se apeleze la arhivă pentru verificări și reducerea muncii manuale și a timpului alocat verficării facturilor.
Soluția a venit de la echipa de specialiști Beck et al. Services care a implementat platforma DocuWare, cu stocarea informațiilor în cloud. Aceasta este o platformă de content management și funcționează precum o arhivă electronică centralizată, în care documentele se află la dispoziția oricărui departament care are nevoie rapid de informațiile respective.
Platforma DocuWare este gândită să funcționeze similar fluxului din birou: facturile sunt scanate prin intermediul unui scaner de mari dimensiuni care facilitează scanarea și OCR-izarea (Optical Character Recognition) a 300 de facturi simultan, lucru care permite extragerea de date din documente, ulterior sunt sortate pe categorii, indexate și stocate automat în arhiva electronică, interogarea bazei de date se face simplu, ca un motor de căutare, iar documentele pot fi accesate de utilizatori autorizați din diverse departamente.
Principalele beneficii aduse de digitalizarea procesării facturilor la nivelul companiei Elit a fost că s-a redus semnificativ timpul alocat procesării lor, numărul facturilor nereturnate a scăzut de 25 de ori, de la 2.000 de facturi la începutul anului 2016 la 78 la începutul anului 2018, de 150 de ori mai puține facturi lipsă, mai multe departamente pot apela la documente atunci când este necesar, angajați mai responsabili și îmbunătățirea relațiilor cu clienții.
Soluția digitală, care combină software-ul intuitiv cu tehnologia de măsurare precisă și serviciile complete
La rândul lui, Horațiu Bașa, general manager Testo Romania, a prezentat participanților “Noul sistem digital pentru managementul calității și controlul siguranței alimentare”, pus la punct de specialiștii din compania pe care o conduce.
Multe sectoare folosesc deja numeroasele posibilități oferite de progresul digitalizării. În sectorul alimentar, faptul că managementul calității nu va mai fi posibil fără sisteme digitale devine din ce în ce mai evident. Printre distribuitorii din sectorul alimentar și managerii de calitate din lanțurile de restaurante, gradul de conștientizare privind importanța calității alimentelor și responsabilitatea privind respectarea procedurilor este tot mai mare.
Sistemele digitale nu numai că cresc calitatea managementului în producția alimentară, distribuție și servicii, dar și creează efecte pozitive în întreaga companie. Avantajele managementului calității digitale variază de la procese mai durabile și mai fiabile până la rentabilitatea considerabilă a economiilor de timp și investiții.
Testo Food Solution este soluția inovativă care sporește siguranța alimentară și îmbunătățește eficiența managementului calității obținându-se astfel o rentabilitate a investiției într-un sistem digital, oferind (printr-o) o soluție adaptată pentru fiecare etapă individuală a întreg lanțului de frig, de la transportul alimentelor până la clientul final. În acest sens, Testo prin sistemele sale digitale vă oferă un sprijin crucial în ceea ce privește respectarea și monitorizarea atât a normelor interne cât și externe privind conformitatea în sectorul alimentar.
Înregistrarea în mod fiabil a indicatorilor de calitate și testele automate de temperatură sunt doar câteva din aspectele evidente ale sistemul digital. Mai mult decât atât, sistemul vă permite să urmăriți și să analizați valorile măsurate din orice locație, astfel puteți identifica și reacționa rapid în cazul neregulilor și puteți introduce măsurile corective necesare. În plus, stocarea centrală și automată a datelor vă oferă certitudinea că toate informațiile vor fi arhivate, iar în cazul unui audit forma digitală și, totodată, centralizată a documentației consolidează transparența companiei dumneavoastră.
„Personalul nostru specializat vă stă la dispoziție în toate etapele procesului: de la planificare și punere în funcțiune până la service sau etalonare, nevoile dumneavoastră fiind în permanență în atenția noastră. Împreună, definim toate etapele proiectului, modul în care Testo Food Solution vă ajută în munca zilnică. Suntem întotdeauna acolo pentru dumneavoastră în timpul funcționării sistemului prin suport, întreținere și calibrare a sistemului dumneavoastră la e-mail info@testo.ro sau telefon 0264 202170. Măsurați și monitorizați toți parametrii critici, mai ușor și mai eficient, crescând siguranța alimentară și îmbunătățind managementul calității”, a spus, în încheiere, Horațiu Bașa.
EXPO – Conferința internațională MEAT&MILK, aflată la cea de-a VII-a ediție, este organizată de agenția infoGROUP în primăvara fiecărui an, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, și reunește, timp de două zile, fermierii, procesatorii și specialiștii din Industriile de Lapte și Carne ale României, reprezentanți ai retail-ului, precum și pe cei din domeniile adiacente. Tema ediției din acest an a fost „Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale pieței”, prima zi a conferinței fiind dedicată prezentărilor comerciale ale agenților economici. Astfel, au avut intervenții: Gheorghe Horoi, președinte director general Agricola Internațional SA Bacău, Radu Timiș, președinte Cris-Tim și Asociația Română a Cărnii, Sorin Minea, președinte Romalimenta, Ioan Ladoși, președinte Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, Florin Căpățână, Corporate Affaires Carrefour România, Dorin Cojocaru, președinte APRIL, Claudiu Frânc, președinte FCBR. În cea de-a doua zi, participanții au dezbătut în mod direct problemele industriei împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a venit însoțit de o serie de oficiali cu responsabilități în domeniu, Marius Pârvu – președinte ANPC, Cristian Ioan Duicu – director general ANSVSA, Adrian Pintea – director general APIA.
de Dorel VIDICAN
Citește și:
Grupul Hidroelectrica a înregistrat o scădere a rezultatelor operaționale și financiare în anul 2024, față de 2023
Hidroelectrica a publicat astăzi, pe website-ul companiei, www.hidroelectrica.ro, secțiunea Adunarea Generală a Acționarilor – AGA 2025 – materialele…
26 martie 2025
Horwath HTL expands with new office in Romania
Horwath HTL announced the expansion of our global network of hospitality, tourism, and leisure firms with the opening…
26 martie 2025
ALL, programul de loialitate premiat al Accor a atins pragul de 100 de milioane de membri la nivel global
Un program de loialitate unic și cu o creștere accelerată, care combină sejururi la prețuri imbatabile cu experiențe…
26 martie 2025
Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucharest officially opens its doors
Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucharest, the highly anticipated all-suite boutique luxury hotel in Romania’s vibrant capital, is…
26 martie 2025
Tezaurele de la Șimleu fac furori la Cluj. Ungurii ne mai lasă fibulele până în vară
Cele mai valoroase piese din expoziția „Războinici uitați și podoabe eterne” vor fi expuse la Muzeul Naţional de…
26 martie 2025
Cum arată noul parc fotovoltaic de la Agro Transilvania
Administrația județeană estimează economii de 1,8 milioane € din funcționarea obiectivului energetic de la piața de gros. Centrul…
26 martie 2025
Un nou model de leadership feminin, lansat de CONAF la Cluj
Forumul De Vocație Antreprenoare, organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), a marcat un pas necesar și…
26 martie 2025
Ucenicia la locul de muncă, finanțată din fonduri europene
Majoritatea angajatorilor se confruntă cu lipsa forței de muncă, mai ales cu lipsa meseriașilor. O soluție este ucenicia…
26 martie 2025
Investiții
Lufthansa a pus în vânzare biletele pentru zborurile directe Oradea–München
Lufthansa a deschis marți, 25 martie 2025, rezervările pentru zborurile directe între München și Oradea, disponibile prin toate…
25 martie 2025
Povești de succes la Oradea STEAM Conference: Educație – Inovație – Antreprenoriat
Amfiteatrul Parcului Științific și Tehnologic Bihor – Oradea STEAM Park, a fost arhiplin vineri, 21 martie 2025. Atracțiile…
24 martie 2025
Și Aradul poate! Organizare de succes a „Business Evolution”
Doingbusiness.ro a organizat o nouă ediție a conferinței „Business Evolution – Finanțare. Digitalizare. Management eficient” pe 19 martie…
22 martie 2025
Fabrică de nanofibre în parcul de specializare inteligentă Șomcuta Mare
Proiectul companiei orădene M-TechX EU, controlată de investitorul japonez Hiroyoshi Sota, se ridică la 5 milioane de euro.…
21 martie 2025
Kelemen Hunor despre cheltuielile de apărare: “UE a trăit cu o iluzie greșită că până la sfârșitul lumii se poate mânca gratis”
Prezent la Târgu Mureș pentru a participa la Forumul Economic din Transilvania, Kelemen Hunor a răspuns mai multor…
21 martie 2025
Contrail și Hiarom expun echipamente feroviare inovatoare la Conferința de Infrastructură
Contrail, producător de echipamente pentru sudura căii ferate, și Hiarom, specialist în soluții tehnice pentru infrastructură feroviară, participă…
21 martie 2025
P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor
Tradiție și succes. Acestea sunt doar două dintre cuvintele care pot descrie pe scurt activitatea companiei Corteva Agriscience…
20 martie 2025
Bugetul județului Cluj crește în acest an cu 10%
Această majorare se datorează în special proiectelor cu fonduri europene gestionate de forul administrativ județean. Consiliul Județean (CJ)…
20 martie 2025
Infrastructură
Republica Moldova solicită integrarea în circuitele economice regionale
Vicepremierul Moldovei, Vladimir Bolea, a subliniat importanța infrastructurii rutiere de conexiune cu România și Ucraina. Printre proiectele vitale…
24 martie 2025
Contrail și Hiarom expun echipamente feroviare inovatoare la Conferința de Infrastructură
Contrail, producător de echipamente pentru sudura căii ferate, și Hiarom, specialist în soluții tehnice pentru infrastructură feroviară, participă…
21 martie 2025
Turcii de la Nurol se apucă de VO Timișoara vest
Proiectul variantei de ocolire vest a orașului Timișoara este proiectată cu o lungime de aproape 14 km, pe…
21 martie 2025
DP World lansează un serviciu logistic complet de tip end-to-end pentru Europa
DP World anunță lansarea unui serviciu logistic pan-european și deschiderea centrului său operațional, Turnul de Control European, în…
20 martie 2025
Bugetul județului Cluj crește în acest an cu 10%
Această majorare se datorează în special proiectelor cu fonduri europene gestionate de forul administrativ județean. Consiliul Județean (CJ)…
20 martie 2025
Dialog constructiv pentru viitorul patrimoniului cultural, în Cetatea Oradea
Cetatea Oradea a găzduit miercuri, 19 martie 2025, Conferința ROHAEREDITAS, organizată de Institutul Național al Patrimoniului. Evenimentul a…
19 martie 2025
Mai multe investiții și cheltuieli reduse pentru municipiul Satu Mare în 2025
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a prezentat marți, 18 martie, prioritățile de investiții, sursele de finanțare și…
18 martie 2025
S-a aprobat bugetul județului Arad pe 2025: 70% este alocat investițiilor
Consiliul Județean Arad a aprobat marți, 18 martie, bugetul pentru anul 2025, în valoare de 945 de milioane…
18 martie 2025
Turism
Lufthansa a pus în vânzare biletele pentru zborurile directe Oradea–München
Lufthansa a deschis marți, 25 martie 2025, rezervările pentru zborurile directe între München și Oradea, disponibile prin toate…
25 martie 2025
Peștera Urșilor a fost scanată 3D
Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea (FCCA), de la specializarea Măsurători Terestre și…
25 martie 2025
Oradea, Băile Felix și regiunea Bihorului se promovează în Republica Moldova
Echipa Visit Oradea a participat vineri, 21 martie, la o vizită de lucru în capitala Republicii Moldova, Chișinău,…
24 martie 2025
Județul Cluj a cumpărat teren pentru parcarea Castelului Banffy Răscruci
Forul județean a aprobat achiziționarea a unui imobil (teren și construcții) situat în vecinătatea monumentului istoric, în scopul…
21 martie 2025
Turismul clujean, blocat de birocrație. “Ne trebuie un an să aducem patru asiatici”
Managerii de hoteluri și restaurante acuză statul că le pune bețe în roate, iar instituțiile publice, că nu…
20 martie 2025
Bugetul județului Cluj crește în acest an cu 10%
Această majorare se datorează în special proiectelor cu fonduri europene gestionate de forul administrativ județean. Consiliul Județean (CJ)…
20 martie 2025
Cel mai mare grup BNI din România se formează la Oradea
Ambiții mari la Oradea. Directorul de lansare a grupului BNI Oradea, George Gherman – CEO Solvers for Problems,…
20 martie 2025
Limesul Dacic, la pachet turistic cu Via Transilvanica
Viitorii arhitecți ai Clujului și-au propus să contribuie la identificarea unor strategii turistice responsabile pentru traseele atractive din…
19 martie 2025
Educație
Ucenicia la locul de muncă, finanțată din fonduri europene
Majoritatea angajatorilor se confruntă cu lipsa forței de muncă, mai ales cu lipsa meseriașilor. O soluție este ucenicia…
26 martie 2025
Daniel David, ministrul Educației: Nu se taie nimic! Se descentralizează!
Tradiția, excelența și onoarea. Acestea sunt cele trei valori fundamentale după care se ghidează în viață Daniel David,…
25 martie 2025
Comunitățile marginalizate pot ieși din izolare cu ajutorul Economiei sociale
În comunitățile din mediul rural, economia socială poate fi factorul determinant pentru ieșirea din izolare, iar persoanele defavorizate…
25 martie 2025
Peștera Urșilor a fost scanată 3D
Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea (FCCA), de la specializarea Măsurători Terestre și…
25 martie 2025
Studenții UBB, campioni mondiali la studii de caz în economie
Echipa studențească a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a câștigat competiția internațională de studii de caz în economie intitulată „NIBS…
24 martie 2025
Cum aduc companiile plus valoare în Oradea
Reprezentanții a patru companii orădene și-au exprimat opiniile despre cum aduc companiile pe care le reprezintă plus valoare…
24 martie 2025
American Corner Cluj va organiza un curs gratuit de securitate cibernetică
Printre temele abordate se numără hackerii, securitatea fișierelor de pe telefon și a cumpărăturilor online, lumea virtuală sau…
24 martie 2025
Povești de succes la Oradea STEAM Conference: Educație – Inovație – Antreprenoriat
Amfiteatrul Parcului Științific și Tehnologic Bihor – Oradea STEAM Park, a fost arhiplin vineri, 21 martie 2025. Atracțiile…
24 martie 2025
Zi de Zi știri economice:
