București Cluj Lideri si afaceri

Bosch continuă programele educaționale dedicate studenților și publicului pasionat de tehnologie

 -“Bosch Future Mobility Day”, eveniment dedicat studenților pasionați de tehnologie şi publicului clujean
 500 de vizitatori au interacţionat cu tehnologii de ultimă generație dezvoltate de inginerii Bosch din Cluj
 -Bosch continuă programele academice în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
 Cercetare şi inovare în Centrul de Inginerie din Cluj
Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, vine în întâmpinarea nevoii de a forma viitori specialişti prin evenimente şi programe dedicate în mod special studenților pasionați de tehnologie. La baza iniţiativelor educaţionale stau strategia companiei de inovare continuă și o colaborare strânsă cu mediul academic. „Bosch investește în viitor. Iar pentru noi viitorul înseamnă studenții, viitorii noștri angajați”, a spus Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. „Nicio companie nu poate crește fără specialiști bine pregătiți. Noi susținem mediul academic și investim în comunitățile locale”, a continuat Raabe.
Bosch Future Mobility Day
În cadrul evenimentului „Bosch Future Mobility Day”, organizat de Centrul de Inginerie din Cluj în luna mai, compania a adus mai aproape de publicul din Cluj-Napoca tehnologiile care stau la baza dezvoltării maşinii autonome. În acelaşi timp, Bosch a oferit studenţilor pasionați de tehnologie ocazia de a-şi pune în practică cunoştinţele într-o competiţie dedicată vehiculelor autonome. Astfel, peste 50 de studenți ai universităților din Cluj-Napoca au lucrat în echipe, în perioada noiembrie 2017 – mai 2018, la proiectarea și implementarea unor aplicații pentru parcurgerea autonomă a unor trasee bazate pe scenarii preluate din viața reală, utilizând modele de vehicule la scara 1:10, oferite de către Bosch. Vehiculul fiecărei echipe a trebuit să execute cât mai multe sarcini de navigare autonomă, într-un timp cât mai scurt și cu o precizie cât mai mare.
Competiția a fost câștigată de echipa ”The Dining Meerkats”, formată din patru studente de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică și Calculatoare. Ca premiu, echipa va participa anul viitor la una din cele mai importante conferinţe dedicate Internetului lucrurilor (IoT) „Bosch Connected World 2019” de la Berlin. Evenimentul a oferit ocazia celor peste 500 de vizitatori de a interacţiona cu tehnologii de ultimă generație dezvoltate de inginerii Bosch din Cluj-Napoca. Aceştia au asistat la demonstraţii cu maşini autonome dotate cu inteligență artificială, capabile să parcurgă un traseu şi să parcheze fără intervenția șoferului, au experimentat realitatea virtuală şi au testat biciclete electrice (eBike-uri).
Programe academice pentru studenţi
Bosch contribuie la adaptarea ofertei educaţionale la cerințele actuale ale mediului de business şi ale industriei. În acest sens, compania a dezvoltat un parteneriat de lungă durată cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi a iniţiat anul trecut un program de masterat şi un curs de conducere autonomă pentru studenţii universităţii, în baza unui curriculum revizuit. „Parteneriatul între Centrul de Inginerie Bosch și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca reprezintă pentru noi unul dintre cei mai importanți pași spre o colaborare echilibrată și benefică, atât pentru viitorul companiei noastre, cât și pentru comunitatea locală”, a declarat Dennis Raabe.
Programul de masterat „Sisteme și structuri electrice avansate” continuă anul acesta cu cea de-a doua ediţie. Studenţii se pot înscrie în perioada 18-19 iulie 2018, la Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Admiterea se va face în urma unui interviu, iar candidații vor fi aleși pe baza mediei dintre licență și interviu. Bosch oferă studenților merituoși burse de excelență, în funcție de performanță. Beneficiarii burselor sunt selectați în urma unui interviu organizat la începutul fiecărui an de studiu.
Pe de altă parte, cursul „Tehnologia, dinamica și controlul mașinilor autonome” are ca scop familiarizarea studenților de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare cu domeniul conducerii autonome. Înscrierile la o nouă ediţie a cursului vor avea loc în prima săptămână a anului universitar 2018-2019. Sub îndrumarea experților Bosch, studenții vor lucra timp de un semestru, pe parcursul a 13 cursuri și 13 laboratoare, cu tehnologii de ultimă generaţie folosite în domeniul conducerii autonome.
Cercetare şi inovare în Centrul de Inginerie din Cluj
Încă din 2013, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Compania va investi aproximativ 25 milioane de euro în prima clădire proprie, de aproximativ 17.000 de metri pătrați, care va concentra, din 2019, activitățile desfășurate anterior în spațiile închiriate din centrul Clujului. În prezent, aproximativ 400 de angajați își desfășoară activitatea în sediile Centrului de Inginerie din Cluj. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, inginerii talentaţi din cadrul Bosch lucrează la soluții și tehnologii pentru viitor, cum ar fi conducerea conectată, electrificată și autonomă, care sporesc siguranța și confortul la volan și pot salva vieți, prevenind accidentele. Centrul de R&D din Cluj dezvoltă produse de ultimă generaţie în ariile software, hardware și mecanică, precum și ingineria calităţii şi a fiabilităţii.

Related posts

Clujul și Timișoara, cele mai eficiente orașe din România în lupta împotriva poluării

redactia

CBRE păstrează administrarea clădirii Campus 6.1 deținută de CA Immo

Ligia Voro

Rectorul UBB, despre absorbția Universității din Reșița: sunt trei motive principale

Papuc Irina

Vodafone menține românii contectați în „Cea mai performantă rețea mobilă”

Ligia Voro

Conferințele internationale „NEW CITIES” la Iasi, Cluj – Napoca si Timisoara

Ionut Oprea

Trenul Cluj Napoca – Viena intră în circulaţie

redactia

Ritm susţinut de lucru pe lotul Iernut-Chețani (17,9 km), parte din Autostrada A3 între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

Cluj: Carbochim, profit de aproape un milion de lei în 2016

Stefana Muresan

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector, November 18th

Ionut Oprea

Care sunt beneficiile companiilor care adoptă soluții smart și inovează în Real Estate?

Stefana Muresan

Cluj Napoca: Proiect integrat tren metropolitan-metrou, chiar și cu finanțare europeană

redactia

Elvețienii de la Noventa au preluat 60% din Interpart Production

Stefana Muresan

Concluzii după a opta participare a României la EXPO Real München

Ligia Voro

VIDEO: Cel mai mare FAB LAB din regiune, inaugurat la Iași

Ionut Oprea

Un politehnist de la Cluj va administra căile ferate ale României

Nora Dumitrescu

Bucharest Business Services Briefing & BizMixer

Stefana Muresan

Românii cheltuie, în medie, 8,7 euro pe lună pentru activități culturale și de recreere

Papuc Irina

AGRARIA Cluj, văzută de un om care a participat la toate edițiile – o evoluție extraordinară

Stefana Muresan

Proiect european de 50 mil. lei pentru modernizarea a 29 de străzi din municipiul Dej

redactia

BearingPoint, birou in Portugalia

Transilvania Business

Eveniment marca BusinessMark: Optimizarea și automatizarea: cele două „must-uri” în lanțul de aprovizionare

Papuc Irina

Hexagon Offices & Apartments – Lucrările de finalizare ale primei investiții KÉSZ Group în România au început

redactia

Vitalis Consulting, 25% crestere

Ionut Oprea

Bratislava Property Forum 2018

Ionut Oprea

Leave a Comment