Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a semnat, in calitate de reprezentant al beneficiarului, contractul ce are ca obiect ,,Lucrari de stabilizare a versantului Nordic al dealului HOIA pentru implementarea proiectului Dezvoltare Parc Industrial TETAROM I – Edificare Cladiri, Extindere si Modernizare Infrastructura”. Conform contractului, castigatoarea licitatiei organizate in acest – Hidroconstructia SA va demara lucrarile efective in termen de maxim 14 zile.
,,Ceea ce am solicitat este ca aceste lucrari sa fie de cea mai buna calitate si sa fie finalizate cat mai rapid. Chiar daca termenul contractual este de maxim 12 luni, am cerut societatii constructoare o mobilizare maxima, astfel incat lucrarile sa se incheie inainte de sfarsitul anului. Raspunsul a fost unul mai mult decat pozitiv: muncitorii vor lucra in trei schimburi, daca va fi nevoie, si nu mai putin de 300 de piloti in lungime de cate 25 de m fiecare vor fi executati lunar. Premisele sunt, astfel, mai mult decat favorabile iar momentul darii in folosinta a cladirilor ultramoderne si a facilitatilor create prin intermediul proiectului se contureaza tot mai clar”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Valoarea totala a lucrarilor ce vor fi realizate de catre societatea Hidroconstructia este de 26.853.412 de lei fara TVA, aceasta fiind considerabil mai redusa comparativ cu valoarea estimata initial de 35.872.233 de lei.
Vor fi, astfel, executate in baza contractului, lucrari ce vor consta, in principal, in realizarea unui zid de sprijin pe trei randuri din piloti forati din beton armat si a unui dren de mare adancime. Anterior, in prima etapa a stabilizarii alunecarilor de teren, in conformitate cu solutiile tehnice propuse de proiectant, s-au efectuat lucrari de taluzare a versantului, santuri drenate si rigole pentru a capta apa si a o conduce la debusee sigure.
Reamintim in acest context faptul ca obiectivul general al proiectului de extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial Tetarom I, proiect a carui cofinantare nerambursabila a fost asigurata in proportie de 50% prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, il constituie cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor in zona metropolitana Cluj-Napoca. Astfel, prin dezvoltarea si extinderea Tetarom I, Consiliul Judetean isi propune sa vina atat in sprijinul dezvoltarii activitatii economice a IMM-urilor autohtone, cat si cu potential de atragere de investitii straine, care sa foloseasca resursa materiala si umana din regiune. In prezent, Parcul Industrial TETAROM I se intinde pe o suprafata de 320.000 de mp si are un grad de ocupare de 100%, deservind 75 de clienti. Valoarea totala a investitiilor deja atrase in Parcul Industrial Tetarom I este de peste 60 de milioane de euro iar numarul locurilor de munca create aici este de 2.500.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

83% dintre milenialii din România sunt optimiști atunci când se gândesc la viitor

Articolul următor

Compania Gamoni investește în sustenabilitatea procesului de producție pe termen lung

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share