Cultural Uncategorized

Electric Castle 2017 mai mult decât muzică bună

Experiența Electric Castle se trăiește timp de 5 zile, 24 de ore din 24. Fiecare moment al zilei este o  șansă pentru participanți de a fi parte dintr-o lume în care muzica se îmbină cu pictura, teatrul, experiemente audio și video sau poveștile de succes ale unor oameni ce au reușit să marcheze domeniile în care activează.
Produs de un colectiv de artiști din Noua Zeelandă și Marea Britanie, «Lords of Lightning»  este un spectacol în care tehnologia întâlnește creativitatea iar rezultatul devine  o experiență magică. Fulgere generate artificial, cu lungimi de până la cinci metri, vor lumina serile Electric Castle, timp de trei ori pe zi, de joi până duminică. [YOUTUBE – LORDS OF LIGHTINING]
Suprafata festivalului va fi pusă și mai mult în valoare, anul acesta, de Cirque Bijou, o trupă care depășește granițele spectacolului contemporan, căutând mereu experiențele noi, neașteptate și extraordinare. La Electric Castle, artiștii britanici vor da culoare festivalului alături de spectatorii invitați să intre în joc, printr-o coregrafie de umbrele iluminate, care își sincronizează culorile și pulsațiile pentru a crea un spectacol vizual memorabil.
Odată cu a cincea ediție, participanții vor putea, pentru prima dată pe durata festivalului, păși în interiorul castelului Banffy, unde mai multe încăperi au fost reabilitate și prin contribuția financiară a Electric Castle și aduse în condiții de siguranță, care permit accesul vizitatorilor. Acestea vor găzdui instalații de artă interactive, dar și un decor inedit creat special pentru perioada festivalului. Artistul Klaus Obermeyer propune trei instalații interactive care oferă nu doar spectacol, ci și prilej de auto-descoperire și colaborare cu prietenii pentru a crea o experiență nouă.
Atelierele de pictură colaborativă și cele audio-video programate în fiecare zi, începând din ziua 1 a Electric Castle, sunt urmate de întâlniri cu oameni de poveste. Tudor Giurgiu, Cosmin Bumbuț sunt printre invitații sesiunilor „let’s talk”, secțiune organizată de TEDx Eroilor. Stand up comedy show cu Sorin Pârcălab sau Micutzu, proiecții de filme sau spectacole de teatru semnate „Reactor” sunt programate zilnic, de asemenea.
Electric Castle menține deschis apelul de proiecte pentru artiștii români. Alte noi instalații și proiecte sunt așteptate ca propuneri de la designeri și arhitecți din întreaga țară care vor să dea viață spațiilor de festival pe care și le-au imaginat. Proiectele selectate vor primi granturi de până la 5.000 de euro pentru a deveni realitate. Este de asemenea deschisă înscrierea trupelor și artiștilor români aflați la început de carieră, care vor să își aducă muzica în fața a mii de oameni.
*
Electric Castle 2017 va fi cu siguranță cea mai spectaculoasă ediție a festivalului. Suprafața a crescut până la 220.000 de metri pătrați, iar experiența oferită de artiștii invitați va putea fi trăită la maxim de toți participanții, datorită unei scene cu deschiderea de 80 de metri, un ecran LED de 600 de metri pătrați ce oferă rezoluție 8K și mai multe zone acoperite pentru public.
Lineup-ul eclectic cu care Electric Castle și-a obișnuit fanii îi include în acest an îi include pe Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy și care, anul acesta, a ieșit deja cu două albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat în Europa de Est anul acesta, Alt-J, una dintre revelațiile momentului în indie rock, Trentemoller, cunoscut pentru muzica sa atmosferică dar și pentru spectacolul pe care îl creează pe scenă, UNKLEZEDDPaul Van DykHouse of PainSlavesGus Gus și mulți alții.
Mai multe informații despre artiștii și evenimentele programate în acest an la Electric Castle sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului.

Related posts

Cartea “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”- proiect semnat, în scop umanitar, de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București

redactia

CRUCEA, DE LA COMUNITATE LA COMUNIUNE. 100 DE CRUCI LA 100 DE ANI

redactia

Care sunt tipurile de pariuri sportive disponibile în prezent?

A. I.

[Enjoy Transylvania!] The Municipality of Blaj – continuity of evolution, from historical importance to economic power

Transilvania Business

Muzeul Țării Crișurilor fuzionează cu Muzeul Orașului Oradea

Traian Dan

Marele Premiu al Festivalului “Strugurele de Aur”, câștigat de un solist instrumentist  

Ligia Voro

Open Call pentru artisti! Inscrie-te in proiectul Fusion Arts 2018- A place to reCREATE yourself!

Stefana Muresan

CJ | Repere clujene cu şi despre I.D.Sîrbu

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

Singurul tablou românesc din colecția IBM, repatriat de Artmark

Ligia Voro

Artmark propune un refugiu pe timp de criză

Nicolae Pop

Muzeul Țării Crișurilor din Oradea va fi reabilitat cu bani europeni. Investiția totală – 21,6 milioane de lei

Stefana Muresan

Târgul Meşterilor Populari, ediția a XXVII-a, în weekend, la Oradea

Traian Dan

Literatura şi marea pe viu cu Radu Niciporuc

Ministerul Culturii finanțează lucrările interioare la Palatul Greco –Catolic Oradea

Traian Dan

Consiliul Judetean Cluj, evaluare si selectie a proiectelor cu finantare nerambursabila

Stefana Muresan

Aeroportul din Sibiu, primul din țară care va avea o bibliotecă pentru pasageri

Stefana Muresan

UBB, proiecte in valoare de 3 milioane de lei pentru prevenirea abandonului scolar

Stefana Muresan

„Samfest Jazz 2020”

Gruita Ienasoiu

Orange susţine cele mai mari festivaluri ale verii

Ligia Voro

Primul muzeu din țară care va propune vizitatorilor să descopere tradițiile cu ochelari VR: investiție de peste 160.000 de euro

Papuc Irina

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

Brandul THC pariază pe piața românească și se bucură în paralel de succesul internațional

Tirdea Ionut

Leave a Comment