Agricultura Importate Ultimele stiri

Europarlamentarul Daniel Buda, intervenții importante în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a PE

Europarlamentarul român Daniel Buda a participat la ședința Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European de la Strasbourg, în cadrul căreia Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, a susținut o expunere pe tema propunerilor legislative pentru PAC 2021-2027.
Europarlamentarul român a intervenit în cadrul dezbaterii și a subliniat trei aspecte extrem de importante. Primul este legat de convergență și de aducerea cuantumului subvențiilor la același nivel în toate statele membre, proces ce se dorește a fi mai rapid și la un nivel adecvat.
Al doilea aspect vizează plafonarea subvențiilor de la 60.0000 Euro la 100.000 Euro, subliniind necesitatea spijinirii fermelor mici și mijlocii în mod indiscutabil pentru că ”fără acest suport de la nivel european ele nu ar putea rezista pe piață”. În același timp, potrivit oficialului european, se impune acordarea unui sprijin echilibrat fermelor mari care sunt responsabile de producția hranei pentru populație și asigură locuri de muncă.
Al treilea aspect punctat de europarlamentarul Daniel Buda a vizat necesitatea simplificării. ”I-am comunicat domnului Comisar Hogan că am stat de vorbă cu fermieri din România care mi-au spus că au mai multă încredere în autoritățile de la Bruxelles decât în cele naționale. În opinia mea, trebuie regândit transferul responsabilității de implementare a PAC la autoritățile naționale, apreciind că ar fi de preferat un set de reguli unice direct de la Bruxelles și valabile în intreaga UE”, a apreciat oficialul român.
În răspunsul oferit, Comisarul Hogan a dat asigurări că procesul de convergență este un obiectiv asumat și urmărit îndeaproape dar, în același timp, este subsumat contribuțiilor de la nivelul statelor membre. Legat de flexibilitate, Comisarul Hogan i-a comunicat eurodeputatului român că de la nivelul Comisiei va exista un control riguros stabilit de Comisie față de statele naționale.
Comisarul Phil Hogan a subliniat în intervenția sa faptul că: “Propunerea Comisiei este echilibrată, realistă și ambițioasă și se referă la noul cadru de reglementare pentru o agricultură durabilă. Sunt provocări noi într-o lume care se schimbă și sunt presiuni fără precedent. Consider că misiunea noastră este să le dăm agricultorilor stabilitatea, predictibilitatea și certitudinea de care au nevoie mai ales în ceea ce privește deciziile de investiții pe care trebuie să le ia agricultorii. Am vorbit de provocările asupra bugetului. Marea Britanie, unul dintre contributorii cei mai mari va părăsi UE. În acest moment, nu avem unanimitate privind sporirea contribuțiilor la buget. Contează ce bani ajung la fermieri. Serviciile noastre v-au pus la dispoziție un document detaliat care oferă detalii tehnice despre PAC după 2020. Bugetul este rezultatul unor circumstanțe pline de prudență. Am ascultat cu atenție reacțiile unor state membre, inclusiv cele de la Consiliul Informal de la Sofia. Dacă vin mai mulți bani pentru agricultori, vă asigur că nu mă voi opune. Trebuie să ajungem la un acord. S-a cerut menținerea bugetului existent, dar depinde de statele membre. Rezultatul final al CFM este în mâna guvernelor statelor membre.
Politica înseamnă alegeri atunci când ai bani mai puțini. M-am întâlnit cu mulți dintre fermieri. Slăbiciunile pe care le-am identificat au găsit rezolvare. Trebuie prioritizate plățile directe pentru că au o contribuție esențială. Trebuie să îi ajutăm pe agricultori ca să aibă o speranță. Am menținut convergența externă. Sunt multe state care își doresc o ambiție mai mare, dar asta înseamnă bani mai mulți. Nimeni nu vrea să tăiem bugetul și să reducem convergența externă. Ca să asigurăm o distribuție mai corectă a plăților și să ajutăm agricultorii mici și mijlocii, s-au făcut mai multe propuneri. Stabilirea unor plafoane pentru plățile directe astfel încât să nu aibă un impact asupra ocupării forței de muncă. Fermierii mici vor primi sume forfetare pe o procedură mult mai simplă. În contextul reechilibrării naționale, noi vrem să reechilibrăm și rata cofinanțării în FEADR. Asta înseamnă o reducere totală a părții venite de la UE de 15,3% în Pilonul al II-lea. Am avut posibilitatea să discutăm importanța menținerii orientării acestei politici. În afara orientării către piață, se pune sub semnul întrebării durabilitatea agricultorilor. Propunerile Comisiei sunt un bun punct de modernizare pe baza a ceea ce am văzut în statele membre. Experiența dumneavoastră poate duce la un rezultat bun pentur fermieri, putem îmbunătăți propunerea prin colaborare.“

Related posts

Lansarea regională a Romanian Building Awards (RBA) 2017

Ionut Oprea

Oradea investește peste 6 milioane de euro în 12 hectare de spații verzi

Traian Dan

Hidroconstrucţia, contract de peste 12 milioane euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din Alba, cu finanțare europeană

redactia

Rezultate AFI Europa Romania

Ionut Oprea

Ramira Baia Mare își cumpără echipamente pe granturi SEE

Nora Dumitrescu

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

The Woman: Locul unde idealurile nu au limite

Transilvania Business

Automobile Bavaria a vândut în 25 de ani de activitate peste 45.000 de autovehicule

redactia

„Telemea de Sibiu” devine produs protejat în UE. Comisia Europeană a informat când se va întâmpla

Papuc Irina

Proprietarii Iulius construiesc cea mai înaltă clădire de birouri din România. 27 de etaje, o înălțime de 155 de metri

redactia

Priaevents, în parteneriat cu Confederația Patronală Concordia, organizează evenimentul online, cu tema : Impactul învățământului dual asupra economiei naționale

Papuc Irina

Managerii Silcotub din Zalău, convocați de Tenaris în Italia

Nora Dumitrescu

Contract de proiectare pentru un coridor de mobilitate urbană durabilă, semnat

Ligia Voro

Concurs internaţional de arhitectură pentru reconstrucţia fleşei catedralei Notre-Dame

Stefana Muresan

Romgaz și-a onorat specialiștii la 110 ani de industrie de gaze naturale

Ligia Voro

Strategia CFR pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare: Este nevoie de investiţii de 56 miliarde lei până în 2022

Stefana Muresan

iQuest – 1.600 mp in Coresi Business Park

Transilvania Business

2.000 de companii cu capital românesc şi străin au lansat cea mai mare coaliţie a mediului de afaceri

Papuc Irina

Investitorii în stațiuni balneare, ajutor de minimis de maximum 200.000 de euro

Stefana Muresan

Judetul Cluj, promovat in Republica Moldova

redactia

Fondurile europene și Ajutoarele de Stat 2014-2020

Transilvania Business

SEE Supply Chain & Logistics Forum & Expo, 31 octombrie @București

Ligia Voro

CNAIR, 6 milioane de euro pentru lotul 3 Sebeş-Turda, constructor Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Bune practici în utilizarea sustenabilă a biomasei și a creșterii eficienței energetice

Ligia Voro

Leave a Comment