Cluj Ultimele stiri

CJ Cluj, receptie finala a lucrarilor din prima etapa de stabilizare a Dealului Hoia

Consiliul Judetean Cluj a realizat receptia finala a Lucrarilor de stabilizare a versantului nordic al Dealului Hoia, lucrari necesare pentru implementarea proiectului cu finantare europeana „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Cladiri, Extindere si Modernizare Infrastructura” – Masuri minime necesare pentru limitarea efectelor alunecarilor de teren.
In cadrul acestei prime etape a stabilizarii terenului au fost efectuate, in conformitate cu solutiile tehnice propuse de proiectant, lucrari de taluzare a versantului, santuri drenate si rigole pentru a capta apa si a o conduce la debusee sigure.
Constituita din dispozitia Presedintelui Consiliului Judetean si formata din experti ai Directiilor de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, respectiv de Dezvoltare si Investitii din cadrul forului administrativ judetean, comisia de receptie finala a constatat faptul ca lucrarile si-au atins obiectivul propus, astfel incat, ulterior finalizarii acestei prime etape, a interventiilor de urgenta, nu s-au mai produs alunecari majore de teren.
In acest context, sunt indeplinite premisele necesare pentru demararea in bune conditii a celei de-a doua etape de stabilizare a versantului, cea care vizeaza, in principal, realizarea unui zid de sprijin pe trei randuri din piloti forati din beton armat si a unui dren de mare adancime.
„E extrem de important faptul ca primele lucrari de stabilizare au fost executate corect si ca si-au atins scopul, acela de oprire a alunecarilor. In acest fel, putem demara in bune conditii, in cel mult 10 zile, a doua etapa de stabilizare, cea cu adevarat consistenta si care va permite, in final, darea in folosinta a imobilelor edificate prin proiectul european de extindere a parcului. Acest fapt va avea un impact semnificativ in ceea ce priveste atragerea de noi investitori si accelerarea dezvoltarii economice a Clujului”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Ulterior etapei a doua de stabilizare, facilitatile edificate prin intermediul proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, respectiv cladirea de birouri, cele doua hale de productie si depozitare precum si imobilul administrativ, vor deveni pe deplin functionale.

Related posts

Profi donează 1.000.000 de lei pentru dotarea ATI cu aparate de ventilat

Traian Dan

Finanțare asigurată pentru ocolitoarea Zalăului

Nora Dumitrescu

Statul se împrumută de la populație prin programul Tezaur și în septembrie

Traian Dan

Centru multifuncțional recreativ în valoare de 4,7 milioane de euro la Marghita

Traian Dan

Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 63% mai mulţi pasageri

Stefana Muresan

A treia ediție a conferinței “Soluții prefabricate din beton” în toamnă

Ligia Voro

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Ligia Voro

Revenirea la birou: Măsurile luate în clădirea Vox Technology Park din Timișoara

Papuc Irina

CJ Alba, peste un milion de euro pentru reabilitarea Ansamblului Câmpia Libertății din Blaj

Stefana Muresan

Aradul investește 35 mil. euro în reabilitarea zonei centrale

Stefana Muresan

Bucureștenii de la Geostud vor face forajele pentru metroul Cluj – Florești

Nora Dumitrescu

Analiză Smartree: România a început să importe forță de muncă din țările asiatice pentru industriile de HoReCa, producție ușoară și agricultură

Stefana Muresan

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Hans-Ewald Reinert şi Wolfgang Kuhnl a 3 companii din domeniul procesării de carne

Papuc Irina

UBB – prima universitate din România în clasamentul Times Higer Education-Emerging Economies

Stefana Muresan

Un miliard de euro de la UE pentru restartul IMM-urilor din România

Traian Dan

Nivelul preturilor de consum in Romania raportate la media UE in anul 2019

Gruita Ienasoiu

Continental în România

redactia

Skanska sells office building in Warsaw, Poland, for EUR 98 M, about SEK 1.0 billion

Ion Surdu

CJ Cluj demareaza procedura de analizare, identificare si achizitionare a unui imobil care sa gazduiasca Spitalul Pediatric Monobloc

Stefana Muresan

Compania Cloud Treats din Cluj, aplicaţie pentru comenzi online de mâncare în grup

Stefana Muresan

Câmpia Turzii și-a modernizat parcul din Sâncrai

Nora Dumitrescu

Made in Romania: Patru companii din Transilvania premiate de BVB

Ligia Voro

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Sectorul lactatelor, îngenuncheat de Coronavirus! Este datoria noastră, a tuturor, să nu îl lăsam să moară!”

Ligia Voro

Campionii în Business din Transilvania au fost premiați pe scena Operei Naționale Cluj-Napoca

redactia

Leave a Comment