Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Cluj, receptie finala a lucrarilor din prima etapa de stabilizare a Dealului Hoia

Consiliul Judetean Cluj a realizat receptia finala a Lucrarilor de stabilizare a versantului nordic al Dealului Hoia, lucrari necesare pentru implementarea proiectului cu finantare europeana „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Cladiri, Extindere si Modernizare Infrastructura” – Masuri minime necesare pentru limitarea efectelor alunecarilor de teren.
In cadrul acestei prime etape a stabilizarii terenului au fost efectuate, in conformitate cu solutiile tehnice propuse de proiectant, lucrari de taluzare a versantului, santuri drenate si rigole pentru a capta apa si a o conduce la debusee sigure.
Constituita din dispozitia Presedintelui Consiliului Judetean si formata din experti ai Directiilor de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, respectiv de Dezvoltare si Investitii din cadrul forului administrativ judetean, comisia de receptie finala a constatat faptul ca lucrarile si-au atins obiectivul propus, astfel incat, ulterior finalizarii acestei prime etape, a interventiilor de urgenta, nu s-au mai produs alunecari majore de teren.
In acest context, sunt indeplinite premisele necesare pentru demararea in bune conditii a celei de-a doua etape de stabilizare a versantului, cea care vizeaza, in principal, realizarea unui zid de sprijin pe trei randuri din piloti forati din beton armat si a unui dren de mare adancime.
„E extrem de important faptul ca primele lucrari de stabilizare au fost executate corect si ca si-au atins scopul, acela de oprire a alunecarilor. In acest fel, putem demara in bune conditii, in cel mult 10 zile, a doua etapa de stabilizare, cea cu adevarat consistenta si care va permite, in final, darea in folosinta a imobilelor edificate prin proiectul european de extindere a parcului. Acest fapt va avea un impact semnificativ in ceea ce priveste atragerea de noi investitori si accelerarea dezvoltarii economice a Clujului”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Ulterior etapei a doua de stabilizare, facilitatile edificate prin intermediul proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, respectiv cladirea de birouri, cele doua hale de productie si depozitare precum si imobilul administrativ, vor deveni pe deplin functionale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibiu: Se va lansa o monedă locală sibiană pentru plata în restaurante

Articolul următor

România poate deveni țara din UE cu cele mai multe femei în domeniul IT&C

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share