Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a obținut recertificarea managementului forestier în sistem internațional pentru 74,64 % din pădurile de stat administrate. Obținerea certificării pentru cele 2.344.360 de hectare de pădure s-a produs în urma unui audit complex efectuat de specialiștii unui organism de certificare din Marea Britanie.
Auditorii au verificat în teren, timp de mai multe săptămâni, respectarea criteriilor și standardelor privitoare la managementul durabil al pădurilor administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Cele 2,34 de milioane hectare de păduri de stat administrate de Romsilva sunt grupate în șase certificate ale managementului forestier, cu o valabilitate de cinci ani.
În plus, Romsilva a inițiat demersuri pentru obținerea certificării managementului forestier pentru alte 127.493 de hectare de pădure de pe raza a 11 ocoale silvice din cadrul a 6 direcții silvice. Organismul de certificare a efectuat deja o primă evaluare a acestor păduri, iar dacă în urma evaluării principale va fi obținută certificarea, atunci 78,69 % din pădurile de stat administrate de Romsilva vor fi certificate la standarde internaționale.
Certificarea managementului forestier garantează că pădurile administrate sunt gestionate durabil și oferă clienților și consumatorilor finali siguranța că lemnul sau produsele din lemn au o proveniență certă, din păduri gospodărite durabil, conform celor mai stricte norme silvice și legale.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a demarat încă din anul 2000 demersurile privind certificarea managementului forestier la standarde internaționale. Suprafața pădurilor certificate a crescut, în timp, de la 1 milion de hectare în anul 2004, la 2,31 milioane de hectare în anul 2013.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață de aproximativ 850 de mii de hectare.
Citește și:
Rivalitatea în industria AI generează un nou jucător: Gemini de la Google
Google și-a prezentat ultimul model de inteligență artificială, Gemini, poziționându-l ca un jucător important în peisajul competitiv alături…
9 decembrie 2023
Gala Comunității Bihorene, în 13 decembrie la Teatrul Regina Maria
Fundația Comunitară Oradea va organiza ediția a XI-a a Galei Comunității Bihorene, miercuri, 13 decembrie, de la ora…
9 decembrie 2023
Tren de mare viteză Budapesta – București cu trecere prin Oradea
Acesta a fost unul dintre subiectele discutate de ambasadorul Ungariei în România, Excelența Sa Zákonyi Botond, care s-a…
9 decembrie 2023
Businesmenii străini l-au luat “la țintă” pe primarul Clujului
Sute de oameni de afaceri din țară și străinătate au participat la evenimentul Meet the Mayor, de la…
8 decembrie 2023
Călin Biriș și-a lansat “Antrenamentul de marketing” la Cluj
Numeroși antreprenori și specialiști în domeniu au ținut să fie prezenți la evenimentul din complexul The Office. “Cartea…
8 decembrie 2023
Piața rezidențială în 2024. Blitz: “Tranzacțiile cu locuințe vor crește”
Sectorul rezidențial va marca o majorare anul viitor ca efect al scăderii preconizate a dobânzii de referință, susțin…
8 decembrie 2023
Hunedoara, mai aproape de conexiunea cu autostrada A1, de 48 milioane euro
Conexiunea Hunedoarei cu A1, etapa pe documente. Consilierii Județeni au votat adoptarea Notei conceptuale și Temei de proiectare…
8 decembrie 2023
Inovație prin însămânțare – să creștem viitorul acum
Euroseeds, organizația nonprofit a industriei de semințe a Uniunii Europene și a Spațiului Economic European, a emis o…
8 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
