Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premieră în județul Mureș – Municipiul Reghin s-a digitizat

Municipiul mureșean Reghin a intrat, din 24 mai, în rândul orașelor care țin pasul cu tehnologia prin lansarea Reghin City App. Aplicația se descarcă gratuit din App Store și Google Play, iar autentificarea utilizatorilor se face prin Facebook, Google sau email. Municipalitatea va iniția în perioada următoare o campanie de promovare a aplicației, astfel încât atât reghinenii cât și vizitatorii orașului să o utilizeze.

Municipiul Reghin a lansat, în 24 mai, în prezența reprezentanților companiilor locale, a câtorva artizani și a reprezentanților unor unități de cazare, Reghin City App, o aplicație dezvoltată cu și pentru comunitate.
Prin digitalizarea procedurilor administrative, autoritățile locale pot îmbunătăți serviciile publice, pot face economii la buget și pot aduce plus valoare calității vieții cetățenilor. Într-o perioadă în care vedem un mediu privat transformat prin tehnologiile digitale, este absolut normal ca cetățenii să aibă aceleași așteptări de la autoritățile publice.
”Suntem de părere că, prin digitalizare, administrația locală poate oferi servicii care să răspundă nevoilor în continuă schimbare atât ale cetățenilor cât și ale mediului antreprenorial, chiar și în perioadele de restricții bugetare, și tocmai de aceea am considerat că o astfel de aplicație este mai mult decât binevenită și sunt convinsă că beneficiile implementării ei și utilizării de către cetățeni nu se vor lăsa așteptate”, a subliniat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin.
Administrația publică reghineană operează deja cu programe care reduc distanța dintre administrație și cetățean și, în același timp, sunt un element esențial în implementarea transparenței decizionale, spre exemplu ghișeul.ro și sicap-prod.e-licitatie.ro.
De asemenea, administrația publică locală lucrează la implementarea unei soluții de emitere electronică a certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire, la digitalizarea registrului spațiilor verzi, precum și la creșterea gradului de transparență în planificarea urbană prin accesul direct, online, a celor interesați.
Reghin City App
Reghin City App este o aplicație creată să răspundă la două mari nevoi ale comunității: cea de promovare, atât pe parte turistică cât și antreprenorială, și cea de facilitare a comunicării directe dintre cetățean și autoritatea locală, ambele componente esențiale în strategia de e-guvernare. Aplicația se descarcă gratuit din App Store și Google Play, iar autentificarea utilizatorilor se face prin Facebook, Google sau email. Aplicația permite, de asemenea, utilizatorilor opțiunea de push notifications pentru categoriile pe care aceștia și le selectează ca fiind de interes pentru ei.
Turist în Reghin
Ai auzit de orașul viorilor și ai vrea să știi și ce alte lucruri interesante ai de văzut în Reghin și în împrejurimi? Reghin City App îți oferă toate informațiile: de la cum ajungi în oraș, unde te poți caza, care sunt obiectivele turistice din oraș, la castelele și monumentele istorice din zonă. Ce tradiții specifice are orașul (ex: Maifest – sărbătoarea sașilor de pretutindeni), care este istoria lui și ce meșteșuguri l-au pus pe harta lumii tot de aici afli.
Din dorința de a veni în întâmpinarea turiștilor și de a face totul cât mai accesibil pentru ei, conducerea municipalității și-a dorit dezvoltarea unei aplicații care să cuprindă toate informațiile într-un singur loc. Turistul are, practic, printr-o singură aplicație, acces la toate informațiile care sunt de interes pentru el. Echipa de implementare din cadrul Primăriei Municipiului Reghin a lucrat împreună cu Eventya – dezvoltatorul aplicației pentru a o personaliza după identitatea și brandul municipiului: Puncte de interes turistic din oraș și împrejurimi; Trasee și rute turistice; Agendă de evenimente; Unități de cazare; Restaurante, pub-uri, cafenele; Articole, galerii foto, video-uri.
Produs în Reghin
La inputul autorității locale au fost create două domenii noi în aplicație: Produs în Reghin (unde se regăsesc companiile producătoare) și Local producers și craftsmen, categorie care încadrează, cu precădere, producătorii de produse alimentare și artizanii din Reghin și împrejurimi. Administrația locală a văzut în această aplicație și o oportunitate de promovare a mediului antreprenorial local, de la companiile care au făcut Reghinul cunoscut în toată lumea la lutieri și meșteri populari.
Gestionarea online și colaborativă a conținutului platformei oferă posibilitatea companiilor să-și gestioneze în regim propriu pagina și, în consecință, toate informațiile care apar în aplicația Reghin City App. Același lucru este valabil și pentru unitățile de cazare, restaurante, pub-uri și cafenele. Important de menționat este faptul că municipalitatea pune la dispoziție în mod gratuit acest spațiu de promovare pentru mediul privat, tocmai pentru că această aplicație a fost gândită ca o platformă colaborativă, pentru comunitate, un spațiu comun și, în același timp, un instrument util în descoperirea orașului.
Discover Reghin
O secțiune nu doar pentru turiști – Motive să vizitezi Reghinul – oferă și localnicilor o călătorie în timp pe parcursul căreia i se dezvăluie informații de la prima atestare documentară, despre cele mai vechi așezăminte culturale, despre tradițiile și multiculturalitatea care definesc comunitatea locală, despre istoria orașului viorilor și personalitățile care i-au definit, de-a lungul timpului, identitatea.
Pentru localnici
Așa cum spuneam, aplicația a fost dezvoltată să răspundă atât nevoilor de promovare cât și nevoii de a avea o relație mai directă și un timp de reacție mai scurt în comunicarea cu cetățenii. Reghinenii pot folosi aplicația zilnic, datorită calendarului cultural care oferă acces direct la informațiile legate de evenimente viitoare sau în desfășurare. Utilizatorii aplicației pot, de asemenea, să urmărească activitatea cluburilor și localurilor lor preferate și să primească notificări atunci când acestea organizează diferite evenimente.
Cele mai recente știri

Utilizatorii pot să citească cele mai recente anunțuri publicate de Municipiul Reghin și, în scurt timp, platforma aplicației va susține și o categorie Media, în care vor apărea ziarele, radiourile și televiziunile din zonă, și unde, cei interesați pot citi cele mai recente știri din presa locală.
Raportări incidente
În câțiva pași simpli, cetățenii pot raporta un incident în cel mai scurt timp. Fie că vorbim de un copac căzut, o țeavă spartă, un act de vandalism, un drum deteriorat, o problemă de iluminat, parcări neregulamentare etc., toate acestea vor putea fi raportate în mai puțin de un minut de către toți utilizatorii aplicației. Odată încărcată, raportarea aceasta va fi distribuită compartimentului, serviciului sau direcției din cadrul primăriei care are în atribuții rezolvarea respectivei sesizări, iar cel care a făcut sesizarea va primi notificări pe parcurs cu stadiul în care se află aceasta. Prin acest sistem, se va reduce semnificativ timpul de răspuns din partea autorității locale, iar cetățeanul nu mai este nevoit să vină până la primărie pentru a face acest tip de sesizare.
Platforma aplicației este una dinamică și se lucrează chiar acum la dezvoltarea de noi domenii. În scurt timp va fi disponibilă o secțiune cu șantiere în lucru care va permite cetățenilor să se informeze cu privire la lucrările de reabilitare sau construcții întreprinse de municipalitate. Primăria Municipiului Reghin încearcă, de asemenea, să găsească o soluție pentru a introduce în aplicație și sistemul de plată online pentru parcare etc.
”Sperăm că, prin folosirea acestei aplicații, cetățenii se vor simți mai implicați în rezolvarea problemelor comunității și,chiar dacă până când se vor obișnui cu ea, colegii mei vor trebui să depună un efort mai mare, cred că acest sistem se va dovedi extrem de benefic și va fi de real ajutor în desfășurarea activității angajaților instituției. În ceea ce privește componenta turistică, orașul nostru, cu istoria și cultura sa, cu tradiții și obiceiurile multiculturale, cu antreprenorii săi de succes și artizanii locali, merită cea mai bună promovare care există la acest moment și consider că această aplicație este una dintre cele mai bune”, a conchis primarul municipiului Reghin, Maria Precup.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romsilva – certificare după un audit marca Marea Britanie

Articolul următor

Prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureș: ”UMFST va trebui să găsească soluții de interacțiune cu producătorii și cu beneficiarii de tehnologie”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share